Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szólnának az emberek egy...

Mit szólnának az emberek egy szerhez, készülékhez, ami a testmozgás pozitív hatásait éri el sportolás nélkül?

Figyelt kérdés

Keringésre, szívre, tüdőre, idegrendszerre, mindenre.. 150-200 éve még a normál mindennapi élet része volt a testmozgás, ma meg sokmindent gépek csinálnak helyettünk, sok az ülőmunka, de időnk az nincs. Sokan nem is szeretnek sportolni, nem a hobbijuk egész egyszerűen.

Mi lenne a véleményetek egy ilyen találmányról?

2022. jan. 22. 22:22
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
47%
A sportolasban nem az a plane, hogy olyan legyel, mint egy gettovezer, hanem az onfegyelem, a meditativ kikapcsolodas, termeszetben leves, vagy van, akinek csapat, minden, ami vele jar, jo benne.
2022. jan. 29. 19:19
 32/43 anonim ***** válasza:
66%

"Az ilyen "arra van időd, amire akarsz" embereket úgy pofoznám fel, hogy a fal adná a másikat."

Mindenki saját maga életének a kovácsa. Minden egyes tettünkért mi magunk vagyunk a felelősek és az utána járó következményekért is mi vállaljuk a felelősséget.

Mindenkinek arra van ideje, amire akar és szán. Ez tény, a többi csak kifogás, amit a legtöbb ember szeret hangoztatni.

Ki döntött úgy, hogy x munkahelyen robotol? Ki döntött úgy, hogy y életvitelt folytat? Ki döntött úgy, hogy napi oda-vissza 3 órát utazik egy munkahelyért?

Pl. anyukám míg élt a helyi kórházban volt laborasszisztens. 8 órát dolgozott, volt, hogy ügyelnie is kellett tehát 24-ezet, és ha ez pont hétköznapra esett, akkor másnap 2-ig még bent kellett maradnia. Ennek ellenére otthon szeretett mozogni, tanult velem együtt, ellátta a háztartást, apukámmal is foglalkozott..stb. Apa is volt, hogy kivette részét a házimunkákból, plusz ő is tanult velem, elvitt úszóedzésre..stb.

Apukám meg 24-esbe járt mindig és utána 3 nap pihi.

Anyukám mikor daganatos beteg lett, betegsége alatt is szeretett otthon tornázni.

Imádom az ilyen kérdezőféléket, akik mindenre csak a kifogást és a könnyebbik utat keresik.

A sportnak direkt az a lényege, hogy fizikálisan részt vegyél benne és hogy pszichésen átszellemülj. De hát lehet ezt mondani a kérdezőféléknek, akik mindenben a könnyebbik utat keresik.

2022. jan. 30. 09:05
 33/43 A kérdező kommentje:

33

Van, amikor a jövő vagy a jelen érdekében kell olyan döntéseket hozni, hogy annyiból fog állni a napod, hogy 5-6 óra alvás és a napba beleférő kötelességeid, semmi más. Majd felnősz kicsilány és megtudod.

Látatlanban fogalmad sincs, milyen területeken, miket értem el és honnan, de szerinted mindenben a könnyebbik utat keresem.

Ne haragudj, de neked vannak barátaid? Mert ilyen ítélkezéssel és stílussal csodálkozom, ha igen.

Ha lenne is ilyen szer, nem kellene használnia annak, aki nem akarja. Lehet azért zavarna téged egy ilyen, mert aki nem sportol, azt lustának tartod és az ne legyen olyan egészséges, mint te.

Én nem szellemülök át a sporttól, ahogy a barátaim zöme sem. Sokan nem is sportolnak, van, aki így is erős fizikai munkák miatt. Van, aki már 30 körül nagyon gyenge a nem sportolás miatt.

Mi átszellemülünk fotózás, biliárd, rajzolás, festés közben, van, aki sztoriírás, társasjáték, szerepjáték közben.

A sport a modern élet szükséglete, 100 évvel ezelőtt nemigen volt rá szükség, 150 éve végképp nem.

Nem elvárható, hogy mindenkinek a hobbija legyen. Aki szorgalmasabb típus, rá fogja venni magát és letudja, mint a tanulást is, aki nem szorgalmasabb vagy akár csak az egészségtudatosság kevésbé az élete része, az bizony nem fogja rávenni magát.

Egyébként az egészségtudatosság is egy modern, mesterségesen generált szükséglet.

Ne haragudj, de a fenti válaszod alapján nagyon sokat kell még tanuljál az életről, az empátiáról, az emberről.

