Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak engem zavar hogy egyre...

Csak engem zavar hogy egyre tobb youtubernel hatalmasodik el az, hogy minden szponzoráció?

Figyelt kérdés
Pl regen nagyon szerettem Végh Dorit, vagy Linat. Mostmar tenyleg AZ OSSZES posztjuk hirdetés, szponzoráció, pedig Linat eddig ugy ismertem hogy csak olyat fogad el ezekből, amivel tenyleg tud azonosulni, de mostmar minden szart hirdet. Csak szerintem megy ez mar a minőség es a tartalom rovására? Mar a személyisége el is tunik az adott youtubernek, csak azt latom h about you, meg fehérnemű marka meg nemtommi. Amugyis tele van hirdetésekkel az insta meg az fb, minek csinalnak ok is mar hirdető táblát magukbol? Tudom, h pénz, de titeket nem zavar?
2021. dec. 16. 19:01
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan videósok, akik tudják ezt ízlésesen és jó arány érzékkel csinálni, de nem mindenkinek megy jól. Üzleti ismerete sem mindenkinek van, hogy jól tudja menedzselni, amit csinál. A legtöbb videós egy jó darabig ingyen és hirdetés nélkül csinálja. Vagy egyáltalán nem reklámoz semmit, vagy csak ingyen, őszintén mondanak véleményt olyasmikről, amiket tényleg használnak és amikért ők fizettek.

Csakhogy a videók készítése mindenkinek sok idő és energia, ami egy darabig belefér szórakozásként. Hosszú idő után viszont egyre nagyobb teherré tud válni, hogy ezt az időt és energiát olyasmibe fekteted, ami nem térül meg (plussz egy csomóan kritizálnak, beszólnak, ezeket feldolgozni sem mindenkinek megy). Egy idő után mindenképp mérlegelnie kell az embernek, hogy érdemes-e ingyen folytatnia, vagy egyre kevesebbet csinálja, aztán meg inkább abbahagyja és mást csinál helyette. Aztán jönnek az olyan kérdések, hogy miért nem csinálja tovább.

Szerencsés esetben még azelőtt befut eléggé, hogy szponzorálják is, mielőtt abbahagyná, így megmarad a motiváció és lehetőség, hogy folytassa. Viszont ezen a ponton megjelenik egy újabb nehézség, amivel nem mindenki tud megküzdeni: megtalálni az egyensúlyt az értelmes, ízléses és értékes reklám, illetve a valós, őszinte tartalom között. Ez meg nem mindenkinek megy jól - na meg a közönség is nagyon sok féle, mindenki mást érez jó aránynak. A cégek pedig ráadásul önérdek vezéreltek. A cégek mindent akarnak, lehetőleg ingyen, vagy minél olcsóbban. Vannak cégek, akik sokat fizetnek, de sokat is akarnak cserébe. Én senki vagyok ezen a piacon, de volt szerencsém olvasni egy pár szponzorációs szerződést (amiket elfogadhatatlannak tartottam és nem is fogadtam el, ezért nem is vittem soha semmire). Képesek nagyon durva feltételeket szabni a pénzért cserébe, amit adnak. Viszont amikor elkezdenek beállítani a cégek és elkezd megtérülni a siker, akkor egyre inkább nehézzé válik nemet mondani. Főleg annak, aki még fiatal, tapasztalatlan az életben, pláne az üzletben, stb.

Magyarósi Csabának van egy nagyon jó videója erről a témáról:

[link]

Meg a Tanulom magam csatornának egy kicsit más megközelítésben:

https://www.youtube.com/watch?v=aB8IFf_OfRU

2021. dec. 18. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!