Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ahhoz hogy külföldön tanuljak...

Ahhoz hogy külföldön tanuljak profin kell tudjam a nyelvet igaz?

Figyelt kérdés
Beszélgetni tudok, nem is adnának el, de nem hiszem hogy elég lenne.
2021. dec. 4. 10:57
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem ártana. Gondolom egyetem, ott azért használnak olyan szavakat, hogy meg nem érted őket, ha nem beszélsz profin. Meg ha pl. esszét kell írnod és helytelen nyelvtant használsz, az is probléma. Szerintem menj el egy nyelvtanfolyamra. Mikor akarsz menni? Mennyi időd van addig?
2021. dec. 4. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a B2 szint böven elég. A szakszavakat úgy is ott tanulod meg, a többi meg csak gyakorlás kérdésed. Emellett a legtöbb egyetemen van külön nyelvtanfolyam a külföldieknek.
2021. dec. 4. 11:05
 3/7 anonim ***** válasza:
4%
Nem. Vannak magyar nyelvű képzések külföldön. Románia, Szlovákia. Több magyart tudok akik Kolozsváron tanulnak pszichológiát. Ismerek fogorvost aki magyarországi magyar és Marosvásárhelyen végzett.
2021. dec. 4. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Igen, szerintem alapvető, hogy minimum egy B2-es szinten tudj, de inkább C1-es szinten.
2021. dec. 4. 11:21
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Én külföldön tanulok. Már több éve kint éltem és dolgoztam, mikor beiratkoztam az egyetemre, és örülök, hogy ebben a sorrendben történt, mert épp elég nehéz a szak nyelvi akadályok nélkül is. Összehasonlításképp van egy ismerősöm, aki B2 szintű tudással állt neki egy rokon szaknak. Azt mondja, némi gyakorlás után a jegyzetekkel elboldogul, az írásbeli vizsgáit megcsinálja, de a később lesznek szóbeli vizsgái, előadást kell tartania, és bizonyos témákat írásban kell kidolgoznia, amitől fél. Ügyes, el fogja végezni, de könnyebb dolga lenne, ha C1-es tudással ment volna neki.
2021. dec. 4. 11:54
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

rengeteg egyetemen felsőfokról kérnek papírt, annyival egyszerűbb a dolguk, és nem félévkor kell kiszórni azokat, akik egy bővített mondatot nem képesek leírni hiba nélkül.

napi 5-8 órában folyamatosan idegen nyelven hallgatni (és a prof nem szép, tagolt, nyelvtankönyvi nyelvet használ, hanem valódit, és lehet hogy akcentusa vagy tájszólása is lesz), amit hallasz, azt lejegyezni, idegen nyelvű, tudományos nyelvezetű könyveket olvasni, esszéket írni a megfelelő pontossággal, stílussal és nyelvi fordulatokkal (tehát azt is meg kell érezned, hogy melyik köznyelvi kifejezések nem felelnek meg adott stílusban), és szóban ugyanilyen módon kell kifejezned magad. nem az időjárásról fogsz beszélgetni a padszomszédoddal.

2021. dec. 4. 12:54
 7/7 anonim ***** válasza:
73%
Én B2-vel kezdtem tanulni idegen nyelven itthon (voltak magyar és külföldi, anyanyelvi és nem anyanyelvi tanáraim is, az anyag nyilván mind idegen nyelven volt, rengeteget kellett olvasni és írni is) és nem éreztem, hogy nehezen ment volna, hogy kevés lett volna a nyelvtudásom. Az elejétől kezdve értettem, hogy mit mondanak és tudtam figyelni, jegyzetelni. A feladatokat is meg tudtam oldani, tanulni is tudtam. Amit nem értettem az inkább annak volt betudható, hogy korábban nem tanultam ilyesmit, nem ismertem a szakkifejezéseket stb., de azokat magyarul is ugyanúgy meg kellett volna tanulnom, magyarul sem értettem volna. A nyelvhasználatba meg belerázódtam a képzés során. Tanultam külföldön is, akkor mondjuk már jobb volt a nyelvtudásom, de szerintem nem okozott volna gondot az sem, ha csak B2 szinten beszélem a nyelvet (sok helyre amúgy is csak ennyit várnak).
2021. dec. 4. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!