Másnak is ilyen rohadt nehéz a felnőtt élet?
Csupa időigényes, érzelmeket kikezdő dolog, már nem bírom, mindig úgy látszik, mintha minden épp összeomlana.
-munkagondok
-párkapcsolat gondok
-gyereknevelés gondok
-fejlesztések, beiskolázás, egyéb gondok a gyerekkel
-lakhatási gondok
-idős rokonok ápolása, leépülése
-ismerősök halála
-a tested öregedése, ráncok, hízási gondok
-egészségügyi gondok
-életközépi válság mennyi időm van még élni stressz
-kiadások, anyagi dolgok
-baráti kapcsolatokról nem is beszélve..
És ez mind támad hetente többször, amikor azt hiszed épp nincs semmi, hirtelen jön valami, örökös problémamegoldás és stressz, 10 év meg úgy elrepül, mintha csak egy pillanat lenne, mindig kell valamivel foglalkozni, valamit megoldani, és ezek mind leszívnak, alig van, ami feltölt..
Harmincaosok, hogy bírjátok ezeket? Annyira vágyom nyugodt, kiegyensúlyozott életre, nagy támogató hálóra a gondokkal, de egyre inkább én válok azzá, akik régen az idősebb rokonok voltak és segítettek intézkedni és érzelmileg támogatni, most nekem kellene, de olyan rohadt nehéz.
Nem is azzal van a gond, hogy nehéz hanem azzal, hogy egyhangú. Minden nap ugyanolyan. Munka munkahelyen, munka otthon, utazás, korán kelés, alvás.. átkozott szürke hétköznapok. Árad mindnehonnan a stressz, döntéseket kell hozni melyek másokat is befolyásolnak.
Ez minden csak nem az az élet amit az ember fiatalon elképzel magának.
-idős rokonok ápolása, leépülése
-ismerősök halála
-a tested öregedése, ráncok, hízási gondok
Ezen mind segit ,ha van eleg fekete ruhazatod. 😂 😂😂
Lakhatasi gondok-idős rokonok ápolása, leépülése elatrasi szerzodes vagy atiratas . Vagy koltozz oda. Vagy a gyereked . Vagy a ferjed. 😂😂😂
A gyerekneveles es munkagondok: ha tobbet dolgozol,kevesebbet kell foglalkozni a gyerekkel. Vallalj ingyen tulorat. -Ez a parkacsolaton is segit. Ha kevesebbet vagy elerheto,jobban ertekelnek.
Mindenen segit,ha lazabban veszed az eletet. Tobb humor. Tobb poenos beszolas. Lehet tanulni is ezt.
"There are two kinds of problems: small ones and large ones. The small ones will go away by themselves, and the large ones you will not be able to do anything about.”
A hétköznapi problémák jelentős része túl kicsi probléma, jellemzően megoldja önmagát, vagy egyszerűen megoldható, felesleges stresszelni magad rajta (ez inkább temperamentum kérdése, de azon meg lehet változtatni).
Öregedés, halál, ezek túl nagy problémák, nem tudsz mit kezdeni vele. Ezt el kell fogadni, és kész. A harmincas évek egy nagyon jó kor tud lenni, még elég fiatal vagy ahhoz, hogy fitt és egészséges legyél, de már le is tettél valamit az asztalra, van egy egzisztenciád, párkapcsolatod.
Szerintem a te legnagyobb problémád nem kívülről jön, hanem belülről, nekem elég depresszió szagú az írásod. Én erősen javaslom, hogy ezzel keress fel szakorvost.
- Gyerekem nincs
- Lakhatási gondom se, a csok berobbanása előtt vettünk egy házat olcsón
- Idős rokonokat nem ápolom, a nagymamám aki bezeg de ő mindig is lesz4rta a fejem.
- Egészségügyi gondok azok vannak;szívbillentyű zavar, magas vérnyomás, a csontjaim is ropognak
- Életközépi válság szintén..
- Ráncok nincsennek, sokszor néznek gimisnek. Hízás..nem vagyok túlsúlyos, de mozgásszegény életmód miatta szedtem fel.
-baráti kapcsolatok... Nem sok van. A barátom jönnek, mennek. Elköltöznek külföldre, gyereket vállalnak, vagy csak lekopnak.
Ezek a hülye életbölcsességek..
Idős rokonok leépülése szép lassan, kezdődő demencia, még maguknál vannak, de már kezdik elveszíteni a fonalat, sok gyanusítgatás, feljelentéssel fenyegetés, inkontinencia, kevesebb erejük van főzni. Ez minden rokon gondja elosztva, de még így is sok, hogy itt élünk közel.
Lakhatással a felújítás is megy, nem halad semmi, ha nem csinálja az ember, pedig kéne, tehát nem csak annyi, hogy jajj, nincs hol lakni, mellé az a rengeteg házimunka, és "kéne csinálni" feladat.
