Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldi egyetemekről mi a...

Külföldi egyetemekről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Pozitív/negatív, bármi jöhet:

Milyen szakra jártok, hova?

Milyen az oktatás? Mennyi?

Milyen a szállás? Mennyi?

Milyen a társaság, illetve maga az ország?

Megérte?

2021. dec. 5. 13:37
 1/2 anonim ***** válasza:
47%
Az hogy magyarul is sok a szakszó.
2021. dec. 5. 15:21
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen szakra jártok, hova?"

2014 és 2018 között Edinburgh-be jártam a University of Edinburgh-be Italian and History of Art szakra.

"Milyen az oktatás? Mennyi?"

Nagyon jó, bár biztos számított, hogy viszonylag kicsi szakon voltam. A tanárok nagyon barátságosak voltak és nem csak jól tanítottak, de mint emberek is nagyon jófejek voltak. Évi 1,820 font volt, de fel tudtam venni hitelt, szóval nem kellett ennyit fizetnem.

"Milyen a szállás? Mennyi?"

A nagybátyámnál laktam (1997 óta él a városban), szóval egy fillérembe se került, szinte ugyanúgy éltem, mint Budapesten a szüleimnél. Ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok.

"Milyen a társaság, illetve maga az ország?"

A csoporttársaim (tizennégyen voltunk) mind jófejek voltak, a legközelebbi barátaim közül többel is itt ismerkedtem meg. A helyi emberek alapvetően nyitottak, ha te is az vagy feléjük. Kifejezetten udvarias és értelmes a legtöbb ember.

"Megérte?"

Teljesen, de hozzá kell tenni, hogy amikor én jártam ide, akkor nem volt még brexit, szóval a tandíj baráti volt és jogosult voltam különböző ösztöndíjakra. Ha ma kezdeném el ugyanezt a szakot ugyanitt, már sokkal többe kerülne, ami már nem biztos, hogy megérné.

A "Megérte?" kérdés kapcsán annyit fűznék hozzá, hogy minden szak csak annyira éri meg, amennyire kihasználod. Járhatsz te a világ legelismertebb egyetemének legelismertebb szakára, ha nem tanulsz rendesen, nem használod ki a lehetőségeidet, akkor semmi értelme nem volt az egésznek. Vagy például csak akkor lesznek barátaid és társaságaid, ha te is nyitott vagy és keresed mások társaságát.

2021. dec. 5. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!