Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Én vagyok a szemét, ha nem...

Én vagyok a szemét, ha nem tartom jogosnak azt, hogy egyéni szocproblémák miatt egyesekre kevésbé vonatkozik az általuk aláírt munkaszerződés?

Figyelt kérdés

A dohányosok szabadideje a kisebbik dolog, én is ugyanúgy lejárok kávézni és sétálni, mint ők. Nem fontosabb az sem, mint dohányozni.

A gyerekesekkel több baj van. Otthon maradnak csak úgy, félmunkát végeznek ezidő alatt, a gyerekre hivatkozva hamarabb lelépnek, nem maradnak túlórára, nekik szabad késni.

Ha nekik csak ennyire számít a szerződés betartása és ugyanazt a pénzt kapják, mint egy normális munkaerő, akkor miért kellene helytállni jobban annak, akinek nincs ott a gyerekkártya? Gyereket még nem hazudtam magamnak, de hivatkoztam már párszor a családomra, mikor egyszerűen nem éreztem fairnek, hogy rajtam csattan a gyerekesek ostora. Aztán persze, mikor kiderült, hogy nincs gyerekem, ment a hiszti, hogy dehát ők felnőtt emberek, én meg ráérek. Mire fel? Miért számít kevésbé, hogy a felnőtt családom vár otthon, mintha lenne kisgyerek? Az miért egyéni szocprobléma, ha a szerelő munkaidőben jön vagy ha orvoshoz kell mennem munkaidőben, arra miért kell elhasználni szabit vagy elmenni táppénzre? Milyen alapon turkál valaki professzionális közegben a magánéletemben, milyen alapon tartja valaki fontosabbnak az egyik irreleváns érvet a másiknál?

Teljesen egyetértek azzal, hogy mindenki azt vett a nyakába, amit akart és aláírt egy szerződést, ezzel elfogadva azt, hogy ahhoz tartja magát, amit benne foglaltak. De nem értem, miért van kultúrája annak, hogy benyelünk mindent, amit a szánkba adnak és ami ízlik, azt hagyjuk, ami nem, azt nem? Arra miért nem vonatkozik az oldja meg, magának csinálta, nem kötelező az sem meg itt dolgozni sem?

2021. nov. 29. 20:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%

Teljesen megértelek, sajnos ez a gyerektelenek sorsa. Magam is tapasztaltam annak idején. A túlóránál, helyettesítésnél első voltam, pénzosztásnál az utolsó. A szabadságomat is mindig a gyerekesekéhez kellett igazítani, mert ugye nekik fontosabb. Szomorúan látom, hogy ez a felfogás azóta sem változott, őszinte részvétem a szingliknek és a gyerektelen házaspároknak.

N

2021. nov. 29. 20:26
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Előző munkahelyemen behazudtam, hogy "így a gyerekek, úgy a gyerekek" -és mint egyedülálló pasi, rettenetes kedvezményeket kaptam miattuk.

Aztán kikor kiléptem egy jobb ajánlat miatt, az utolsó utáni percben közöltem, hogy a "gyerekek" bizony az én két cicám.

Igen, rettenetes szenya voltam. De élveztem. :D

Ja, a mostani munkahelyemen meg már egyenesen tudják, hogy a gyerekek= a cicák. És elviselik, sőt.

2021. nov. 29. 20:34
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

(Home officeban volt, hogy online értekezleten ellopták a show-t, mert elfelejtettem kirekeszteni őket a szobából, és megjelentek a kamera előtt. Kész, termelési értekezletnek ideiglenesen vége, mindenki a két rosszcsontra volt kíváncsi...)

2021. nov. 29. 20:36
 4/15 A kérdező kommentje:

2

Hahaha, ez tök édes. :D Sokszor gondolkodtam már hasonlón én is, végül inkább hozzád hasonlóan új munkahelyet kerestem, ahol nem kell azért trükköznöm, hogy ugyanúgy számítsak, mint mások. Sajnos attól még bennem maradt a korábbi tüske és pont ma olvastam egy cikket, ami alatt természetesen megjelentek az anyucik megmagyarázni, hogy miért van joguk kevesebbet nyújtani a munkában, mint nekem...

2021. nov. 29. 20:38
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos én is rengeteget szívtam emiatt.. De az okok messzire vezetnek. Az is igaz, hogy elvileg ők nevelik a jövő adófizetőit. Na de ezért kellene rugalmasabb foglalkoztatási formákat kialakítani. Mert az valóban nem fair, hogy papíron mindketten 8 órát dolgoztok, de valójában ő 6-ot, te meg 10-et. Az is nagyon "jó", amikor tartják a pozícióját, és csak 1 évre vesznek fel valakit a helyére, a helyettes meg örök bizonytalanságban van. De erről nem a kismama tehet. Ugyanakkor rossz a cégnek is, meg az új embernek is.

