Az ilyen Lidl, Aldi üzletekben miért veszik ennyire szigorúan az alkohol italoknál a személyi igazolványt, szinte mindenkitől elkérik?
Figyelt kérdés
Tudom, nyilván a munkahely kötelezi, de azért pl csak látják rajtam kissebb boltoknal, ott szinte sose kérik el a személyimet, hogy már nem 18 alatt vagyok, pedig ott is lehet ellenőrzés, de a nagyobb boltokban meg mindig kérik, újabban be is írjak a gépbe a születési évet, ez valami statisztika hoz kell?2021. dec. 16. 17:10
1/7 anonim válasza:
Soha nem kérték el tőlem, pedig vettem már alkoholt, és még fiatalabbnak is szoktak általában nézni a valós koromnál. Bár lehet, hogy én vásárolok mindig olyan időszakban, amikor már ehhez is fáradtak vagy túl sokan vannak, és haladjon a sor, önkiszolgáló kasszánál szokott lenni, hogy külön engedélyezniük kell az ilyen termékeket, esetleg még a lopásgátlót is le kell venniük róla, de ott sem kérték még el a személyit.
2/7 anonim válasza:
Tőlem se szokták kérni.
Lehet fiatalabbnak látszol sokkal, vagy nagyon "gyanúsan" viselkedsz.
3/7 anonim válasza:
Volt olyan időszak is, mikor este 10 után már nem lehetett szeszt venni.
5/7 A kérdező kommentje:
Mit értesz gyanús viselkedés alatt?
Nem 10 után volt nyilván, nincs is errefelé nyitva egyik sem 21 óra után.
2021. dec. 16. 17:49
7/7 anonim válasza:
Egyrészt mert tiltja a törvény,
másrészt meg nem lehet tudni, hogy nem-e 18 év alatti próbavásárló vagy.
Elég komolyan büntetnek érte, ha előfordul egy ilyen (több százezer Ft).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!