Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért érzik úgy sokan, hogy...

Miért érzik úgy sokan, hogy ha valami drága akkor meg kell mondaniuk, hogy nekik az drága?

Figyelt kérdés

Hírdetések alatt mindig ez van :D aki úgy érzi, hogy neki az drága már fröcsögő nyállal írja, hogy túlárazva, meg nagyon drága, meg ilyenek :D

Aztán mindig az van, hogy el lesz adva. 100ból ha 98 ember kiröhögi az árát, de 2-nek tökmindegy és egyikük megveszi akkor ki nevet utoljára? esetek 99%ában a hirdető.

Én is eladtam 400ért a simsonomat, mégis 143-man röhögtek ki, csak azért, mert a fillérb*szók nem tudják kifizetni. Érdekes mégis el van adva. Kíváncsiságból ráírtam pár szintén simsonos hirdetés feladújára, hogy eladta-e a motort. 13 ból 8 eladta 500-600ért is.

De nem csak ez a lényeg, ez csak egy példa. Szinte mindenhol, a magyar úgy érzi meg kell mondania, hogy az neki drága. Ez miért van? Mitől van ez a késztetés? Én is látom, ha valaki irreális áron ad valamit, de mégsem írom, hogy ez rohadtul nem ennyi, mert az eladó szabja az árakat, nem a vevő. Semmi jogom nincs belepofázni abba, hogy mit mennyiért ad egy idegen ember.

2022. jan. 27. 13:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%

100ból ha 98 ember kiröhögi az árát, de 2-nek tökmindegy és egyikük megvesz (...)

Ezeket hívják baleknak.

2022. jan. 27. 13:30
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
#1: Miért balek? Ha ő úgy érzi, hogy neki megér annyit, akkor vegye meg annyiért. És ha van, aki megveszi ennyiért, akkor az eladó nyilván hülye lenne olcsóbban eladni.
2022. jan. 27. 13:33
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Engem csak az idegesit hogy neten mindenki oda mer bofogni valamit a masik posztja ala. De egy boltban sem az van, hogy valamit dragalsz es akkor odamesz fröcsögni az eladohoz, ott mar nem nagy a pofajuk. Neten sem kene véleményezni mindent.
2022. jan. 27. 13:33
 4/12 A kérdező kommentje:
1-es: rohadtul nem balek. nyíltak az árak, az enyém ennyi. Senki nem kényszerít senkit arra, hogy megvegye. Ha ő úgy dönt, hogy megveszi az enyémet, akkor az az ő döntése. Ahogy 2-es is írja: hülye lennél olcsóbban adni amíg van aki megveszi ennyiért. Telibesz*rom azt aki azért fröcsög, mert neki drága. Kit érdekel? Van 200ért is, meg 300ért is. Vegye meg azt, engem nem érdekel. Úgyis lesz aki megveszi az enyémet is.
2022. jan. 27. 13:36
 5/12 A kérdező kommentje:

3-mas: telefonon is ment már ilyen. Volt aki felhívott azért, hogy megmondja hülye vagyok, meg nem lehet ilyen drága. Kiröhögtem, ekkora idiótát, megmondja nekem, hogy nem adhatom ilyen drágám :D

Mit érez az ilyen de most komolyan? beszarok rajtuk :D

2022. jan. 27. 13:37
 6/12 A kérdező kommentje:
1-es: a balek az aki bedől egy átverésnek. Eléggé távol áll egy patika állapotú simson hirdetése az átveréstől. Neked is csak fáj, hogy ennyibe kerülnek (már) és el is van adva.
2022. jan. 27. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:
27%
Neked meg kisebbségi komplexusod van kérdező, azért vered itt a nyálad. 😕😕
2022. jan. 27. 13:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak megkérdeztem, hogy miért bánt sokakat olyan dolog amihez valójában semmi közül. Elnézést, hogy kérdést tettem fel itt :D
2022. jan. 27. 13:46
 9/12 anonim ***** válasza:
94%

Igazából egy jó megoldás van: nem kell az ilyenekkel foglalkozni.

Egyszer édesanyám kitett egy hirdetést, a tévéjüket szerette volna eladni, megnéztük direkt, hogy milyen áron érdemes, milyen áron vannak ezek a tipusú tv-k használtan, mi az alá mentünk egy picivel még, de így is volt aki nem bírta ki és beszólt anyunak (ráadásul undorító stílusban).

Először felb@szott, de aztán rájöttem, hogy le kell fosni.

2022. jan. 27. 13:49
 10/12 anonim ***** válasza:
91%

Ezt én sem értem, kiv. olyan helyzetben, amikor tényleg a termékhez képest túl van árazva - volt ilyen példa, hogy nem limitált kiadású sminkterméket drágábban árult a csaj, mint a boltban volt, és az egész országban drogériában megvásárolható cucc volt... ilyen esetben megértem. De azt nem, amikor vki azért nyafog, mert NEKI drága, meg Ő nem adna érte annyit.

Nekem az szokott lenni a kedvencem, amikor a boltban jön oda hozzám vadidegen emberke (főleg idősek szoktál ezt csinálni), nézi a kosaramat, és puffog, hogy miért veszek olyan drága paradicsomot, meg fú, de drága. Mi köze van hozzá, hogy én mit veszek? Meg ha már beletettem a kosaramba, akkor telik rá nekem, nem?

2022. jan. 27. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!