Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mire van szükségem ahhoz,hogy...

Mire van szükségem ahhoz,hogy elköltözzek?

Figyelt kérdés

Nagyon fiatal,és naív vagyok hogy így fejezzem ki magam.

20 éves fiúcska.

Le akarok lépni,viszont nagyon rendetlen gyerek vagyok.

A szobámban konkrétan előbb talál az ember egy félig megevett aligátorteknős lábat,mint amit keres.

Na de! Málta lenne ez a hely,hallottam hogy jó ott az élet,vannak magyarok is.

Na tehát egy listára lenne szükségem.

Pl

Repjegy

Első,második napi teendők...

Milyen papírok kellenek...

Miket kell megcsináltatni,igényelni...

Ilyen papír,olyan kártya...

Mi mennyibe kerül...

Ezt így olyan formában gondoltam,hogy egy gyerek is megértse.

Nem volt lehetőségem még sose külföldi élethez,fogalmam sincs ezekről a dolgokról.

2021. dec. 30. 21:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én se arra utaltam, hogy cselekvőképtelen lennél, de nem véletlen, ha így beszélsz magadról, és nem férfiként, fiatalemberként, stb. tekintesz magadra. Az énképed sérült. Lehet, hogy cselekvőképes vagy, de hogy a férfiasságoddal és a felelősséggel, stb. milyen a viszonyod, az más kérdés.

Ezzel majd egyszer érdemes szembenézned, nem nekem tartozol számadással, nem kell mentegetőznöd, stb. csak gondolkozz el rajta!

Milyen más opcióra gondolsz?

2021. dec. 31. 09:55
 12/17 A kérdező kommentje:

Hát igazából úgy gondolom,hogy sok lehetőségem van tanulni,hogy lelkileg mit hogy kell megcsinálni.

Viszont az nem segít,ha az alapvető élethez szükséges dolgaim nincsenek rendben.

Szóval egy másik opció alatt egy másik országot értek.

Az angolom nagyon jó,versenyekre jártam ált.isk koromban,utána meg rengeteg dolgot nem magyarul találtam meg.

Sokat olvastam,ha bárhol külföldiekkel találkoztam mindig az angolt használtam.

Persze megtetszettek más nyelvek is,azokat is meg akarom tanulni.

Úgy gondolom,hogy az angol nyelvtana nem nehéz,és ennyi idő alatt egy csomó szót megtanultam.

Sose volt problémám,esetleg önbizalomhiányom ha ezen a nyelven meg kellett szólalnom.

A németet sose tanultam.

Na de!

Nekem egy olyan hely kéne,ahol ugyanazzal az erőfeszítéssel jobban lehet élni.

Nem lustálkodni akarok,ugyanúgy dolgoznék,stb.

Mindig ezt szűri le mindenki...

Na de nekem komolyak a szándékaim,képes vagyok arra hogy elfogadjam hogy az életem lehet másképp is.

És csak egy ország nevére,egy bakancslistára vagyok kíváncsi.

Ezért írtam ki a kérdést.

Bakancslista alatt azt értem,hogy ezt vedd meg,ilyen papír kell,és ennyi spórolt pénz kell,és mehetsz kifele a reptérre.

Ennyi.

Szeretem,ha a to do listám nem rizsa,hanem konkrétumok.

Pl mint egy bevásárlási lista.

Nem mondom,hogy baj ha pl azt mondja valaki,hogy ez a papír két féle módon szerezhető be,stb. Nem túlozni akartam ezzel.

Csak legyen tiszta a kép.

2021. dec. 31. 11:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Először is vállalj felelősséget a szavaidért, mert annak súlyuk van, "fiúcska".

A bakancslista egészen mást jelent. (azt, amit még meg akarsz valósítani az életben úgy általában, mielőtt elpatkolsz)

Először Magyarországon válj egy kicsit talpraesetté, szerezz tapasztalatot, olvass utána dolgoknak, stb. közben gyűjts lóvét, amennyit tudsz, beszélj ismerősökkel, aztán....

2021. dec. 31. 12:06
 14/17 A kérdező kommentje:
Aztán?
2021. dec. 31. 12:26
 15/17 A kérdező kommentje:

Kitől tanuljak?

Tanulni attól lehet,aki többet tud.

Most nem sertésből mondom ezt,ez így van.

Olyan tanárokra van szükség az életben,akik már megcsinálták.

Elérték amit te akarsz,vagy többet akár!

Kivel tudnék beszélni dolgokról,ki mellett tudnék edukálódni?

Hol találhatnék olyan embert,aki áldoz is rám időt és megtanítja amit tud?

És lehetőleg itthon?

Ha egy jó közegben vagyok,nincs munkaundorom.

És nem igazán tartom relevánsnak,hogy itt pincérkedek,vagy máshol.

A munka jellege ugyanaz.

Itthon sem fogok tudni jobban futni a kajával,mert van egy sebességlimit,ami felett esélytelen úgy tartani a tányért hogy ne csússzon le róla a kaja.

Ez csak egy példa volt.

2021. dec. 31. 12:32
 16/17 anonim ***** válasza:

"És nem igazán tartom relevánsnak,hogy itt pincérkedek,vagy máshol.

A munka jellege ugyanaz."

Igen... De ha nincs tapasztalatod, akkor az számít, mert kiPasznak az utcára, mint macskát szarni, és nem mindegy, hogy ezt külföldön játszák el veled, ahol senki nincs, vagy itthon a mamahotellal a hátad mögött.

Külföldön is jobban találsz munkát, ha azt mondod, hogy már van gyakorlatod, és ezt látják is rajtad stb. Az állóképesség a munkafegyelem, stb. ami nagyon fontos, és külföldön olykor ez talán sokkal erősebben megkövetelik, ráadásul jópofát is kell vágni.

Na meg a magyarok az Európa "cigányai", szóval rendesen bizonyítanod kell.

Amúgy meg a többi kifogás-nyafogás... keresni kell a neten, tuti, hogy van ezer élménybeszámoló, blog...

Őszintén, a google-keresőt használtad már erre? Van egy tippem!

2021. dec. 31. 13:42
 17/17 A kérdező kommentje:
Egy videót láttam már,ahol magyarok számoltak be róla,hogy hogy kerültek ki.
2021. dec. 31. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!