Gyerekkel normális ember akar időt tölteni, a gondjait meg nem lehet elengedni, fejlesztések után járni, kutatni, tanulni vele, rendezni az iskolai dolgokat, baráti kapcsolatait szervezni és csak ezek mellé jön a nevelés, meg olyan mezei dolgok, mint a farsangi jelmez..
Egészségügyire sem csak annyi, hogy jajj vagy beteg vagy nem, hanem pl a fogaim már úgy koptak, hogy nagyon érzékenyek, de nem nagyon van rá megoldás, itt egy cisztát kell szűrni, kellene menni bőrgyógyászhoz is egy furcsa kiütéssel, ami növekszik, beadatni az újabb oltást, de közben folyamatosan köhögök..
Ezek elég félreértett részek voltak és tökre nem áll meg rájuk az engedd el, mert ezek napi küzdős dolgok, amik csak akkor változnak, ha az ember cselekszik.
Baráti, rokoni kapcsolatok, számtalan kihagyott szülinap, ünnep, egyszerűen elkopnak és kedve sincs az embernek, ideje és energiája sincs.
Nem depressziószagú, egyszerűen hatalmas a nyomás ahhoz képest, milyen könnyű volt minden 8-9 éve, a húszas éveim elején.
Önmegvalósítás sem halad, illetve szeretnék még kapcsolatot(nekem jelenleg a kapcsolat hiánya a kapcsolati gond, ismerkedni, rá figyelni, időt szakítani, kijönni vele, nyomon követni, amit mesél, mosolyogni a mosolyogni való dolgokon, felkészülni randikra, nézni a társkeresőn, erőt venni magamon, hogy válaszoljak ismeretlenek üzeneteire pozitívan, mikor ilyenek a napok), gyereket is egyet kettőt még jó lenne, elvégezni egy tanfolyamot, hogy munkát tudjak váltani kötetlenebb munkaidővel és élvezzem végre, erre jönnek az anyagi dolgok(egyelőre én sem spórolok, de kéne), amit az új munkával külföldön simán rendbe tudnék hozni..
Rengeteg a tenni való, és nem haladnak, ha csak nem teszek valamit naponta többször, és minden rohadtul megerőltető, és olyan, mintha csak egyre rosszabb lenne. Már majd 10 éve folyton csak pattognom kell egyik nehézségből a másikba. Egyelőre nagynéni, nagyszülő épül le, a következők már az én szüleim lesznek, nem tudok tovább várni semmire, mert olyan, mintha nem javulna semmi, csak rosszabb lenne minden egyes félévben jön valami új, ha távozik valami a listáról, kapok helyébe két rosszabbat.
Ja, mert a demencia küszöbén álló idősgondozás vizeletes, önellátós, tévképzetes dolgokkal felnagyított gond, ahogy az eltérő fejlődésű magántanuló gyerek iskola, barát és fejlesztésvadászata is, ahogy a "sima" társkeresés, munka, egészségügyi kivizsgálások, műtéti gondok, fogászat, tanfolyam, rokoni-baráti gondok, házfelújítási gondok, anyagi gondok(nem feltétlen csak pénzhiány, hanem minden pénzügyi dolog, öröklés, befektetés, minden jogi vonzattal együtt) és az őszülés, öregedés első jelei is csak mezei problémák EGYSZERRE éveken át.
Én nem tudom, kinek milyen az élete, de mikor egy héten belül 7 területet kell menedzselned és hét területről ér stressz, konfliktus, meg kell oldani, és ezek mellett a napi sima rutin is van, akkor rohadt sok.
Olyan mintha egy héten belül valakinek leégne a háza, az egyik meghalna, a harmadik összeveszne veled valamiért, amit nem is követtél el, negyeddikkel küzdened kell, hogy elhiggye amit mondasz, közben felvételizel valahova, és várod a furcsa egészségügyi dolgod jelentését, hova kell menni következő vizsgálatra, miközben csinálod a napi rutint és már kedved sincs mással beszélni, mert leterhel még egy problémával, és nem mered felvenni a telefont, nehogy megint rossz hír legyen. És ez egyre romlik éveken át és minden hülye nap ilyen, egy két kivétellel. Ez nem depresszió, ez egy óriás mennyiségű probléma, konfliktus, amiknek nincs helyes és gyors megoldása.
Nem tudom miért a gyereket kell kiemelni, vele is sok a szívás, de az idős demencia küszöbén, önellátási gonddal élő rokonok sokkal nagyobb nyomást jelentenek, akik az elmúlt fél évben hatalmasat zuhantak életminőségi szinten.. És nem tudom elhinni, hogy másoknál ilyen nincs. És ezek még csak nem is az én szüleim, hanem a nagyszüleim.
#15: ha ennyire túlterheltnek érzed magadat már most, akkor miért akarnál még további gyerekeket vállalni?
A nagyszüleidet neked egymagad kell gondoznod...? Hol vannak a szülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek, stb.???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!