A másik, hogy én sokat szívtam pl. idősebb kolléga miatt is. Neki nem mert szólni a főnök semmiért, mert hát már idős. Minden nehéz munkát nekem kellett csinálnom, de még emellett ha kedve szottyant, kiiratta magát betegállományba is, én meg gürizhettem egyfolytában fizetetlen túlórában.

Vagy lehet ilyen szimplán bekényelmesedett főnök haverja típus is a munkakerülő... 😀

2021. nov. 29. 20:42
 6/15 anonim ***** válasza:
46%
Nem minden munkahelyen van ez.
2021. nov. 29. 20:55
 7/15 anonim ***** válasza:
37%

Olyan érdekes megfigyelni, hogy hasonló témáknál; amikor egy helyzetet lehetne emberbarátabbá vagy épp zsarnokibbá tenni, akkor az emberek többsége inkább a zsarnokságot választja.

Készült egy tanulmány arról, hogy a civilizáció kezdete óta az ipari forradalom kezdetétől dolgoznak a legtöbbet az emberek (napi 8 órát heti 5 napon, az év minden hetén) ami egészen konkrétan tönkretesz minket pszichésen.

Erre előkerülnek a hozzád hasonlóak akik vért köpnek a puszta gondolattól is hogy valaki kaphat egy kicsivel több szünetet, mint ti. Vagy hogy egyáltalán engedik másoknak, hogy legyen életük a munkahelyen kívül.

Még csak nem is az fáj neked, hogy te nem kapsz egy kicsit több szabadságot (ami jogos lenne) hanem az hogy másnak dobtak csontot.

De amúgy sokmindennél jön elő ez a "legyen neked a lehető legrosszabb. inkább legyen nekem is rossz, de neked ne legyen jó" felfogás.

Bérezéstől kezdve albérletet árakon át egészen a létszükségletű dolgok megadóztatásáig mindenben a lehető legembertelenebb megoldásért kiált meglepően sok ember.

Miért?

Komolyan, mindenféle passzív agresszívkodástól mentesen kérdem.

Talán van valami rabszolga gén egyesekben?

Tudod NEM dőlne össze a világ akkor sem, ha arra törekednénk, hogy JÓ legyen az embereknek. Ha meg összedőlne akkor újat kell építeni, mert egy ilyen világ nem szolgálja az embereket.

2021. nov. 29. 23:13
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Én dolgoztam egyszer egy munkahelyen pár hónapig, ahol belépés után nem hivatalosan közölték, hogy a cég nem tolerálja a gyerekeseket és 2x "játszható ki", hogy beteg a gyerek, a 3.nál felmondás jön.

Mindezt az 1. hullám környékén a felvételi létszámstop alatt a tavaszi megfázások és az ovi bezárásoknál.

És nem vicceltek, úgy repültek ki az anyukák, hogy csak na.

Én is jeleztem, hogy bezárt az ovi, anyuka szabija már elfogyott, otthon kell maradnom egy hetet.

Rendben semmi gond és mire visszamentem már várt az azonnali hatályú felmondásom.

Most ez tényleg jobb megoldás lenne szerinted?

Hogy ott vagy egy lehetetlen megoldhatatlan helyzetben és nem tudod másra bízni, nem tudod máshogy megoldani, csak ha te vállalod, ami logikus mivel a te gyereked.

2021. nov. 30. 00:38
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Nincs olyan munkatársam, akinek 18 alatti gyereke lenne. Inkább én vagyok az állandó lógós, aki mindig talál valami kifogást, de a legnagyobb hülyeségeket. S még ígyis mosollyal az arcán vár mindenki a munkában, nem állnak belém meg semmi. Már rendes ez idegesítő, hogy még a főnök sem dorgál meg érte. A korsó meg ugyebár addig jár a kútra...
2021. nov. 30. 06:23
 10/15 anonim ***** válasza:
81%
#7: sztem te totál félreértelmezed a kérdést. Kérdező csak annyit írt, hogy a munkaszerződésben vállalunk bizonyos ledolgozott időt, és az nem fair, ha valaki azt nem teljesíti, más meg emiatt szív. Az miért rabszolga-gén, ha ő teljesiti azt, amit vállalt, és nem a kiskapukat keresi? Szerintem inkább becsületesség. Na mindegy, kezdem úgy érzeni, hogy erre az oldalra fröcsögni járnak az emberek, nem lehet semmiről értelmesen beszélgetni...
2021. nov. 30. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!