Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A családodnak mennyire van...

A családodnak mennyire van gondja az online ügyintézéssel? Mi a problémájuk vele?

Figyelt kérdés

Bevallom, az egyik előző kérdés ihletett, ahol a kérdező szülei az ügyintézés online voltát kérdőjelezték meg, mintha az nem is lenne rendes ügyintézés, csakis a személyes.

Nekem ez kicsit fura is meg nem is, mert nálunk nincs ilyen gond. Például ott van a 74 éves mamám: amióta a papa nincs velünk, átvettük minden ügyének intézését, mindent online intézünk el (pl. csekkek díjneten regisztrálva, biztosítási ügyintés az online felületen stb.). És nem kérdőjelezi meg, csak néha rákérdez, hogy minden dolga rendben van-e. De van olyan rokon is, aki az emailezést elfogadja mint ügyintézés, de a csekket postán kell megkapja és befizetnie, mert az csak úgy van rendesen befizetve. Nálatok vannak ilyenek vagy ismertek ilyet?

Kíváncsi vagyok milyen problémák/ellenérzések merülnek fel az online ügyintézéssel kapcsolatban.

2022. jan. 7. 10:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.

A nyugdíj érdekes, mamám mindig 12-én kapja a bankszámlájára, anyóson 10 nappal később postán . . .

Azt még le akartam írni, hogy a mamának nem azért intézzük így az ügyeit, mert egyébként nem tudná személyesen, csak így kényelmesebb neki is. Míg a papa élt, akkor mama intézte az ügyeiket. Most meg kb. ott tartunk, ha kap postán egy levelet, akkor felháborodik, hogy minek küldték, küldhették volna e-mailen (amit egyébként én kezelek). :)

És tényleg nem kor függvénye a dolog, apám (53) zsigerileg elutasít mindent, aminek a számítógépekhez bármilyen köze van. Nem csak nem érdekli, tényleg elutasítja. Bár az ő dolgait intézi az élettársa, úgyhogy nekem ezzel szerencsére nincs gondom. Anyukám (53) intézi magának online az ügyeket, leginkább csak akkor szokott segítséget kérni tőlem, ha hivatalos levelet (emailt) kellene megfogalmazni.

2022. jan. 7. 11:06
 12/13 anonim ***** válasza:
62%
Én meg a magam 27 évével ki vagyok, hogy lassan mindenről emailt küldenek, ami csak gyűlik gyűlik, sokszor nincs időm beleolvasni se, majd elveszik a sok más email között, aztán emlékezzek vissza vajon melyik lehetett az a levél vagy mikor küldték egyáltalán. A csekkek átutaláson vannak, azt szeretem, de a hivatalos ügyekről jobban örülnék, ha levelet küldenének, mert a leveleknek, szerződéseknek van külön kidolgozott rendszerem itthon, miként tárolom és azonnal megtalálok mindent. Azt élvezném még online, ha az orvosokhoz lehetne bejelentkezni, mert a telefont kb fel sem veszik, most is fogorvost keresnék, kaptam egy ajánlást és már 3x hívta, de fel sem veszi.
2022. jan. 7. 11:17
 13/13 Metionin ***** válasza:
82%
A korábbi kérdésnél csak a papír problémájáról írtam, de nálunk az alapvető probléma ott kezdődik, hogy a szüleim funkcionális analfabéták, tehát elolvasnak valamit de nem tudják értelmezni. Anyám idegrohamot kap bármilyen "hivatalos" papír láttán, legyen az értesítő egy közműtől vagy igazolás vagy akármi és őrjöngve telefonál, felolvassa nekem hogy magyarázzam el, hogy ez mi. Mindig mindenről azt hiszi, hogy büntetés vagy át akarják verni vagy fizettetni akarnak vele. Nemrég a szemétszállításról jött egy levél, hogy innentől kezdve nem kedden kell kirakni a kukát, hanem csütörtökön és azzal is felhívott,hogy ez mi, fizetni kell? Őszintén szólva el sem tudom képzelni, hogy a születésem előtt meg kiskoromban ezeket hogy intézte, ki olvasta el neki a papírokat. Az online ügyintézéssel önmagában nincs baja, csak nem hiszi el, hogy kész van. Ha épp rossz napja vagy kötekedős kedve van, hajlamos rákérdezni múltbeli ügyintézésekre és amikor mondom, hogy rég kész van online, csak szárazon közli, hogy aha persze, fogadjunk meg se csináltam. Ilyenkor mindig annyit mondok, hogy mert jött felszólítás, hogy hiányzik valami vagy nincs valami befizetve? Nem? Akkor lehet csőrt befogni. És akkor befogja.
2022. jan. 7. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!