Huszonéves egyetemi ismerőseim tényleg olyan elfoglaltak lehetnek, amilyennek beállítják magukat nekem?
Vagy ez csak egy ürügy hogy miért ne érjenek rá nekem visszaírni? Csak egy sablonos kifogás lehet?
Mert ugyan hétköznap tuti dolgoznak valamit, de hogy nem dolgozzák ki a belüket minden létező nap az szerintem biztos. Meg senki se dolgozik egész nap. Szóval ez csak kifogás lehet?
Hát kétfélét ismerek...akik a szülei pénzén tanulnak és nem is kell dolgozniuk (ennek ellenére sincs semmire idejük), és azokat akiknek dolgoznia is kell. Valahogy megtudom érteni őket, mert nem valami egyszerű az a sok tanulás, főleg ha mellette dolgoznak is.
De érdekes módon amikor felnőnek valahogy a munka mellett sem állják meg a helyüket (tisztelet a kivételnek). Szerintem mindenre lehet szakítani időt ha nagyon akar az ember....de hát más helyett én nem tudok dönteni.
Én egyetem mellett dolgozok, Hétfőtől péntekig, ha nem óran vagyok, akkor a munkahelyen.
Reggel 7-től este 6-ig, de nekem valahogy 8 körül már sikerül interakcióba lépnem a haverokkal.
Én tényleg ilyen elfoglalt voltam egyetemistaként. Nagyon sok órám volt, mindre rendszeresen kellett készülni, és mellette dolgoztam is. Fiatalabb tesóm most jár egyetemre, dolgozik mellette, szintén nincs ideje szinte semmire.
De ettől függetlenül szerintem azt is jobban normalizálni kéne, hogy ha valakinek éppen egy adott időben nincs kedve vagy kapacitása velem beszélgetni, az nem azt jelenti, hogy utál, és nem kell kifogásokat keresnie, hogy miért nem ír vissza, hanem ez egy tök normális állapot, hogy nincs mindig kedvünk másokhoz. Az ember nem arra lett kitalálva, hogy 7/24 mások rendelkezésére álljon, még ha barátokról van is szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!