Nem tök fura hogy 15 éve még a mekiben, meg a plázákban is lehetett cigizni?
15 éve is mindenhol volt kijelölt dohányzóhely.
Étteremben is ha foglaltál, megkérdezték hogy dohányzó asztalt szeretnél -e. Ami valljuk be balgaság, hisz az egész térbe terjedhet a füst. Később ezeket az asztalokat azért megpróbálták étterem kapacitástól külön helyiségbe rakni.
Árkádban is emlékszek egy külön rész volt a dohányzó, ahol azért volt légmozgás, de beltéren volt. Vonatokban meg mint írták kabinokkal választották el.
Kocsmák, nos igen, ott nem lehetett kivédeni sehogyse hogy töményen ne szívd a füstöt, ha nem dohányzol.
Kórházban meg emlékszek nálunk az emeleten volt kijelölve egy dohányzó rész, meg a kávézó mellett volt egy rész ahol lehetett cigizni.
Hát kedves cigi-ellenes, ha számodra "hisztériázás" és "beleugatás" ha valaki JOGOSAN sérelmezi, hogy a SAJÁT OTTHONÁBAN megfosztják a jog és törvények szerint neki járó nyugodt élettől, akkor nincs miről beszélnünk.
Mert azt mindenki tudja szajkózni, hogy "otthon azt csinálsz amit akarsz".
Csak elfelejtik a törvény második felét.
Mindaddig, ameddig azzal a másik jogait nem sérted.
Valóban fura, nekem ezzel kapcsolatban a trafikok előtti állapot is furának számít már, emlékszem régi falusi kisboltban mindig a kasszánál volt a cigi, ilyen átlátszó müanyag "tömbökben".
Már megszoktam a trafikokat, és a cigi hiányát a boltokban (sose dohányoztam).
Viszont amikor külföldre megyek akkor tök meglepő hogy látok dohányterméket sima élelmiszer boltban :D
Nem "fura", inkább nagyon rossz emlék, még emlékszem rá mikor kicsi voltam, és mindenhol a dögletes állott bagófüstben kellett létezni. Mikor akkora voltam, hogy egy felnőtt csípőjéig ért a fejem, akkor volt hogy égő csikket is kaptam az arcomba, mert nem figyeltek a bagósok, nyilván fontosabb volt a cigike, mint mások épsége. :))
Nem tudok elég hálás lenni azoknak, akik végre betiltották.
A magam részéről közterületről is kitiltanám. Élvezze aki akarja, de úgy, hogy ne kényszerítse másra a hobbiját.
Írom ezt úgy, hogy azóta én is dohányzok hébe-hóba, szóval még nem is mondanám magam dohányellenesnek, de eszem ágában sincs másokat is bevonni, akik nem kérnek belőle. Beltéren meg végképp gusztustalan szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!