Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért járnak csomóan az utcán...

Miért járnak csomóan az utcán túracipőben?

Figyelt kérdés
Nekem is van túracipőm de csak túra közben használom a talpa miatt. Városban a betonon el nem tudom képzelni, hogy kényelmes lehet, plusz koptatja is a csúszásgátlós cipőtalpat.
2022. jan. 11. 17:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
Csak. Én munkavédelmi cipőben szoktam. Sosem lehet tudni, mikor lesz egy 8-as erősségű rengés, aztán nehogy már egy csontocska eltörjön a lábfejemben.
2022. jan. 11. 17:21
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg mert kényelmes...
2022. jan. 11. 17:28
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Persze, te helikopterrel mész a hegyre, ugye? Nem is érintesz a kis csukáddal semmiféle betont, amíg odaérsz a kirándulóstarthoz.
2022. jan. 11. 17:39
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
3. :)))))
2022. jan. 11. 17:55
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, akkor próbáld meg elképzelni, hogy kényelmes, mert az. :)
2022. jan. 11. 18:56
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezerszer kényelmesebb egy jó túracipő, mint egy utcai divatcipő aminek csak divatformája van, semennyire nem védi és nem tartja a lábat.

Kopni meg mindegyik kopik, az a dolga. Na meg egy túracipőnek nem megterhelő az a napi pár km amit megtesz az ember, miközben terepen 1000-1500 km tehető bele.

2022. jan. 11. 19:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az utcai cipők nagyjával az a bajom, hogy nincs tartása és ha egyszer nagyobb víz vagy sár éri akkor tönkremegy. Túracipőt csak lemosod és kész.

Mondjuk betonra inkább valami puha de vastag talpú edzőcipőt, futócipőt szeretek hordani, elnyeli az ütéseket így nem a térdem kap akkorát.

2022. jan. 11. 19:09
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem, de más rövidtávon hordani és más mindennap azt koptatni. Érdekes, olyankor sosem figyeltem meg,hogy mennyire zavaró a talpa miatt betonon koptatni, ha nem az, lehet én is kipróbálom párszor mindennapi használatra.
2022. jan. 11. 19:09
 9/18 A kérdező kommentje:
Lemaradt, hogy ezt még a #3nak írtam, köszönöm a válaszokat, #7 válaszoló teljesen meggyőzőtt, hogy próbáljam ki. Hogy én ezekbe nem gondoltam bele. :D
2022. jan. 11. 19:12
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát de ez az, hogy egy túracipőnél nincs olyan, hogy "rövidtávon koptatod".

Hiszen arra van kialakítva, hogy 20-30-50 akár 100+ kilométer távokat megtegyenek benne kényelmesen.

Ehhez képest a napi használat sokkal kisebb terhelést jelent a cipő számára. Aki meg napi használatnál is sokat megy, annak kell a tartós cipő.

2022. jan. 11. 19:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!