Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem tök fura hogy 15 éve még...

Nem tök fura hogy 15 éve még a mekiben, meg a plázákban is lehetett cigizni?

Figyelt kérdés
Most meg el nem tudná az ember képzelni hogy a westendben sétálva rágyújt.
2022. jan. 24. 22:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

15 éve is mindenhol volt kijelölt dohányzóhely.

Étteremben is ha foglaltál, megkérdezték hogy dohányzó asztalt szeretnél -e. Ami valljuk be balgaság, hisz az egész térbe terjedhet a füst. Később ezeket az asztalokat azért megpróbálták étterem kapacitástól külön helyiségbe rakni.

Árkádban is emlékszek egy külön rész volt a dohányzó, ahol azért volt légmozgás, de beltéren volt. Vonatokban meg mint írták kabinokkal választották el.

Kocsmák, nos igen, ott nem lehetett kivédeni sehogyse hogy töményen ne szívd a füstöt, ha nem dohányzol.

Kórházban meg emlékszek nálunk az emeleten volt kijelölve egy dohányzó rész, meg a kávézó mellett volt egy rész ahol lehetett cigizni.

2022. jan. 25. 08:37
 12/22 anonim ***** válasza:
72%
Lepontozhat a sok dohányos, attól még a tény az tény. A társasházak egyik legfőbb problémaforrása az a dohányzó szomszéd.
2022. jan. 25. 09:35
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
A társasházak legfőbb problémája, hogy a szomszédok abba is belepofáznak mit csinálsz a saját otthonod falai között: üdv: egy cigi-ellenes.
2022. jan. 25. 09:48
 14/22 anonim ***** válasza:
66%
Ha a másik füstjét kellene szívnod a saját otthonod falai között, akkor gondolom te is "belepofáznál" kedves cigi-ellenes. :)
2022. jan. 25. 09:53
 15/22 anonim ***** válasza:
30%
Nem, nem tenném. Képes vagyok hisztériázás nélkül élni, akkor is ha nem tetszik valaki, és nem beleugatni a másik otthoni dolgaiba.
2022. jan. 25. 09:55
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Hát kedves cigi-ellenes, ha számodra "hisztériázás" és "beleugatás" ha valaki JOGOSAN sérelmezi, hogy a SAJÁT OTTHONÁBAN megfosztják a jog és törvények szerint neki járó nyugodt élettől, akkor nincs miről beszélnünk.

Mert azt mindenki tudja szajkózni, hogy "otthon azt csinálsz amit akarsz".

Csak elfelejtik a törvény második felét.

Mindaddig, ameddig azzal a másik jogait nem sérted.

2022. jan. 25. 10:11
 17/22 anonim ***** válasza:
45%
Igen, beleugatás. Több bajom van a nem-bagós szomszédommal, aki hisztizik ha délben rádiót merek hallgatni-nem üvöltetve teszem hozzá- mert ő éjszakából jött, de a maga részéről rendben lévőnek találja este tizenegykor beindítani az öreg, zajos mosógépét, mert neki akkor támad kedve mosni délutános műszak után. Igen, problémásabbnak találom a szomszédokat akiknek megvannak az elvásásaik, de visszafelé szarnak mindenre, hisz a saját dolgaik nem zavaróak nekik. A bagó nálam mellékes szempont, vannak messze nagyobb problémák is. Akkor is, ha rühellem a cigit, mert két közvetlen családtagomat temettem tüdőrák miatt.
2022. jan. 25. 10:22
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Valóban fura, nekem ezzel kapcsolatban a trafikok előtti állapot is furának számít már, emlékszem régi falusi kisboltban mindig a kasszánál volt a cigi, ilyen átlátszó müanyag "tömbökben".

Már megszoktam a trafikokat, és a cigi hiányát a boltokban (sose dohányoztam).

Viszont amikor külföldre megyek akkor tök meglepő hogy látok dohányterméket sima élelmiszer boltban :D

2022. jan. 25. 12:09
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

Nem "fura", inkább nagyon rossz emlék, még emlékszem rá mikor kicsi voltam, és mindenhol a dögletes állott bagófüstben kellett létezni. Mikor akkora voltam, hogy egy felnőtt csípőjéig ért a fejem, akkor volt hogy égő csikket is kaptam az arcomba, mert nem figyeltek a bagósok, nyilván fontosabb volt a cigike, mint mások épsége. :))

Nem tudok elég hálás lenni azoknak, akik végre betiltották.

A magam részéről közterületről is kitiltanám. Élvezze aki akarja, de úgy, hogy ne kényszerítse másra a hobbiját.

Írom ezt úgy, hogy azóta én is dohányzok hébe-hóba, szóval még nem is mondanám magam dohányellenesnek, de eszem ágában sincs másokat is bevonni, akik nem kérnek belőle. Beltéren meg végképp gusztustalan szokás.

2022. jan. 25. 15:48
 20/22 anonim ***** válasza:
46%
Ó, mikor még rá lehetett gyújtani akárhol... azok voltak a szép idők.
2022. jan. 26. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!