Honnan van viszonylag fiatal (30-40 éves) embereknek 40-60 millió forintja?
Hogy tudnak venni normális méretű szép otthont a városban. Tele van ilyen szépségekkel az összes hirdetőoodal is... :(
Nem rosszindulatból kérdezem, tényleg érdekel. Itt vagyok lassan 30 évesen, van megtakarításom, de úgy érzem, elérhetetlen álmokat kergetek. 2-3x annyi pénzemnek kellene lennie, mint amennyit összeszedtem, pedig az is sok áldozattal járt és kilátástalannak érzem a jövőm. :(
Nekem ismerősöm 26 éves, van 20-25 millió a számláján.
Ausztriába ment ki dolgozni 18 évesen, egy szakadt 30 éves rozsdás VW poloval jár.
Kb 30-40 milliót akar gyűjteni, minden pénzét félrerakja, vagyis megtakarításba és állampapírba fekteti, ami pluszba kamatozik is neki évente, tehát mégsem a "malacperselyben" tartja.
De ő normális értékrendű. Mondta, hogyha tud venni magának a város szélén egy kertes házat, meg egy újabb használt autót, akkor már hazajön, és Ausztriába soha nem megy többé vissza. Így is lehet.
Sokszor leírtuk már.
Családi támogatás, örökség, munka, hitel, szaporodási támogatás stb.
Mi külföldön gyűjtöttük össze a pénzt.
De van több barátunk, környékbeli ismerős, mind fiatal 30-asok saját házzal.
Van, akinek a család finanszírozott bele rengeteget.
Van, ahol meghalt a nagymama és az unoka kapta meg a lakása árát.
Van, akik még a válság idején jutottak valahogy lakáshoz, amit háromszor annyi ért adtak el.
Plusz egy kis hitel. Illetve, mikor 3 éve vettük a hàzunkat, még "csak" 32 millió volt, ami most 50 millió, nem tudnánk jelenleg mi sem megvenni.
Olyat, hogy valaki szülői segítség nélkül, teljesen önerőből, csak a szorgalomra alapozva vett volna házat ennyi idősen, én speciel nem ismerek. Ja, de, magunkat, csak ugye az meg nem Magyarország volt, itthon albérlet mellett tuti nem tudtunk volna ennyit spórolni.
Szaporodási támogatás, ez jó xD
De ezen kívül nagyon szakmafüggő, akik itt írták, hogy miket pakoltak össze, azok le tudnák írni, mivel foglalkoznak? Elsőre a programozó jut eszembe, de ennyi programozó nem lehet!
Nekem sima irodai melóm van, abból indiltam ki, hogy abból nem lesz meg ennyi.
Mi pár éve dolgozunk kint párommal. 25-26 évesek vagyunk. Kell 20% önerő, és felveszünk hitelt, mint adós meg adóstárs és ennyi.
Aztán, ha lesz ház nagyon max 55 ért tudnánk venni. Bár inkább olcsóbban.
Többit meg nagyon maximum 8-10 éven belül megtakarítással meg előtörlesztéssel.
De aki tanultabb, az itthon is meg tudja ezt a kb. 400-500 ezret keresni, és ketten az már havi kb. 1 millió. Bár mi szerencsére 14 szer kapjuk 1 évben. Bár cserébe itt még falun is Pesti árak vannak, szóval sok előnyét már nem élvezzük, nem úgy mint 5-10-15 éve, mikor kerestek fél milliókat aztán 10 ből házat vettek... Nevetséges.
Máshogy nyilván, vagy iszonyú sok év spórolás, vagy öröklés, vagy szerencse, szerencsés kriptó befektetés ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!