Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen életetek van összességé...

Milyen életetek van összességében Magyarországon?

Figyelt kérdés

Milyen most véleményetek szerint élni Magyarországon? Milyen a jelenlegi élet-környezetetek?

Ha tehetnének, elmennétek másik országba, vagy maradnátok?

Mi a pozitívum, és mi a negatívum?

2021. dec. 23. 17:52
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon jó. Nem mennék más országba.
2021. dec. 23. 18:21
 2/7 A kérdező kommentje:
#1, miért?
2021. dec. 23. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
39%

Nem panaszkodom, nem élek rosszul... De én örököltem, 2 piacképes diplomám van, be is b*szna, ha még így is nélkülöznék. Viszont ez csak egy átlagos életvitelre elég. Átlagos alatt azt értem, hogy van otthon naponta friss gyümölcs, zöldség, tudok sportolni, 8 órában dolgozom, el tudunk menni évente 1-2x nyaralni és van valamennyi megtakarításom. Ennyi. Ennek minden ember számára alapjognak kellene lennie szerintem, de nem az. Ez nekünk, akik minimum 2x annyit keresnek, mint a magyar átlagbér és abból nem fizetnek albérletet, adott. Másnak nem és ez kibszott szomorú.

Sokan nem fognak velem egyetérteni, de úgy gondolom, azzal húztak be minket a legjobban a csőbe, hogy minimális összeget kell fizetnünk az oktatásért és az egészségügyért. Szerintem ez egy hatalmas hiba. Mindennek fizetősnek kellene lennie, cserébe meg 500-700 ezerről kellene indulnia az átlagbérnek. Megmondom miért: úgy, hogy ezek a szolgáltatások ingyenesek, jóformán nekünk tesznek szívességet. Megyünk magánba, mert nem vagyunk elégedettek? Kit érdekel, őket ugyanúgy fizetik. Nincs verseny, nek mi diktálunk, hanem ők lökhetik elénk a szart, hogy tetszik vagy sem, ha nem akarsz meghalni vagy akarsz végzettséget, elfogadod. Kórházból van magán mondjuk, de a tbt akkor is fizeted. De magánegyetem nincs, mindenki ugyanazt a szart kapja, javarészt államilag támogatott képzésen. És nincs az, hogy ha nem tetszik valami, elmész máshova, ezért normálisan kell teljesíteniük, hiszen szükségük van a pénzedre. Nem, neked van szükséged rájuk, ezért bármit megtehetnek veled.

És ami a legtöbbet árt ennek, hogy folyamatosan hülyeségekkel vagyunk elfoglalva. A melegeken pörgünk, miközben soha nem jelentettek valós problémát, a családon belüli erőszak viszont igen, de ott nincs semmi látnivaló. És millió meg egy ilyen példa van.

Szóval negatívum:

Egészségügyi ellátás

Oktatás, közoktatás és felsőoktatás egyaránt

Eszmerendszer

Politikai kultúra (mindkét oldalról, általánosságban)

Közutak

Társadalmi rétegződés (kezd megszűnni a középosztály)

Fizetések

Ingatlanok: a minőségük és az áruk is

Általános életszínvonal (beleértve a mentális és fizikai egészséget is)

Közbiztonság, igazságszolgáltatás

Nyugdíjrendszer

Családtámogatási és egyéb segélyek (nem sajnálom tőlük, de az a pénzosztás, ami megy, az inkább reklám, mint praktikum)

És igazából láthatjuk, hogy úgy lettek elbszva a dolgok, hogy ne lehessen értelmesen hozzájuk nyúlni. Mert mi lenne, ha nem lenne ingyenes a felsőoktatás? Mi lenne, ha nem lenne csok? Az emberek azt éreznék, hogy elvettek tőlük dolgokat, amik ingyen voltak. Felháborodnának és azt hibáztatnák, aki reformot akar, ami beletelik néhány évbe. Az átlagember ezt nem akarja kiböjtölni, nem gondol arra, hogy később esetleg jobb lehet, ha megfelelően elrendezik és újratervezik ezeket a dolgokat. És pont emiatt ragadunk benne ebben. Mert tulajdonképpen kapunk dolgokat, ami hatalmas felháborodàst keltene, ha nem lenne. De végső soron nem nekünk éri meg...

Pozitívum:

Beszélem a nyelvet

Itt élnek a szeretteim

Én csak azért nem mennék külföldre, mert vannak idős rokonaim, akik számítanak rám. Mert például édesanyám nyugdíját én pótolom ki. És nem egy idős van, akire figyelnem kell, még ha nem is élek velük. Őket már sajnos nem tudom magammal vinni, viszont sérülékenyek, könnyen átverhetőek. Nem hagyhatom itt őket. És végső soron itt van mindenki, aki kedves. Kimennék és mi lenne? Kihez fordulnék a páromon kívül, hova tartoznék? Kivel nosztalgiáznék, ki értené a dolgaimat?

Valószínűleg ha idehaza hoznak egy olyan döntést, mint az abortusztörvény, egy percig sem fogok maradni egyébként. De sajnos nálam még lehet feszíteni azt a rohadt húrt és lehet zsarolni a szeretteimnél fogva. De itthonról végezhető külföldi munkát biztosan fogok keresni, mert nem állapot, hogy ennyiért adjam a tudásom, mint itthon. Tartósan ezt biztos nem fogom csinálni.

2021. dec. 23. 18:28
 4/7 anonim ***** válasza:

3-as

Társadalmi rétegződés (kezd megszűnni a középosztály)

Ezt hogy érted?

Valamint mit tanultál? És miféle otthonról végezhető külföldi munkák vannak?:D

2021. dec. 23. 18:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem jó. Voltam már külföldön, de nem jött be annyira. Nincs akkora különbség. A fizu jobb volt, de a költségek meg magasabbak.
2021. dec. 23. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyon xar a munkahelyem, de azért szerencsém van, mert van állásom-hajlékom. AZ életem nagyon egyszerű, nem nagyzolós. Látom az emberek (nem)gondolkodását, ami zavaró...
2021. dec. 23. 21:11
 7/7 anonim ***** válasza:

4

Mérnökinformatikus alapszakom van és proginfó mscm.

A rétegződést meg úgy értem, hogy az átlagbér nem a medián, pedig az egy fokkal jobb lenne, hanem javarészt a nagyon szegények átlagát húzza fel néhány újgazdag.

2021. dec. 24. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!