Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gondolkodtatok már azon,...

Gondolkodtatok már azon, mennyivel szerencsésebb lett volna egy nyugati országba, vagy Amerikába születni, ahol jóval jobb emberek, életviszony és összességében élet van?

Figyelt kérdés
Beleszülettem ebbe a szeméttelep országba telistele átlagmagyarral, aki az egyik leggyomorforgatóbb nép. Összeszedni pénzt költözésre nehezebb, mint akárhol máshol, mert a forint gyakorlatilag Monopoly játékpénz és nagyon nehéz még a kezdőtőkét is összeszedni. Általános gyűlölet, rosszkedvűség, pesszimizmus, utálat, kirekesztés, irigység és zsugoriság jellemzi a magyart, egy kihasznált, kizsákmányolt és leharcolt nép vagyunk (vagyis vagytok, én nem tekintem magam magyarnak).
2022. jan. 13. 10:23
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Közel 20 országban jártam (USA, Kína, Tajvan, meg a jobb európai helyek, közte Monaco is), én annyira nem vágyom el itthonról, hogy örökre elmenjek.
2022. nov. 3. 20:36
 22/26 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy az imádott USA-nál (New York City) reménytelenebb szegénységet (Harlem) sosem láttam. Persze a Fifth Avenue szép, de ezen az áron, hogy ennyi szegény van?
2022. nov. 7. 09:15
 23/26 anonim ***** válasza:
22: Utazgathatnál MO -n is kicsit...
2022. nov. 10. 11:08
 24/26 anonim ***** válasza:
89%

#23 MO-n is sok a szegény, nem arról van szó, de a szociális háló itthon még mindig sokkal jobb, mint Amerikában. Simán lehetsz hajléktalan is, a mentő ugyanúgy kimegy hozzád és bevisz a kórházba, ha baj van, és igenis jogosult leszel egy alap egészségügyi ellátásra, akármilyenek is a körülményeid. Az USA-ban egy középosztálybeli családot egy hasonló művelet a csődközeli állapotba tudna vinni pl, mert nincs általános egészségügy pl. Az oktatás szintúgy, mindenkinek elérhető magas színvonalon is, csak tanulni kell, nem kell drága tandíjat fizetni az egyetemekért, mint az USA-ban, szóval van esélye a legótvarabb putris faluból származó fiatalnak is kitörnie. Amerikában ez csak vágyálom lehetne. Nem beszélve arról, hogy rendőrségi erőszak ide vagy oda, itthon azért nem jellemző, hogy egy hirtelen mozdulatért lelőnek valakit, csak mert cigány mondjuk, míg az USA-ban ha fekete vagy, akkor kb azért képesek szitává lőni a hátad, mert "gyanús" mozdulattal nyúltál az autód papírjaiért igazoltatáskor, és ez teljesen rendben van szerintük. Az meg, hogy kb számolhatják vissza a napokat az utolsó iskolai lövöldözés óta, és büszkén kitehetik, hogy már 3 napja nem volt ilyen, az egyszerűen nevetséges. Itthon ilyen nincs.

Nem azt mondom, hogy Magyarország a világ alfája meg omegája, nagyon jól tudom, hogy itthon is van egy csomó mélyszegénységben élő, reménytelen helyzetben levő ember, de ők itthon még mindig jobban járnak, mintha az USA-ban élnének. Mint ahogy a legtöbb átlag ember is. Nyilván a felső 1%-nak lenni nagyon szuper az USA-ban, de az a világon mindenhol nagyon jó, viszont az átlagnak..? Még Magyarország is jobb annál, ami ott van. Nyilván a nyugati európai országok még jobbak, de az USA-nál elcseszettebb helyet elképzelni nem tudok, ahová annyira odavágyik a világon egy csomó ember.

2022. nov. 10. 11:19
 25/26 anonim ***** válasza:

Milyen szociális háló? Én nem nagyon látom hogy lenne.

Alap életmentésre a világon mindenhol ellátnak USA -ban is.

Igen ott számlát kapsz, de most már itt is ha nem hallottad volna.

Évek óta nincs normális ellátás.

Magyar oktatás? Ez most komoly? Fiamat nem engedtem ebbe a rendszerbe, az első év után kivettem. Inkább fizettem hogy normális iskolába járjon.

USA -ban egész más a rendszer, és pont emiatt nem is összehasonlítható.

