Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki kölcsön ad nekem...

Ha valaki kölcsön ad nekem valamit "tartós használatra" az azt jelenti, hogy örökre ideadja?

Figyelt kérdés
2022. jan. 18. 19:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

6

Na, ez így már más.

Az olyan, majd visszaadod, vagy nem. Csakis az odaadón múlik, tőle kell megkérdezni, mire gondolt.

De valószínüleg arra, hogy vigyázz rá, ha már neked nem kell többet, add neki vissza.

Például nekem anyósom adott egy kabátot, majd mikor vettem magamnak sajátot, ezt "tartós használat" után vissza adtam neki.

2022. jan. 18. 19:35
 12/16 A kérdező kommentje:
11: na ezaz, erre gondoltam én is... Pont azt írta, hogy neki nem kell, legalábbis nagyon ritkán használja. Tehát: legyen nálam és használjam. Mindegy, megkérdezem
2022. jan. 18. 19:39
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is mondta most pont ezt szomszéd valamire. Vissza akartam adni, akkor is. Ha sikerül venni, pár hónapon belül visszakapja, persze
2022. jan. 18. 19:58
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
Kiárt, az agyam eldobom, hogy szinte mindenki így gondolja ezt. Amint nem kell, vissza kell adni.
2022. jan. 18. 20:01
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

Én nem értem, hogy ezen mi a bonyolult?

Ha valakinek oda akarok valamit ajándékozni, akkor azt mondom, hogy "Neked adom"! Slussz!

Kölcsönadásnál sem azt mondom, hogy "tartós használatra elhelyezem nálad!" hanem azt, hogy "Kölcsön adom neked X hétre/hónapra/évre"

Miért nem lehet normális mondatokat használni, ami alany, állítmány és nincs félreértés?

2022. jan. 18. 20:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Kölcsön az kölcsön
2022. jan. 18. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!