2022. jan. 30. 09:52
 34/43 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, 31 éves dolgozó nő vagyok. A munkámat imádom.

Az, hogy jelenleg milyen életet élsz, azt te választottad, ne panaszkodj miatta. Ha valami nem tetszik változtass rajta. Ha jelenleg sz..r, de csak azért választottad, hogy 1-2 éven belül jobb legyen, az csak egy áldozathozatal, és az csak rövid ideig tart.

"Lehet azért zavarna téged egy ilyen, mert aki nem sportol, azt lustának tartod és az ne legyen olyan egészséges, mint te."

Igen, lustának tartom, viszont nemcsak sporttal lehet egészségtudatos lenni. Legnagyobb részt az étkezésen és a mentális higiénián múlik minden. Pl. a stressz rengeteg betegség forrása. Megoldás: meg lehet tanulni a stresszkezelést, lehet meditálni.

"A sport a modern élet szükséglete, 100 évvel ezelőtt nemigen volt rá szükség, 150 éve végképp nem. Egyébként az egészségtudatosság is egy modern, mesterségesen generált szükséglet."

Olvass utána a keleti kultúrának, hogy ne téveszmékben éljél.

Régen nem volt műkaja, rossz levegő, azt etted, amit megtermeltél, tehát bio volt minden. Csak a királyok és a jómódúak voltak elhízva, mind a disznó, az egyszerű ember nem ilyen életet élt.

Szívből kívánom neked, hogy éld át, hogy nagyon sokáig, évekig beteg legyél, állandóan járj orvoshoz, több százezret költs gyógyszerekre, orvosokra, és akkor mond, hogy " az egészségtudatosság is egy modern, mesterségesen generált szükséglet."

Majd akkor rájössz, remélhetőleg, ha nincs egészséged, akkor tulajdonképpen semmid sincs.

Egy egészséges ember addig nem tudja, hogy milyen kincs is van a kezében, amíg komolyabban meg nem betegszik.

Empátiát, megértést pl. a hozzád hasonlóak nem érdemelnek, mivel a magadfajták lesz..rják az egészségüket, " az egészségtudatosság is egy modern, mesterségesen generált szükséglet"-nek titulálják, és aki beteg, meg szeretne gyógyulni, élni szeretne, de lehet, hogy már jövőhéten nem lesz rá lehetősége, de te meg így mersz valamiről nyilatkozni, ami téged tart életben. Ti nem érdemeltek egészséget, csak betegséget, hogy megtudjátok, hogy milyen kincs is az egészség.

Volt a családodban pl. súlyos beteg, rákos beteg? Milyen volt az ő szenvedését végig nézni?

A probléma a te fejedben van.

2022. jan. 30. 10:16
 35/43 A kérdező kommentje:

Vagy nem jó a szövegértésed, vagy szándékosan kiforgattad a szavaimat.

Mivel régen minden kaja természetes volt, nem ettek annyi húst, nem volt csökkent a zöldségek vitamintartalma, természetközelibb életet éltek az emberek, nem ettek annyi szénhidrátot, pláne cukrot, MA pedig a könnyen elérhető élelmiszerek egészségtelenek és a kézenfekvő életmódunk egészségtelen EZÉRT az egészséges életmód egy modern kötelesség. Régen az életmód alapból egészséges volt. Illetve nem, mert éheztek, kitettek voltak a fertőzéseknek. Viszont na, egészségtelen se volt.

"Szívből kívánom neked, hogy éld át, hogy nagyon sokáig, évekig beteg legyél, állandóan járj orvoshoz, több százezret költs gyógyszerekre, orvosokra, és akkor mond, hogy " az egészségtudatosság is egy modern, mesterségesen generált szükséglet."

Bukta, annyi tartós betegségem van, hogy felsorolni se tudom, orvosoknál is hagytam százezreket, ha 2 hónapig nem lát orvos, annak már örülök, de ugyanakkor az azt is jelenti, hogy elblicceltem valamit.

A másik feltételezésed is bukta, rákos hozzátartozót egyedül ápoltam, ráadásul se a hospice nővérek nem segítettek valami túlzottan sokat, se a rokonok, se a barátok (nekik lelki értelemben kellett volna).

Viszont full egészségesen élő ember is lehet rákos, kb ugyanakkora eséllyel. Ez a hozzátartozó is egészségesen élt. :(

Egy jobb életért bevállalt másodállás vagy munka melletti tanulás tarthat sok-sok évig. Ezen felül születhet gyerek betegen, lebetegedhet bármelyik családtag.

