Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Okozhatnak szem fáradtságot a...

Okozhatnak szem fáradtságot a különböző szín hőmérsékletű izzók?

Figyelt kérdés

A szobámba hó fehér fényű az égő 6500 kelvinen világít. A többit nem tudom de a mellettem lévő helységben már sokkal sárgább az az melletibe meg nagyon fényes és nagyon sárgás tehát a házban össze vissza egymás mellet minden féle szín hőmérsékletű és fényerősségű izzók világítják a szobákat és nincsenek ajtók tehát végig lehet nézni az egész házban.

Ha mindehol ég a lámpa és mászkálók össze vissza szédülök és fáradt lesz a szemem szóval én erre tudok tippelni hogy ez a gond. Természetes fényből nem sok jut be.

Jobb lenne ha mindenhol ugyanúgy olyan fény erejű és hőmérsékletű izzó lenne?

2021. júl. 28. 12:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Ember függő, simán lehet hogy az zavar téged.
2021. júl. 28. 12:49
 2/2 anonim ***** válasza:
Kék fény fárasztja. A melegebb színek (sárgásabb, kevesebb kelvin) kevésbé fárasztják a szemet. A 6500K nagyon hideg, 2200-3000K a legjobb a szemednek ha sok időt töltesz az égő mellett.
2021. júl. 28. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!