Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért érzik úgy sokan, hogy...

Miért érzik úgy sokan, hogy ha valami drága akkor meg kell mondaniuk, hogy nekik az drága?

Figyelt kérdés

Hírdetések alatt mindig ez van :D aki úgy érzi, hogy neki az drága már fröcsögő nyállal írja, hogy túlárazva, meg nagyon drága, meg ilyenek :D

Aztán mindig az van, hogy el lesz adva. 100ból ha 98 ember kiröhögi az árát, de 2-nek tökmindegy és egyikük megveszi akkor ki nevet utoljára? esetek 99%ában a hirdető.

Én is eladtam 400ért a simsonomat, mégis 143-man röhögtek ki, csak azért, mert a fillérb*szók nem tudják kifizetni. Érdekes mégis el van adva. Kíváncsiságból ráírtam pár szintén simsonos hirdetés feladújára, hogy eladta-e a motort. 13 ból 8 eladta 500-600ért is.

De nem csak ez a lényeg, ez csak egy példa. Szinte mindenhol, a magyar úgy érzi meg kell mondania, hogy az neki drága. Ez miért van? Mitől van ez a késztetés? Én is látom, ha valaki irreális áron ad valamit, de mégsem írom, hogy ez rohadtul nem ennyi, mert az eladó szabja az árakat, nem a vevő. Semmi jogom nincs belepofázni abba, hogy mit mennyiért ad egy idegen ember.

2022. jan. 27. 13:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
54%

Azért írják oda mert nem ér annyit. Lehet egy olyan ember aki nek ért a motorokhoz látja meg és elgondolkodik rajta. Na most sokat segít abban, hogy ne legyen átverve, és ne fizzessen több száz ezreket egy ócskavasra. Persze ha 100 emberből 2 azt mondja, hogy neki kell, akkor oké. Van ilyen. Minden szart ellehet adni drágán. Csak türelem kell hozzá. Legalább te jól jártál. Én utoljára egy sportmotort vettem 150 ért, de az kb ezerszer jobb mint egy simson. Saját vélemény, nyugi van.

Ügyes vagy ha eladod drágán, de az nem azt jelenti, hogy ér annyit.

2022. jan. 27. 14:07
 12/12 anonim ***** válasza:
25%

Nyilván mert figyelmeztetni akarják a többieket, hogy át lesznek bszva, és találnak majd olcsóbban is.

Bár ez is pont olyan irritáló, az alkudozás, mint az irreális beárazás.

De rendszerint ugyanaz a réteg csinálja ezeket, erősen cigány vérrel bír a fajta...

Vagyis pont az pattog az árak ellen, akik rá egy hétre a 20x-os áron fogják visszarakni hirdetni...

2022. jan. 27. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!