Bármikor adódhat olyan helyzet, hogy az 5-6 óra alváson kívül utazol, dolgozol, végzed a munka utáni kötelességeidet, amennyi belefér és ennyi.

2022. jan. 30. 10:33
 36/43 anonim ***** válasza:
41%

Hát, ha neked jó betegen élni, ám legyen. A daganat pedig lelki eredetű betegség és attól, hogy valaki egészségesen étkezik, még a környezete lehet olyan szinten megterhelő, hogy beteggé teszi az adott illető saját magát.

Egy betegségért meg kell ám dolgozni. Csak az új szülött nem tehet arról, hogy beteg, mivel ő úgy született. Ellenkező esetben a legtöbb betegségért maga az ember tehet az életvitele és gondolkodása miatt.

A fizikális betegségeden túl te pszichésen is beteg vagy. Maga a kérdés is ebből fakad, sajnos.

Úgy élsz, ahogy akarsz, a te dolgod. Bár tudom, hogy változtatni az életviteleden, gondolkodásodon úgysem fogsz, ezért betegen is fogod leélni a maradék életedet. Te ezt választottad, így döntöttél.

2022. jan. 30. 11:24
 37/43 A kérdező kommentje:

Te jó ég, te nagyon beteg vagy.

Az emberi szervezet nem tökéletes, nagyon sok krónikus betegség létezik, totál függetlenül életmódtól és lelkiállapottól. Nagy eséllyel neked is lesz előbb-utóbb (mert az emberek zömének van, kialakul), akkor majd talán lesz empátiád is.

Például:

[link]

De mondanám, hogy olvass utána az emberi szervezet működésének, a 150 éve vagy még régebben születéskor várható élettartamnak, de esélytelen.

Te eldöntötted, hogy mindenről és mindenkiről tudsz mindent.

"Egy betegségért meg kell ám dolgozni. Csak az új szülött nem tehet arról, hogy beteg, mivel ő úgy született. Ellenkező esetben a legtöbb betegségért maga az ember tehet az életvitele és gondolkodása miatt."

Én például voltam csecsemőként kórházban élet-halál között. Meg voltam kisbabaként 1,5 év testi elmaradásban. Biztosan én tehettem róla.

Ahogy az a gyerek is, aki SCID-del születik, vagy leukémiás lesz, vagy 1-es típusú cukorbeteg lesz.

Kicsit több empátiával kellene szemlélned a világot... De előbb-utóbb lesz bajod a statisztika alapján és akkor rá fogsz jönni.

Amúgy a te lelkiállapotod nagyon rossz, szóval ha szerinted pszichés alapon alakul ki sok betegség, nos akkor van min dolgoznod.

2022. jan. 30. 11:41
 38/43 A kérdező kommentje:
Meg egyébként számomra félelmetes, hogy így nekem esel, ideges leszel és 500 választ írsz, mert le merem írni, hogy a sport sokaknak nem hobbija és teher, az egészséges étkezés meg pláne teher.
2022. jan. 30. 11:43
 39/43 anonim ***** válasza:
33%

"Vagy nem jó a szövegértésed"

vs.

"Egy betegségért meg kell ám dolgozni. Csak az új szülött nem tehet arról, hogy beteg, mivel ő úgy született. Ellenkező esetben a legtöbb betegségért maga az ember tehet az életvitele és gondolkodása miatt."

"Én például voltam csecsemőként kórházban élet-halál között. Meg voltam kisbabaként 1,5 év testi elmaradásban. Biztosan én tehettem róla.

Ahogy az a gyerek is, aki SCID-del születik, vagy leukémiás lesz, vagy 1-es típusú cukorbeteg lesz."

Most ki nem tud szöveget értelmezni? 🤦‍♀️

"Az emberi szervezet nem tökéletes, nagyon sok krónikus betegség létezik, totál függetlenül életmódtól és lelkiállapottól."

Igen, nem tökéletes, viszont 100%-ban befolyásolja annak működését az életviteled, a környezetedhez való hozzáállásod és a lelkiállapotod.

Nem is tudom, hogy egy testileg és lelkileg beteg emberrel miért is folytatok eszmecserét, akinek csak a betegség körül forog minden, más utat nem lát csak a panaszkodást és a könnyebbik út keresését.

Pá, ez volt az utolsó írásom hozzád. Egyedül maradtál. Keress fel egy pszichológust, ha még nem tetted meg eddig. Rád fér.

2022. jan. 30. 11:48
 40/43 anonim ***** válasza:
33%
Ui.: Rettenetesen gyerekes viselkedésre vall az, hogy leszavazod a válaszaimat.
2022. jan. 30. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!