Gondolkodtatok már azon, mennyivel szerencsésebb lett volna egy nyugati országba, vagy Amerikába születni, ahol jóval jobb emberek, életviszony és összességében élet van?
Kérdező!
A világ élvonalában élsz, nagyjából a háromnegyednél.
Teljes komfort, létbiztonság.
Menjél ki valahová, és visítva futsz majd vissza.
Téma átment amerika szidásba. Meg hogy ott aztán sok a szegény.
Megvannak a hibái mint minden országnak, de kb minden szempontból Mo előtt jár.
Hülyék szerintetek nincsennek itthon? Szegények se? Rózsadombon sétálva nem látsz egyet se de a Tv ben láttál egy műsort. Akkor most ki a hülye?
Hogy nyugateurópában nem élnek jelentősen jobban? Merre laktatok?
Hát konkréten de. Ha portugáliát nézzük akkor valóban nem akkor a különbség mert ott csak dupla. Auzstria aki meg az EU ban is gazdagnak sámit az már 3-4x is akár. Ha meg ide vesszük Svájcot ami az osztrákhoz képest is Dupla szorzó akkor miről beszélünk.
Témára szorítkozva, de én sokat gondolkpdtam hogy mi lett volna ha szüleim születésem előtt vagy akár utánna nem sokkal kimennek. Mennyivel jobb életem lehetett volna. Nem felnőtt fejjel kellene megküzdenem érte. Nem kicsit se bántani akartam őket, mert becsülettel felneveltek és tisztelem szeretem őket.
Rengeteg oldala van.
Fő probléma nállunk Magyarországon hogy a politika mindig bele akar szólni az emberek életébe, és a másik hogy sokan engedik is hogy beleszóljanak.
pl 10 éve a szomszédommal aki egy jó 15-20 évvel idősebb bácsi szuper viszonyunk volt. Ami változott hogy más lett a kormány.
Azóta vasvillát állítana a hátamba, meg fenyegetőzik.
Véleményétől függetenül szívesen segítenék neki, ahogyan előtte.
Másik az emberek természete. Mijaz hogy a józsinak van egy tehene nekem meg a kutya kajája is probléma. Addig fúrom faragom ameddig megdöglik végre az a nyamvatt tehén. Persze ha nem ilyen köcsög lett volna még lehet tejet is kapott volna ingyé. Ameddig két ember háborúzik a semmin, addig össze fogva jóval több mindent lehet együtt elérni.
Ez igaz minden területén az életnek.
Nyugaton élek és számomra megvannak a különbségek.
Itt újj ként különül bántak velem anno az adminisztrációk alatt mint odahaza a saját országomban. Azt ne is vegyük számításba hogy mennyivel egyszerább volt ez itt a nyugaton. Pont ezért az útcánnem megfenyegetnek ha nekimegyek véletlenül valakinek, hanem még elnézést is kér vagy max kinevet. Ha autóval elnézem valamelyik forgalmi helyzetet szintén nem akarnak megölni. Vadidegenek rámosolyognak, segítenek is ha úgy van.
EÜ? Hagyjuk már. Odahaza 13 hónapra kaptam időpontot vesegörcsel. Itt egy óra után kezemben volt a Ct és ultrahang lelet és túlvoltam 2 orvosi konzultáción, úgy hogy nem kezeltek sürgősséggel. Miről beszélünk.
(Az igaz hogy jelentősen többe kerül, viszont az otthoniról sokan állítják hogy működik, pedig nem nem működik.)
Nekem vagy nekünk az volt az utolsó csepp a pohárban mikor reggel a szokásos pékségbe belépve 2 idős nyugdíjas faszi azon röhögcsélt melyik gyurcsányista nőben hogyan forgatnák meg a késüket, és az a terhes nő még jobb mert egyből meghal a fattya is. Kikeltem magamból ésmajdnem földbekalapáltam őket, persze hirtelen voltam minden. Én nem ilyen világban akarok élni ahol random idióták meg akarják félemlíteni másokat nyilvánosan ilyenről mernek beszélni. Ilyennek én nem vagyok hajlandó kitenni a családomat.
