Milyen motivációs előadókat ajánlanátok?
"Nem a Szabó Péter féle kóklerekre gondoltam."
Érdekes hogy ezt írod. A "motivációs tréner" mint olyan alapjáraton egy kókler szélhámos szakma.
1# Jogos... Reménykedtem benne, hogy van olyan aki tényleg mond valami használhatót.
Kb mintha az lett volna a kérdésem témája, hogy ismertek-e becsületes politikust. :D
#2 kb :)
Viszont marha szépen megélnek belőle, mert sokan csodát várnak, meg megoldást az életük problémáira, csak közben szembesülnek vele, hogy nem így működik a dolog, de akkor már önként kifizettek egy csomó pénzt :S
Tessék azért egy kis motíváció (ingyen és bérmentve :)
Menni fog!
Hiszek benned!
Képes leszel rá!
Megvan benned az erő, a képesség, és valahol mélyen az akarat is! Hozd fel a felszínre! Nem lesz egyszerű, de a végén nem csak a célod éred el, hanem ezáltal jobb ember is leszel!
Szívesen! :)
A legtöbb ilyeneket valamiért én sem érzem túl őszintének. Kicsit mintha csak az egész egy nagy felhajtás lenne, mint az említett Szabó Péter úr körül is..
Amit viszont szeretek és ez a jellegű ellenérzetem nem szokott előjönni azok a TED talks videók. Sok téma van, sok mindenről beszélnek, valós tapasztalatokkal élő emberek, illetve tudósok, professzorok stb. Lehet sok motivációt meríteni belőlük is. :)
Hyrum Smith egyik könyvét olvastam, ő hitelesnek tűnt. A könyv egy része azért elég torzított hittel kapcsolatos volt, viszont a többi része tényleg praktikus időgazdálkodásos. Talán neki vannak videói.
Meg youtube-on régebben találtam 1-2 sportolót, akik tényleg értelmes és összeszedett szövegeket mondtak.
Szabópétert én sem szeretem. :/
Önmagunk motiválására az évtervező is hasznos:
Híres cégvezetőktől olvass és nézz riportokat (pl. Steve Jobs és hasonló emberektől), akik használható konkrétumokat mondanak.
Mert gondolom neked is az a gondod a motivátorokkal, coach-okkal, marketing tanítókkal, hogy nem sok konkrétumot említenek. Jó a beszélőkéjük, ebből élnek.
Ha mondanak is valami elvileg haszálhatót, akkor sincs vele igazi tapasztalatuk.
Az ismert nagy cégvezetők viszont tudják, hogy melyik módszer nem vált be, ezért csak azokat a fogásokat, módszereket, szokásokat említik, amik tényleg hasznosak és néha elmondják azt is, hogy miben fogtak mellé.
Azoknak a cégeknek, cégvezetőknek is olvasd el a történetét, akik elbuktak, mert abból megtanulod, hogy mit nem szabad csinálni.
Szerintem ott baj van, ha motivációs tréner kell a céljaid eléréséhez.
Azt vettem észre, hogy az emberek szeretik a tényleges produktív munkát kerülni, irreleváns pepecselős könnyű, de eredményt nem hozó cselekvésekkel, mert ezzel úgy érezteti magával, hogy keményen dolgozik és küzd a céljaiért, úgy hogy nem kell a tényleges kemény munkával foglalkoznia.
Pl.: Nekem egyetemen klasszikusan ez volt az, amikor papíron táblázatba foglaltam melyik tantárgyal hogy állta, mikor milyen számonkérés van stb... és ezzel elpocsékoltam amikor elkészítettem 4-5 órát és utána is heti szinten legalább 3-4 órát.
Ebben a pillanatban úgy éreztem keményen dolgozom és ez kell, hogy sikeresen elvégezzem az egyetemet, de a valósában, csak szorogtam a tanulástól, tudtam hogy nehéz lesz 1-1 tantárgyhoz leülni, így lefoglaltam magamat valami könnyű folyamattal, amiben sikerélményem lehetett.
Ugyan ez a helyzet a motivációs trénerekkel. Azt éreztetik veled, hogy azzal, hogy figyelsz arra amit mondanak, már bőven a többiek felett vagy és elkezdtél valamit tenni a célaidért, amikor valószínűleg te alacsonyabb szintről indulsz, mert ilyenekkel foglalod le az elméd, ahelyett hogy tényleg csinálnál valamit.
Vagy pedig olyan emberek társaságában lennél, akiktől ténylegesen tudsz szakmailag jó dolgokat tanulni.
(Persze, ha MLM a cél és ehez hasonlók, akkor az a tökéletes szakmai környezet)
Ez nem trolkodás akar lenni és ne vedd személyes támadásnak. Csak leírtam a véleményemet. Tudom, hogy 1-2 megfogalmazás akár sértő is lehet, de nem szántam annak hiszen nem ismerlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!