Egyetértesz azzal a mondással, hogy "Az ember a legnagyobb állat."?
Édesanyám szokta ezt a kérdésbeli idézetet hangoztatni, mert sokat csalódott életében. (Sajnos már elhunyt szegénykém.)
Ha azt nézzük, hogy "nagy az Isten állatkertje - és túl alacsony a kerítés" - nos, ebben azért lehet valami.
Ha a különféle ösztönök kiélését nézzük ezen az oldalon, akkor nem a majmoktól származunk mégis? Vagy az ősembertől?
Ezt a mondást csak pozitívan tudom értelmezni.
A legalkalmazkodóbb, a leginteligensebb, a legjobb vadász (igen az eszközhasználat ugyanúgy számít, mint a karmok, vagy a kígyóknál a méreg)
Teljes mértékben! ( Van kivétel!!!) A legönzőbb, gyarló, gyenge, pénzhajhász dög, lop, csal, hazudik, igen sokan! Én nem feltétlenül vagyok kivétel.
Még az állatnál is mocskosabb tud lenni ( 4 éves kislányt megerőszakol.....gyilkosok....
alkoholista, drogos, feleségét gyerekét veri, családja közben küzd a fennmaradásért)
#4 te nem igazán ismered az állatvilágot.
A legtöbb ragadozó hím állat azért hogy a nőstény hamarabb tüzeljen megpróbálják kinyírnimazmelőző szaporularot.
Ha két majom klán találkozik annak az esetek töbséfében vérengzés lesz a vége, és a támadás során a kölyökmajmok az elsődleges célpont.
A tasmánördögök csak nemimerőszakmútján szaporodnak.
Üdv az állatvilágban.
Ne becsüld alá az emberiséget, mert messze békésebb, erkölcsösebb és erényesebb mint bármely állat.
Az állat ösztönből cselekszik, az ember nem.
Egy állat nem képes gonoszságból ölni.
#6! Szerintem te sem ismered az állatvilágot. Meg az embervilágot aem nagyon.
#7! Ez lenne a lényeg!
"Ne becsüld alá az emberiséget, mert messze békésebb, erkölcsösebb és erényesebb mint bármely állat."
Aha. Bármely állat... valóban, nagyon veszedelmesek pl a kiscsibék vagy az aranyhalak is, sokkal durvább dolgokra képesek, mint mondjuk a cigányok :D
Itt nem az lenne a lényeg hogy az állat ösztönösen cselekszik, stb
Viszont az ember rendelkezik (jobb esetben) intelligenciával, fejlettebb aggyal, akkor miért szeretnek egyes emberi életeket tönkretenni, megnyomorítani?.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!