Külföldre menekülő embereknek pontosan mi a bajuk?
Nem csak az aki mondjuk mindig közmunkásként dolgozott hanem aki mondjuk több diplomás, keresett szakterületen dolgozott.
De van bennük egy közös: "Elege van ebből az országból."
Közben több millió ugyanolyan körülmények közt itthon maradó ember köszöni szépen boldog, felépíti a kis házát, életét, családját?
Itthon:
-politikai, gazdasági gondok
(korrupció, infláció, a gazdag megszedi magát olyan pénzzel, ami becsületes úton nem is lehetne az övé, ezzel szemben a szegény helyzete tovább romlik, napról napra él, alig marad tartalék és nem azért, mert eltapsolná)
-munka
(az embert nem tisztelik semennyire, súlyosan alulfizetik, de kisajtolnak belőle minden szuszt, a túlórát meg nem is fizetik meg sok helyen)
-az a bizonyos mentalitás
(mocskolódás, egymás savazása, direkt lejáratása, keresztbetétel, kibeszélés/kétszínűsködés, töménytelen rosszindulat és butaság, szabályok felülírása, a "nekem mindent szabad elv")
-oktatás és egészségügy
(szégyen sajnos, hogy milyen szinten a bányászbéka feneke alatt van mindkettő színvonala. És nemcsak a vírus kezdete óta vannak gondok, szóval bele sem merek kezdeni a részletezésbe.)
Én egyszerűen mentálisan nem bírom, ami itthon megy. Természetesen azért akadnak még kivételek a fentiekből, de sajnos egyre kevesebb.
# 13
szerintem ezekből a keresett diplomákkal dolgozó szakemberek nem sokat érzékelnek, pl. közgazdászok, mérnökök, programozók ilyesmik. Nem?
En diplomas apolokent lehuztam otthon 5 evet az allami egeszsegugyben.
2 eve eljottem, mert a szakmamat szeretem, viszont a magyar korulmenyek kozott megfulladtam.
#13 amiket írtál azok közül csak az oktatás/egészségügy ami néhány országban jobb. Ha azt hiszed, hogy máshol nem ez megy, naív vagy.
Alul fizetve pedig az állami alkalmazottak és a képzetlenek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!