Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldre menekülő embereknek...

Külföldre menekülő embereknek pontosan mi a bajuk?

Figyelt kérdés

Nem csak az aki mondjuk mindig közmunkásként dolgozott hanem aki mondjuk több diplomás, keresett szakterületen dolgozott.

De van bennük egy közös: "Elege van ebből az országból."

Közben több millió ugyanolyan körülmények közt itthon maradó ember köszöni szépen boldog, felépíti a kis házát, életét, családját?

2022. jan. 13. 13:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal türelmesebbek itt az emberek (Ausztriában). Pár éve mentem ki, egy vidéki kisvárosban éltem elmaradottabb régióban. 150 ezret kerestem akkor a szakmámban, ami jónak számított, de a párom csak 50ezret. Talán 10 év alatt lett volna annyi pénzem, hogy egy hitelmentes ingatlanom legyen és valahogy eléldegéljünk. Viszont váratlanul kirúgtak és egy ismerősöm ajánlotta a helyet, én meg miért is ne-alapon belementem. Most targoncázok havi 1800-2000 euróért, ráadásul a cég beiskolázott úgy, hogy alig beszéltem a nyelvet, de már 4 hónap után fizetésemelést kaptam, annyi felelőssége van, hogy az áru ép maradjon és ne bontsam ki a falat. Ez a Magyarországi munkámhoz képest lópikula,ahol mindenért belémkötöttek,nem beszélve arról, hogy ott már lassan a takarításhoz is diploma kell. Itt füst alatt takarítok két osztrák kollégának havi kétszer a nyaralójukat, mert ők nem akarnak ezzel bíbelődni és 1-1 alkalomért 100 eurót adnak. Itt mindenem megvan míg otthon az életem első 24 éve nyomorban telt.
2022. jan. 14. 00:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden válaszolóval egyetértek, kerdező te nem tudom mitől nem látod ezeket a dolgokat, amiket leírtak. Ez az ország egy perspektíva nélküle lepukkant putri, egy szellemi nihil. Nagyon szeretnék elmenni innen, és egy normális országban élni, csak még a férjemet kell meggyőznöm. Gyereket eszembe se jut vállalni ide, nem kell semmilyen támogatás, nekem élhető ország kell, ahol van jövő.
2022. jan. 15. 00:19
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Itthon:

-politikai, gazdasági gondok

(korrupció, infláció, a gazdag megszedi magát olyan pénzzel, ami becsületes úton nem is lehetne az övé, ezzel szemben a szegény helyzete tovább romlik, napról napra él, alig marad tartalék és nem azért, mert eltapsolná)

-munka

(az embert nem tisztelik semennyire, súlyosan alulfizetik, de kisajtolnak belőle minden szuszt, a túlórát meg nem is fizetik meg sok helyen)

-az a bizonyos mentalitás

(mocskolódás, egymás savazása, direkt lejáratása, keresztbetétel, kibeszélés/kétszínűsködés, töménytelen rosszindulat és butaság, szabályok felülírása, a "nekem mindent szabad elv")

-oktatás és egészségügy

(szégyen sajnos, hogy milyen szinten a bányászbéka feneke alatt van mindkettő színvonala. És nemcsak a vírus kezdete óta vannak gondok, szóval bele sem merek kezdeni a részletezésbe.)

Én egyszerűen mentálisan nem bírom, ami itthon megy. Természetesen azért akadnak még kivételek a fentiekből, de sajnos egyre kevesebb.

2022. jan. 16. 14:26
 14/16 A kérdező kommentje:

# 13

szerintem ezekből a keresett diplomákkal dolgozó szakemberek nem sokat érzékelnek, pl. közgazdászok, mérnökök, programozók ilyesmik. Nem?

2022. jan. 16. 17:14
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

En diplomas apolokent lehuztam otthon 5 evet az allami egeszsegugyben.

2 eve eljottem, mert a szakmamat szeretem, viszont a magyar korulmenyek kozott megfulladtam.

2022. máj. 14. 21:38
 16/16 anonim ***** válasza:
25%

#13 amiket írtál azok közül csak az oktatás/egészségügy ami néhány országban jobb. Ha azt hiszed, hogy máshol nem ez megy, naív vagy.

Alul fizetve pedig az állami alkalmazottak és a képzetlenek vannak.

2022. máj. 14. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!