Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyetértetek azzal, hogy nem...

Egyetértetek azzal, hogy nem sajnálom azokat, akik panaszkodnak, hogy nincs elég pénzük, de akár napi egy doboz cigit is elszívnak?

Figyelt kérdés

2022. jan. 28. 11:21
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
43 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Felőlem mindenki arra b@$$za el a pénzét amire akarja. Csak aztán ne nekem panaszkodjon hó végén hogy kenyérre sem telik meg főleg ne tőlem akarjon kölcsön kérni.
2022. jan. 28. 11:30
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
Én senkit sem sajnálok, aki azért panaszkodik, mert nincs elég pénze, nekem sem volt, tanultam, keményen dolgoztam, és most van.
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

nem

ezek az emberek rabjai egy kemény függőséget okozó anyagnak.

valamelyest kevésbé sajnálom, de nincs olyan ember, aki száz százalékig a legszükségesebb dolgokra költi a pénzét (gyakorlatilag mindenkinél megfigyelhető, hogy van legalább néhány százalék "luxuskiadás" - a luxust értsük a saját körülményeihez képest)

na meg ha megnézed, a valóban szegény emberek iszonyat alja cigarettákat szívnak, csavarnak maguknak

4/15 anonim ***** válasza:
53%

"na meg ha megnézed, a valóban szegény emberek iszonyat alja cigarettákat szívnak, csavarnak maguknak"

Igen, mindenki dobálózik ezzel hogy a szegények szívják a drága cigit, a 2000Ft doboz áron. Hát persze...

Ők megveszik okosba a csempészcigit vagy kapadohányt, vagy legrosszabb esetbe boltiból tekernek, töltenek még úgy is olcsóbb mint a dobozos. De ha nem dohányoznának, pont nem az hozná el számukra az anyagi megváltást...

2022. jan. 28. 11:55
 5/15 anonim ***** válasza:
55%

Nem hogy egyetértek, sőt, - haragot szoktam érezni azoknak az embereknek az irányába, akiken látom, hogy tolják babakocsival a gyereket és mind a kettőnek ott lóg a füstölgő cigaretta a pofájában.

-Akinek cigire telik, az ne várja el, hogy támogassák.

-Ezeknek az embereknek a gyerek sem számít sokat, - mert esélyes, hogy az otthoni környezetben is ebben kénytelen élni a gyerek.

-Viselkedésmintaként - részemről - elítélhető, hogy szenvedélybetegséget lát maga előtt példaként a gyerek, - akiről esélyes, hogy ugyanezt a viselkedésmintát fogja tovább adni a leszármazottjainak, ha odáig süllyed, hogy gyereket vállal.

Akinek káros szenvedélyekre futja, annak egy hatalmas semmit adnék támogatást, - nem hogy ajnároznám és a kegyeit lesném!

2022. jan. 28. 12:32
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

Ohh nem csak a cigi...

Van egy ismerős nő, kb azonos a keresetünk. Ő mindig panaszkodik, hogy sosincs pénze. Cigizik, napi fél doboz elmegy neki, műköröm, fodrász 2 hetente, szolizni is jár, rakatott műszempillája van, azt is 2-3 hetente tölteti. Aztán megkérdeztem, hogy ugyan mennyit költ ő magára havonta? Oszt-szoroz, azt mondja vagy 40 elmegy a cigivel együtt. Na kérem mivel nem dohányzom, nem járok körmöshöz, pilláshoz nekem ennyivel több marad.

2022. jan. 28. 12:58
 7/15 anonim ***** válasza:
3%

Most írok egy példát.Ha valaki minimálbéres és nem dohányzik, akkor sem lesz pénze semmire.Ha egy ilyen ember 500 ftos csempészcigit szív, az napi 1 dobozzal is csak 15 000 körül van havonta.Mellékesen megjegyzem, azért nem feltétlen szív el egy dobozzal naponta minden dohányos...

Na most, ha nem cigizne, akkor mit venne abból a napi 500 ft-ból? Egy tábla csokit esetleg? Vagy azt már nem szabad?

Azt nem fogod fel, hogy akinek ilyen kevés van, az semmit nem spórol azzal, ha azt a napi 500at másra költi.Mert mondjuk ha nem cigizne, akkor lehet többet enne.

2022. jan. 28. 12:58
 8/15 anonim ***** válasza:
76%
Meg szebb pelda, mikor a gyerek szaraz kenyeret majszol, meg a boltban azt mondja, apaa, csak egy csokit, nyakonverik es megy a cigi, kave, pia a kosarba.
2022. jan. 28. 13:37
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
7-es ez nem túl jó példa, amúgy meg már a "csempész ciginek" is 1000 Ft körül van doboza. De ha csak az 500f-os példádnál maradunk, nem az 500 a lényeg, hanem a sokszor 500, a 15 000 Ft. Mivel van előrébb tőle? Mondjuk vehet belőle minőségibb kaját, esetleg elrakhatja, hogy ha bedöglik a hűtő vagy a mosógép, akkor legyen mihez nyúlni. Esetleg ha kell vegyen belőle ruhát. A mai árak mellett, ha nadrágot kell vennem azt ki kell gazdálkodni, mert a "olcsó" kínai is 8000 Ft körül indul már...
2022. jan. 28. 13:53
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

"az napi 1 dobozzal is csak 15 000 körül van havonta"

Hát ne haragudj, akinek ennyire nincs pénze, annak igenis luxus a cigi. Évi 180 ezer forintról beszélünk, abból azért le tudja cserélni a hűtőt, ha bedöglik vagy netalán normálisabb kaját tud venni a gyerekének az olcsó párizsi helyett.

2022. jan. 28. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!