Összecsomagoltunk és elköltöztünk.
Nyilván nem mindenhol van ez így, és nem mindenkivel. Nem tudok ott lenni a párom és a gyerekek mögött folyamatosan hogy megmutassam testi erőfölényemet hogy rend legyen. Nem folyamatosan háborúzni akarok a szomszéddal sem.
Azon már csak röhögni tudok mikor a biztonsági kamerán látom hogy próbálja kilopkodni a leveleimet a postaládából. Hátha megtudja mennyi pénzből élek.
Nagyszüleim falujában nincs ilyen, ott nyugalom van és csend. Egyrészt nem tudok oda költözni mert se iskola, se munkahely, se bolt, csak szegénység mint atom.
Szomszéd ott könyörög télen egy kis tüzelőért... Mikor vettem egy csomagrtartónyi ilyen OBI ban vagy hol kapható préselt tüzelőket, én lettem az isten.
Hát mondom ez nem nagy pénz hogy hogy nem telik rá pistabácsi?
Vagy eszik vagy fűt. Ilyen a fél falu. Gáz, már régen elzárva. Víz még megy Villany kell mert a hiradó az fontos. Nagyszüleim eteteik a szomszéd tanár házaspár gyerekeit mert a fizetésükből nem telik mindenre.
Ugyan akkor hatalmas potenciál van az országban. Hagyjuk kicsússzni a kezünkből.
Keleten nem éltem, bár Romániába hívtak 1,5x fizetését. Romániába... Olyan fizetést ajánlottak amit nállunk senki nem kap meg. Ez azért mellbevágó volt.
Amerikát ugyan nem misztifikálnám túl. Ugyan akkor a nagy előnye hogy ha akarsz tudsz érvényesülni, és nem fognak visszarángatni hogy nem nem...
Hagynak élni...
Jó volt szétnézni meg érdekes. De engem a természeti szépségek érdekeltek igazán.
Spec maradok európában a hanyatló nyugaton.
"Általános gyűlölet, rosszkedvűség, pesszimizmus, utálat, kirekesztés, irigység és zsugoriság jellemzi a magyart"
Írod ezt úgy hogy minden mondatodból az undor, rosszkedvűség, utálat sugárzik :D Igazából teljesen úgy tűnik az írásodból hogy saját magad írtad le, a saját irigységed, utálatodat. Pont az vagy amit leírtál és úgy lenézel :D
Elmondom neked hogy mindenhol vannak ilyen emberek, nincs olyan hogy a magyar csak irigy, az amerikai csak szent meg stb. és átlagolni sem lehet. Érdekes módon én nem tartok kapcsolatot olyan emberekkel mint amit leírtál, persze mindenkinek lehet rossz napja/időszaka, de az más.
Tipikus olyan vagy aki a filmekből meg ki tudja miből kiindulva azt hiszi hogy máshol csak jó lehet, de azt nem látja hogy pl még New-Yorkban (vagy akármilyen nagy városban ahol olyan csodás az élet) is vannak olyan részek ahonnan menekülnél. De nem csak városokon belül, hanem alapból máshol is van rengeteg olyan hely ahol a szegénység van előtérben, sokkal jobban mint itt. (igen, a nyugati országokban is)
Én ezzel nem azt akarom mondani hogy csak itt a jó, nem érdekel hogy ki hova akar költözni meg stb., de rühellem ezt az általánosítást meg hogy máshol csak jó lehet :D
Ja és ezeket olyan barátom által is látom/ hallom aki elköltözött Magyarországról, nem én találom ki.
#14 vagyok
Még 1x, nem azt mondom hogy máshol nem fejlettebbek, de ez az általánosítás amiket a kérdező leírt kb hányinger, hogy saját magát írta le de észre sem veszi.
13: Külföldön is ugyanúgy meg van a politika. Csak aki ott él "idegenként" az nem foglalkozik vele, nem is lát bele annyira, mint itthon.
Boldogulni itthon is lehet. Aki itthon semmit sem tesz magáért, az máshol sem fog.
Én jártam Romániában, sokszor, szemmel láthatóan rosszabb az élet.
