Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van értelme élni ha örökre...

Van értelme élni ha örökre csóró maradok? 27F

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és szó szerint semmim nincs. Az egyetemi diplomámmal (földtudomány) nem boldogultam, az első munkahelyemen 150 ezret kerestem, a mostani munkahelyemen 230 ezret, ami arra elég hogy ne haljak éhen. Szülők részéről komolyabb támogatást (autó, ház, stb) nem kaptam szóval mindent magamnak kell megteremteni. Az egyetem alatt is csak napról napra éltem, aztán végzés után munkanélküliség, alacsony béres munkák. Jelenleg van 1,2 millió forint megtakarított pénzem ami szintén nem elég semmire. Saját házat nem tudok venni, használt kocsira elég lenne de akkor megint nullán állnék. Albérletnek sem látom értelmét, mert egy 40nm-es lakást is 80 ezerért adnak ki, szóval elmondhatnám hogy külön költöztem de egy fillérem nem maradna hó végére (kaját, rezsit, ruhákat magamnak rendezem így is). Barátnő esélytelen, ha megtudják hogy édesanyámmal élek kiröhögnek / letiltanak, nem is próbálkozok már. Nem tudom mit csináljak, nem értek semmihez, ennél többet nem fogok keresni. Még egy egyetemet elkezdeni nincs affinitásom meg évekbe telik és milliós tétel fizetősön. Már úgy vagyok vele hogy csak tengődni fogok, veszek pár dolgot ami legalább egy ideig örömet okoz, mert esélytelennek látom hogy önálló egzisztenciám legyen.
2022. jan. 29. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Na ezért nem írok ilyen pasikra társkeresőn.Ha nincs kinn legalább két különböző kép, ahol egyik a luxusautóját, másikon nyaralni van egzotikus helyen, akkor kuka a pasi, még akkor is ha jól néz ki.

Ilyen anyámasszonykatonája meg kinek kell a mai világban.Őszintén leírom, ne haragudjál meg érte, neked max a szinteden a takarítónők, áruházi polcfeltöltő nők lesznek.de ezk is max akkor, ha nagyon megvannak szorulva.24L

2022. jan. 29. 19:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a legkisebb gond hogy nőm lesz-e már ne haragudj.
2022. jan. 29. 19:59
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Szép dolog a földtudomány, de abból nem lehet megélni. Inkább azon gondolkozz el, hogy milyen jövedelmező magánvállalkozásba tudnál kezdeni, mi az, amihez megvan a végzettséged. Felveheted a kapcsolatot volt évfolyamtársaiddal, korábban végzettekkel, ilyenkor az ember egészen új információkhoz tud hozzájutni.
2022. jan. 29. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Te amúgy időutazó vagy és épp most jöttél vissza a jővőből, hogy ilyen biztosra állítod, hogy ÖRÖKRE csóró leszel? Honnan tudod? Talán kapd össze magad, keress egy rendes munkát, képezd magad tovább. Nézz körül a munkerő-piacon, hogy mire van leginkább kereslet, válaszd ki közülük a neked leginkább tetszőt, tanuld ki a szakmát és helyezkedj el benne. Találj magadnak életcélt - ne mindjárt nagyon távolit, kicsi célokkal kezdd. Olyanokkal, amit jó eséllyel el is tudsz érni. Ez sikerélményt okoz, ettől magabiztosabb leszel, nő az önbizalmad, és könnyebben tudsz továbblépni, fejlődni, ismerkedni stb... De mindezekért csak és kizárólag TE tudsz tenni bármit is. Ha belesüppedsz az önsajnálatba, akkor tényleg így maradsz.
2022. jan. 29. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon undorító kis r*banc, nekem van pénzem, de az ilyen kis hülye p*csákat, mint amilyen te vagy, mindig megszoktam szivatni, pl nem ülhet be a kocsimba csak úgy, ingyen semmi sincsen, az étteremben külön kell fizetnie a csajoknak, ha nincs pénzük, akkor így jártak, hadd tudják csak meg, hogy nem lehet mindenkit lehúzni!

2022. jan. 29. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, 27 éves vagy, van egyetemi diplomád, tehát beszélsz valamilyen nyelvet és még nincs családod. Mit keresel még itthon? Irány külföld, akár csak addig, amíg összeszeded magad anyagilag. Olyanokkal meg ne foglalkozz mint az első.
2022. jan. 29. 20:30
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
Én is a külföldi munkát javaslom, ha nincs más, persze a járványhelyzet miatt ez most nem könnyen megoldható. Ha ügyesen intézed a dolgod, akár idénymunkával is 1-2 év alatt megkeresel annyit, mint itthon a mostani állásodban 10 év alatt.
2022. jan. 30. 02:17
 8/9 anonim ***** válasza:
23%

1. Kimész külföldre. Igaz hogy ott sincs kolbászból a kerítés, de legalább van kerítés...

2. Elvégzel egy OKJ-t, ami lehet hogy nem életed álma, de jól/jobban kereshetsz vele (informatikai, gazdasági vonal).

3. Az előző kettő kombinációja.

2022. jan. 30. 02:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyira megértelek és annyira együtt érzek veled! 25/N
2022. febr. 6. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!