Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak három magyar királyné volt?

Csak három magyar királyné volt?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy csak ez a három magyar származású királyné volt vagy volt több is rajtuk kívül?

Savoya Mária Anna

Whitesblach Erzsébet sissi

Parmai Zita

2022. jan. 1. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden királynak volt felesége. Királynőre gondolsz gondolom, tudja a halál, nem jártam nagyon suliba
2022. jan. 1. 16:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül konkrétan egyik sem volt magyar származású.
2022. jan. 1. 17:08
 3/8 A kérdező kommentje:
De tudtak magyarul én úgy hallottam.
2022. jan. 1. 17:12
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
A felsoroltak egyike sem volt magyar származású. Az összes magyar királynak volt felesége (van, akinek több is). Így minimum annyi magyar királyné volt, mint király. Kiv: Habsburg Mária Terézia, mert ő királynő volt, nem királyné.
2022. jan. 1. 17:17
 5/8 A kérdező kommentje:
De akkor nem is tudtak magyarul?
2022. jan. 1. 17:25
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
Nem, többnyire nem tuftak magyarul. Ahogy a magyar nemesség jó része sem már. Lásd: pl. Széchenyi István, akit a legnagyobb magyarnak tartunk, nem tudott magyarul. De ha visszafele megyünk az időben, találunk olyan királyokat,akik tudtak magyarul. Csak a Habsburg ház előtt kell keresni.
2022. jan. 1. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Királyné kb annyi volt,mint király. Királyno viszont csak 2, ha jól emlékszem:I. Mária és Mária Terézia.

Királyné az az a no,aki a férje által kapja meg a cimet. Kiralyno pedig az, aki saját, születési jogán.

Pl.most az angol királyno,II. Erzsébet.

2022. jan. 1. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Városi legenda, hogy Széchenyi István nem tudott magyarul. Gyerekkorától kezdve kapott magyar nyelvű oktatást is, magyar anyanyelvű tanároktól, magántanítóktól. Széchenyi családjában és köreiben a német nyelv volt a használatos, Széchenyi maga is német nyelven írta a saját naplóit is, de kiválóan beszélt gyerekkorától kezdve magyarul is. A három leghíresebb könyvét (Hitel, Világ, Stadium) is magyar nyelven írta.

Liszt Ferenc volt az, aki soha nem tanulta meg tökéletesen a magyar nyelvet, de magyarnak vallotta magát. Édesapja magyar volt, édesanyja osztrák, ő is kapott magyar nyelvű oktatást, de sohasem tanulta meg a magyar nyelvet tökéletesen (mert az éltének a legnagyobb részét Burgenlandban, Ausztriában élte le).

2022. jan. 2. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!