Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Különböző hőmérsékletet...

Különböző hőmérsékletet igénylő emberek hogyan tudnak egy lakásban élni?

Figyelt kérdés

Ideiglenesen hozzánk költözött a nagymamánk. Ő rendkívül fázós, én meg nem. Alapvetően 20 °C van a dolgozó szobámban ahol én vagyok, itt van a termosztát is. Pólóban, ritkán pulóverben szoktam lenni. A lakás többi pontján kicsit alacsonyabb a hőmérséklet. A mamám 25 fokban is legalább 2 pulóverben van. Otthon ő 28 fokra fűtött mindig, az volt az 1 vékony pulóveres neki télen. Megpróbáltam beállítani úgy, hogy a másik szobában ahol ő van, ott jó meleg legyen. De nem lehet. Ott maxon van a radiátor, minden máshol pedig minimum környékén. Így van ott 24 fok, nálam meg 20. Ha itt a szobában letekerem 0-ra a radiátort, akkor nagyon ritkán meg a kazán, viszont eszméletlen sokáig. És mivel vékony a fal a 2 szoba között, nem is lehet tartani az 5-8 fok eltérést, mert ha a túloldalt 28 fok van, akkor nálam is felmegy 22 fölé, amiben izzadok. Emiatt jelenleg nálam 20 fok van, a másik szobában pedig 24 körül. Naponta legalább 10-szer szól érte a mamám, hogy meg fog fagyni és tekerjem feljebb a fűtést. Akkor viszont én szenvedek. Úgyhogy ő jelenleg 2 pulcsi + kabátban van itthon.

Volt már nálatok ilyen probléma? Hogyan lehet ezt megoldani? Hogyan lehetne 2 jelentősen eltérő hőmérsékletet csinálni 1 lakáson belül?

Mielőtt írnátok: nincs semmilyen betegsége a mamámnak, egész életében ilyen fagyos volt.

2021. dec. 4. 16:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Legyél otthon egy szál rövidnadrágban, felül semmi, zokni nélkül.
2021. dec. 4. 16:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyedi fütés. A nagymamád hősugárzóval melegítse magát a szobában, és magadnak kikapcsolod a fütést. És akkor a melegített szobából jövő meleg neked talán elég lesz a 20-22 fokhoz.

Vagy pedig vetkőzzél le, mert azért a 22 fokban izzadás sem normális.

2021. dec. 4. 17:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Klíma, hősugárzó stb.
2021. dec. 4. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!