Huszonéves fiatalként melyik a jövedelmezőbb irány?
Attól függ, hogy mit tanulsz egyetemen. Ha egy jó szakmát választasz, akkor megérheti, de nem minden esetben. Idehaza gyűjtögetni szar szakmával / alkalmazottként nem éri meg.
Vagy saját vállalkozás / jó szakma vagy külföld.
Külföldön van biztos munkahelyem, félre tudok tenni de nem szeretnék hosszútávon beleragadni a robotmelóba sem. Egyszóval gondolkodom továbbtanulásban, ami akár vállalkozáshoz is hasznos tudás lehet.
Csak úgy érzékelem hogy a korombeliek nagyrésze inkább megy tanulni, aztán gondol a lakhatás és egyéb kérdésekre. Én pedig úgy érzem, mintha ezzel kifutnék az időből vagy nem is tudom... pedig hát egy diploma nem garancia a stabil anyagiakhoz. Idehaza kilátástalanabbnak érzem a helyzetem, nincs mögöttem családi támogatás sem. Így mindent nekem kell előteremteni, csak jól akarok sakkozni az éveimmel és a pénzemmel.
Én külföldre tervezek menni és ott vállalkozást alapítani. Tudom nagy hátrányba leszek minden téren, nyelv, törvények, meg alapból, hogy bevándorló vagyok az ottaniak mindig előnyben lesznek részesítve mindenben. Sajnálom is, hogy Magyarország nem valami jövőképes ilyen szempontból és kénytelen vagyok itthagyni.
Mondjuk még tini vagyok, de nem alkalmazottként képezelem el magam, de még úgy is jobb lenne szerintem külföldre menni.
Ez emberfüggő. Mehetnél te az orvosira és csinálhatnál magánpraxist, amivel a világ összes pénzét megkereshetnéd, ha egy csepp vértől elájulsz...
A személyes kompentenciáid, érdeklődési köröd, kitartásod, stb stb. határozza meg, hogy miben lehetsz jó, és utána lehet csak eldönteni merre indulj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!