Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik hazakoltoztek kulfoldrol:...

Akik hazakoltoztek kulfoldrol: megbantatok a donteseteket?

Figyelt kérdés

Kulfoldon elek parommal.

Nem keresunk rosszul, a munka se rossz.

De honvagyam van, van egy uresseg erzes bennem. Nincs szoc eletunk itt, nincsenek ugy igazan barataink, inkabb ismeroseink, akikkel neha osszeulunk. Az idojaras borzalom (de tenyleg!), es ugy osszessegeben nem erzem jol magam itt.

Szoval haza szeretnek menni, mert az anyagiakon kivul egyertelmuen semmi se tart itt.

Igazabol otthon is biztos munkahelyem volt es lenne is, kb 400 nettot megkapjuk mindketten, csak eleg nehez munkakorben dolgoztunk (eü).

Szoval amellett, h hazamenjek, nagyjabol csak erzelmi alapu ervek allnak.

Akik hazakoltoztek, h erzik magukat most? Nem bantatok meg a donteseteket?

2021. dec. 7. 11:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A lehúzó csalátagokról és primitív bunkókról nem is beszélve.

Nekem ha haza is kényszerülök, az lesz az első, hogy mielőbb húzhassak el otthonról másik országba.

2021. dec. 8. 11:39
 12/20 anonim ***** válasza:
Ketten keresnétek 400 ezret? Tudod az ma mennyit ér itthon? Épphogy kijöttök belőle, de mellette se nyaralás, se félretett pénz! Nem éri meg, nagyon hamar vissza fogtok menni... Inkább vegyetek ki 2 hét szabit és töltsétek el itthon, majd a végén sprinteltek vissza külföldre. Minden rohadt drága, mindenki bunkó, a bkv-n egy nap 5x leüvöltenek, egyre több magában üvöltöző skizo mászkál, akitől a hideg is kiráz. Nem értem miért van honvágyad, ha a család miatt, akkor manapság a fapados olcsó jegyekkel akár minden hétvégén hazajöhetnél hozzájuk vagy ők látogatóba. Minden megoldható, de ebbe a retekbe hazajönni teljesen felesleges, mert max 3 hét múlva fordulsz is vissza (nekem annyi kellett).
2021. dec. 9. 07:32
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem ketten, fejenkent 350-400 ezer ft kerestunk, legalabbis 2 eve mikor kijottunk, ennyi volt az utolso fizunk.

Azota volt 2x emeles. Szoval anyagilag nem lenne veszes otthon se nekunk.

Meg az itt keresett penzunkbol + 3 fundamentabol tudunk otthon venni ingatlant - nemi hitellel.

2021. dec. 9. 12:25
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát ezt nagyon alaposan gondoljátok végig még egyszer meg kétszer meg sokszor. Ha Mo-on belevágtok egy ingatlanvételbe, attól kezdve oda vagytok kötve, ha fél év-év múlva (legkésöbb) rájöttök, hogy mégse jó Mo-on, akkor már nem tudtok változtatni.

A másik meg, hogy attól, hogy a volt munkahelyeteken idöközben volt béremelés, az nem jelenti azt, hogy nektek is a magasabb bért adják, jó esetben megkapjátok a régit, de ez sem biztos.

2021. dec. 9. 18:18
 15/20 A kérdező kommentje:

Igazabol en is ezek miatt tartok a hazameneteltol. Meg h talan megszepitette az ido az otthoni emlekeket 😅

A fizuemeles garantalt, mert bertabla alapjan vagyunk besorolva. Mindenkire vonatkozik az emeles. Egeszsegügyisek vagyunk.

2021. dec. 10. 01:29
 16/20 anonim ***** válasza:

Az idő is bisztosan szépített az emlékeken, meg idvközben sokat romlott a helyzet biztonság szempontjából is meg emberi viselkedés szempontjából is.

Emellett éppen az egészségügy az egyik olyan terület, ahol rettentő lehúzások vannak, és semmei megbecsülése sincs a pályának.

Ha mindenképpen meg akarjátok próbálni, akkor ott ne adjatok fel mindent, hanem három hónapra-fél évre veygetek ki szabadságot és próbáljátok ki a magyarországi életet, munkát és minden egyebet, de anélkül, hogy a pénzeteket bármibe is befektetitek. Így még van lehetőség visszafordulni, ha nem jön be.

Ha úgy érzitek, "meg kell szokni", akkor jobb, ha nem eröltetitek, mert ez csak rosszabb lesz, ahogy telik az idő.

2021. dec. 10. 08:36
 17/20 anonim válasza:
100%

Jól fontold meg. Velem is megesett ez a dolog, de aztán megbántam.

Bár stabil volt a munkám, mégis többször költöztem mint kellett.

Egyszer OL aztán vissza MO majd vissza OL. Értem a honvágyad, teljesen jogos, de hidd el, jobb ha kint maradsz.

2022. jan. 3. 23:27
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolso, te mikor hazakoltoztel Mo.-ra, h erezted magad? Es mennyi ido utan koltoztel vissza kulfoldre?
2022. jan. 5. 16:01
 19/20 anonim válasza:
Eleinte jól éreztem magam mivel ugye hiányzott maga az ország meg az, hogy itt éljek. De idővel egyébként rájössz, hogy jobb volt kint, nekem ez az idő körülbelül fél év volt annyi sem, 5 hónap. Szép meg jó, de szerintem hogyha ennyire honvágyad van akkor inkább hazajössz rokonokhoz, vagy valami hasonló, nekem mondjuk ez nem volt opció, de ha tényleg ennyire szeretnél visszamenni MO-ra akkor inkább így. Szerintem ne költözz vissza mert véleményem szerint te is megbánod.
2022. jan. 6. 14:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen, en is ettol felek, h megbanom :( Annyira rossz egy helyzet es nehez dontes… Foleg mert itt a munkamoral es ugy alapbol a munkakultura olyan, amivel maximalisan tudok azonosulni. Es ezekutan foleg nehez lenne visszaszokni az otthoni daraloba… Foleg az eüben :(
2022. jan. 6. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!