Városok tartják fent az iskolákat, így sem megyei, sem állami, sem országos szinten nem szólnak bele a helyi dolgokba. Lehet iskolát választani. Nem vonnak rá adót és majd eldöntik hova jár. Egyébként akinek nincs pénze rá annak választás nélkül a helyi körzeti iskolába kifizetik a tandíját. Azaz ingyen járhat. Csak ugye ismeretlenül könnyű fikázni. Európában is sok helyen így van.

Közbiztonság. A helyi emberek viselkedéséhez igazították a szabályokat. Hogy MO -n a rendőrök nem lőnek le egyből. De nem is engedélyezett a fegyverviselés... Kint meg igen. Ezt a picike apróságot hogy egy mordály ott lóghat az oldaladon ne hagyjuk figyelmen kívül. Egyébként viselkedésileg igazoltak hogy ki mikor hogyan nyúl fegyverért és az látszik. Ezért kérik azt amit és ezért van tüzelési engedélye a rendőröknek.

BP -n azért közel sem jó a közbiztonság, meg se közelíti azt ami 20 éve volt mondjuk. Rendőr meg konkrétan nincs, akkor se ha hívod.

Itthon nincs iskolai lövöldözés, csak megkéselések még... NYugi utól fogjuk érni USA -t. Egy 330 milliós országról beszélsz ahol azt várod el hogy jobb statisztikái legyenek. Nem kell matek zseninek lenni hogy lakosság számra levetítve is tudjuk hogy ez rosszabb minden esetben.

MO az egyik legszegényebb ország Európában, komolyan nem vágom honnan van a bátorság hogy megpróbáld bemesélni hogy rosszabbul él az átlag ember kint mint itt.

Nagyon egyszerű fejenkénti GDP, vagy még jobb vásárló erőben mérve mert az az árakat is mutatja. USA a top 10 -ben van Mo a 42 ik. Más kérdés?

Ez azt jelenti hogy az átlag ember jóval jobban él az USA -ban. Nagyságrendekkel jobban.

Kolbászos kerítést hagyjuk. Ugyan úgy dolgozol ott meg élsz itt meg nem. Ez azért viszonylag nagy különbség.

Olyan nincs hogy ingyenes EÜ meg ingyenes oktatás. Mindenhol fizetnek érte. Itt az adódból vonják, kint te döntöd el hova adod.

Lehet mutogatni Svédországra de az egy fejlett nyugati ország, ahol a szociális háló brutális, és ezért brutálisan sokat is fizetnek, de olyan ellátást kapsz hogy csattan az állad a padlón. Elv ugyan az de ez MO nem fog működni soha.

Jobb ha nem vonják le adóban, hanem majd én kifizetem.

Ez jellemző Nyugat Európában is, vagy ezek keveréke.

Nyugaton (USA is) sok felé valamilyen EÜ biztosítást kell fizess. Az fedezi a kiadásokat. Nagy részét. Svájci rendszer nagyon hasonló, csak Svájc olcsóbb mint az USA, ez kicsit fura... USA -ban túl van árazva. NAgy kincs az egészség...

Éltem az USA -ban és Kanadában is.

2022. nov. 13. 00:30
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Sváb vagyok, és nagymamám gyakran mondja, milyen jó lett volna Németországban születni. Én is így gondolom.

Rosszul vagyok a magyarok nagyképűsködésétől (főleg hogy a való életben egy nagy nulla a többség), a szolgalelkűségüktől, az állandó kifogáskeresésüktől, a borzasztó tudatlanságuktól. Ilyen elmaradott nép nem nagyon van még Európában.

Sajnos ha felnőttként kimész, az azért nem ugyanaz, mert évtizedeket kellett Magyarországon leélned.

Azon meg felröhögtem, hogy az egyik válaszoló a magyar közoktatást felhozta mint pozitív példát. Na pont ebből látszik, hogy mennyire tájékozatlan az átlag magyar, vagy mennyire nem akar tudomást venni a valóságról. A magyar oktatási rendszer évtizedekkel van lemaradva, még mindig a lexikális tudásra épít., a tanultak nagy része pont semmit nem ér, viszont a legtöbb iskolában még angolul is képtelenek megtanítani a diákokat, a PISA-tesztek alapján meg az utolsók között vagyunk.

Egyébként meg számomra arcpirító, hogy valaki innen Magyarországról, az EU egyik legszegényebb országából kritizálni meri az USA-t. Édes istenem, fölényeskedésben és dumában világbajnokok a magyarok, csak valahogy nagyon nem érzik, hol a helyük a világban.

2023. márc. 9. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!