Mit jelent, mikor valaki a valamilyen fiókjában a leírásban ezt használja?
Figyelt kérdés
she/they/he/it meg ezekhez hasonlóak.2022. jan. 19. 15:30
1/7 anonim válasza:
Azok a névmásai, úgy kell beszélni róla.
Elliot Page pl a he/him, they/them névmásokat használja, tehát ha angolul beszélsz róla, he-t vagy they-t mondasz.
2/7 A kérdező kommentje:
Amit említettem, azt random valaki leírásában láttam így egyben és ezért vesztem el. Mert he és she névmást is használ, illetve nem értem azt sem, hogy ha 1 emberről van szó, akkor a többesszám hogy jön oda.
2022. jan. 19. 15:41
3/7 anonim válasza:
Az a semleges. És te is kirakhatod. Én is kiírhatom, hogy she/her vagyok, ciszhetero nőként.
4/7 anonim válasza:
Angolban az "ő" változik a nem szerint. Lány esetében "she", fiúnál "he".
A "they", "it" meg akkor van, ha egyikkel se tud azonosulni a személy. Ezért azt kéri, hogy valami nemtelen névmással utaljanak rá.
De mint már írtam, magyarban alapból nemtelen az a névmás.
5/7 anonim válasza:
Azoknál a nyelveknél ahol megkülönböztetik a férfi és női nemet, manapság divatos, hogy előre kiírják, felszólítják a többieket, hogy melyik megszólítást használják magukkal szemben. Pl. ha egy férfiként született személy szeretné ha nőként (pl. she) hivatkozzanak rá, akkor kiírja, hogy a SHE megszólítást használja. Sok helyen kérik is már, nehogy "sértődés" legyen belőle, hogy valakit nem a megfelelő módon szólítottak meg. Pl. jelentkezel egy állásra és be kell írnod, hogy melyik megszólítást használod. A cégek részéről ez inkább csak önmaguk bebiztosítása, nehogy bepereljék őket mert pl. a HR-es nem a megfelelő módon szólított meg valakit.
6/7 anonim válasza:
Nem érdekel hány nem tetsziket kapok, de egyszerűen mindig meg tud lepni, hogy tud még lejjebb korcsosulni a világ. :(
7/7 anonim válasza:
Azt, hogy baj van a toronyban. Benezne maga ala, egybol tudna micsoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!