Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Én vagyok a szemét, ha nem...

Én vagyok a szemét, ha nem tartom jogosnak azt, hogy egyéni szocproblémák miatt egyesekre kevésbé vonatkozik az általuk aláírt munkaszerződés?

Figyelt kérdés

A dohányosok szabadideje a kisebbik dolog, én is ugyanúgy lejárok kávézni és sétálni, mint ők. Nem fontosabb az sem, mint dohányozni.

A gyerekesekkel több baj van. Otthon maradnak csak úgy, félmunkát végeznek ezidő alatt, a gyerekre hivatkozva hamarabb lelépnek, nem maradnak túlórára, nekik szabad késni.

Ha nekik csak ennyire számít a szerződés betartása és ugyanazt a pénzt kapják, mint egy normális munkaerő, akkor miért kellene helytállni jobban annak, akinek nincs ott a gyerekkártya? Gyereket még nem hazudtam magamnak, de hivatkoztam már párszor a családomra, mikor egyszerűen nem éreztem fairnek, hogy rajtam csattan a gyerekesek ostora. Aztán persze, mikor kiderült, hogy nincs gyerekem, ment a hiszti, hogy dehát ők felnőtt emberek, én meg ráérek. Mire fel? Miért számít kevésbé, hogy a felnőtt családom vár otthon, mintha lenne kisgyerek? Az miért egyéni szocprobléma, ha a szerelő munkaidőben jön vagy ha orvoshoz kell mennem munkaidőben, arra miért kell elhasználni szabit vagy elmenni táppénzre? Milyen alapon turkál valaki professzionális közegben a magánéletemben, milyen alapon tartja valaki fontosabbnak az egyik irreleváns érvet a másiknál?

Teljesen egyetértek azzal, hogy mindenki azt vett a nyakába, amit akart és aláírt egy szerződést, ezzel elfogadva azt, hogy ahhoz tartja magát, amit benne foglaltak. De nem értem, miért van kultúrája annak, hogy benyelünk mindent, amit a szánkba adnak és ami ízlik, azt hagyjuk, ami nem, azt nem? Arra miért nem vonatkozik az oldja meg, magának csinálta, nem kötelező az sem meg itt dolgozni sem?

2021. nov. 29. 20:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%
Ui.: a világ jobbá tételével egyet értek, ezért írtam pl. a rugalmas foglalkoztatást. Érdekes módon pont az a válasz van legjobban lepontozva. Na erről ennyit...
2021. nov. 30. 07:40
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom hol dolgozol, de irodákban eleve jár 10 perc szünet óránként függetlenül attól, hogy dohányzol-e vagy sem. De sok helyen ezt nem tartják, mert általánosságban (nálunk is) 2-3 óránként mennek ki inkább több időre. Aztán persze dolgoztam olyan helyen is, ahol szigorúan tényleg csak óránként állhattál fel. :D

De nemcsak az irodákban figyelnek oda a szünetekre, hanem másol is, ami ugye mindenkinek jár. Vannak rabszolgatartó cégek, ahol elvárják, hogy 12 órát dolgozz szünet nélkül és már az ebédszünetre is húzzák a pofájukat, de ilyen helyen szerintem nem dolgoznak sokáig az emberek, én 1 hónapot bírtam. :D

Nálunk nincs ellentét a gyerekesek és a nem gyerekesek között, nem kivételeznek senkivel. Ha valaki lelép előbb az óvodába, akkor azt ledolgozza máskor. 1-2 órával ha előbb elmegyünk senkit nem érdekel, én is léptem már le mert dolgom volt. Nyilván nem élünk vissza vele, de ha fél napokat nem vagyunk, akkor vagy szabi (mindenkinek) vagy valamelyik nap túlóra.

Táppénzre én sem szívesen megyek, pláne azok, akik minimálbérért dolgoznak valahol és a fizetésüknek csak x %-át kapják meg. A szabi meg ugye véges...nehéz helyzet, pláne a covidos időszakban. Nekem van egy ismerősöm, akinek a gyereke legalább kéthavonta karanténba kerül, mert valaki mindig covidos az osztályban.

Szerintem erre nincs jó megoldás. Értem amit mondasz és valahol igazad is van, de nem dögölhet éhen az, akinek gyereke van, szóval passz...

2021. nov. 30. 08:44
 13/15 anonim ***** válasza:
37%

"Az miért rabszolga-gén, ha ő teljesiti azt, amit vállalt, és nem a kiskapukat keresi?"

Ha az, amit vállaltatnak velünk olyan sok, hogy egyszerűen nem jut időd a lehető legalapvetőbb emberi szükségleteidre (pl rendesen gondját viselni a családodnak) akkor ott nem az a probléma hogy lustapi.csa anyuka kiskapukat keres.

Ott a probléma jóval mélyebb.

Szerintem a rabszolga gén része nem érteni, hogy azért dolgozol, hogy élhess és nem azért élsz, hogy dolgozhass.

Amúgy ez nem csak egy naplopó gondolatmenete; olyan országokban ahol az embereknek nem túlélésre kell berendezkedni, hanem van életminőség is, a kormány pedig megpróbál progresszívebben hozzáállni az emberek és munka kapcsolatához, ott a párbeszédek a munkáról általában NEM a zsarnokság felé, hanem a kollektív javítások felé terelődnek.

Ami magyar szemmel furcsa. Minket agyatlan robotra nevelnek, ezért már-már pofátlanság nem kérni extra ostorozást. De van ilyen. Hozzánk nem fog eljutni soha a büdös életben, de attól még van ilyen.

2021. nov. 30. 09:27
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

Én Ausztriában azon röhögtem, hogy nem értették miért mentem be dolgozni ha be vagyok rekedve és megfáztam. :D elmeséltem, hogy Magyarországon az a szokás, hogy sokan influenzásan is bemennek, mert féltik a munkahelyüket és ismertem olyanokat is, akik lázasan is dolgoztak, mert ha 2 hétig kiesel a munkából, akkor a táppénzedből nem élsz meg.

Szerintem azóta is ezen röhögnek.

2021. nov. 30. 11:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk Ausztriában be kell csekkolni, meg ki.

Ha valaki hazamegy előbb vagy ilyesmi az - óra.

Vagy ha épp nem tud bejönni gyerek miatt az is.

Aztán mikor sok a munka meg tulórák hegye, akkor az csak a - ból megy le, pénzt nem lát belőle addig amíg nem megy + ba.

2021. nov. 30. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!