Hülye emberek meg mindenhol vannak. (Mint ahogy kedvesek is.)
#16 Igaz részben lehet boldogulni, de nem mindegy milyen áron és nagyon nem mindegy mennyi munkával és milyen megbecsüléssel.
A felkapott témák a tanárok, párom egyedül élne felkopna az álla.
EÜ. Éhbér szintén. Rengeteg hasonló szakma van.
Konditerem ahova járunk 20 éve. Volt egy adag tűzoltó. Az emberek maradtak de egyik sem tűzoltó már. Nem lehet megélni belőle.
Nagyon nem női munka családfenntartóként 200k alatt kb semmire se elég. Felszerelés meg annyit mondtak hogy egy kalap sz@r.
Tudnám még sorolni.
Irodai, vagy gyári alkalmazottak boldogulnak.
De mindenki szükséges, még a takarító nő is hogy normálisan meg tudjon élni.
Szeretnék otthon élni, de én szeretem ha tudok tervezni az életben. Az adhoc egyik napról másikra tervezd át az nem tervezhető. Egyik nap még így másik nap meg már egy nagy szívás. Persze alkalmazkodó képesség, igen de én nem azt akarom nézni hol és hogyan baxnak át lépten nyomon.
Hogy nem látok bele a politikába? Helyi híreket olvasom ugyan úgy. Választások esetén vannak politikai hirdetések. Soha nm láttam olyat hogy az ország előre megy teleplakátolva, vagy hogy szidnának valakit, vagy mocskolnának bárkit. Olyanok vannak most kint hogy egy sör is tompítja a reflexeket ne igyon ha vezet. Termék reklámok... Sehol egy politikai hirdetés. Postaládába soha nem érkezik idióta politikai szórólap, se névre se random. Nem ilyen nincs. Ezt leht nem hiszi el senki hogy nyugaton nem így van, de ezért is búval baxott az ország nagy része. Nem lehet kikerülni a politikát. Itt olyanok vannak hogy leültek tárgyalni a forgalomról, aztán per van a termékek névhasználatáról, meg hogy most a forgalom miatti zaj hogyan limitálható a lakosság jobb pihenése érdekében. Milyen módon jobb a diákoknak ha használják vagy sem a telefonjaikat az iskolákban. Merre lesz és mikor felújítás hogy a legkevésbé akadályozzák a forgalmat... stb. Itt nem azt hallom a polgármestertől hogy gyurcsány. Helyi problémákkal van elfoglalva. Nem az előzőt vagy a másik jelöltet köcsögözi. Benne van a hírekben a világpolitika. Jön egy hír Magyarországról és ég a pofám... Megpróbálom kimagyarázni magam hogy a politika nem én vagyok, meg az egy orosz kínai báb tolvaj kormány, és bár kb 30 éve is mindegyik ilyen szolgalelkű volt nem vagyunk ám mind hülyék.
Itt olyan nyugalom és békesség van amit így odahaza nyaralás alatt se tudtam elképzelni...
Lehet boldogulni, és szuper jó lehetőségek lennének. Próbálkoztam saját vállalkozást is, erre rámugrottak és lépten nyomon próbálták kicsinálni amit szeretnék. Nem láttam a jövőmet.
Romániába nem azért nem fogadtam el az állást mert sok terület nagyon szegény. Biztos hihetetlen de egyre több régiója fogja beérni és lehagyni a magyar régiókat. Főváros környéke már gazdaságilag már beérte Budapestet ez nem kérdés.
30+ éve mikor ígértek fűt fát bokrot én elhittem. Mikor kaptam fix időre érvényes szerződést nyugatra meg se fordult a fejemben hogy végleg maradok. Tapasztalat szerzés, látókör bővítésnek gondoltam. Szuper volt. Jó érzés volt a fejlődést látni odahaza. Marasztalni akartak, én meg hülye nem maradtam. Egy ideje a visszafejlődést látom nagyon sok helyen. Betelt a pohár. És hát a Covid alatt is szépen szaporodnak körülöttünk az újonnan érkező magyarok szép számmal. Sok a középkorú családdal gyerekkel. Messze nem csak olyan szakmákból amiben nehéz megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!