Milyen motivációs előadókat ajánlanátok?
10# Vagyok.
Sajnos nem találtam meg, de Tony Robbins-ról még kb 1 éve láttam egy nagyon jó videót, ami tökéletesen leírja helyzetet.
Arról beszélt, hogy ha van 10 ezer dollárod, akkor azt befekteted és éves szinten 10% hozamothoz, így 10 éven belül lesz 1 millió dollárod.
Ami persze óriási hülyeség, főleg ha ismered a legalapabb dolgokat a pénzről. Elég a jelenérték, jövőértéket ismerned, hogy tudd kb csak 26 ezer dollár lesz belőle.
Ha az adózást nem is vesszük figyelembe.
Mindezt mosogolyva mondja a kamerába és bólogat az interjúztató, meg megy a motivációs zene a háttárben stb...
Nyílván ő sem lehet olyan h--lye, hogy nem értené a legalapatt kamatos kamat számolásokat, így szándékosan hazudik a közönségnek.
Szerintem ez a pillanat jól reprezentálja az egész szakmát, csak itt egy könnyen bebizonyítható, hogy hazudik csak hogy jobban érzezze magát az aki hallgatja, de amikor általános elvont koncepciókról beszélnek, akkor azt már nehezebb bebizonyítani, hogy hamis főleg hogy az őt követő emberek füléig is eljusson.
“Szerintem ott baj van, ha motivációs tréner kell a céljaid eléréséhez”
Erről szó sincs, csupán kíváncsi vagyok, hogy tud-e valaki újat mondani, vagy hogy van-e olyan gondolat amin érdemes elgondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!