Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem adtam borravalót több...

Nem adtam borravalót több kanyar után és csúnyán nézett rám vagy csak rossz kedve volt?

Figyelt kérdés

4x jött ki ugyanaz a futár.

Én ugyan nem adok borravalót, ez a munkája.

A negyedik alkalommal ki se szállt az autóból és olyan semmilyen nem volt a hangulata. Amikor előszőr jött akkor vidám, kommunikatív volt.

2021. nov. 19. 11:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

#18, nem kell éhen halnod, munkahelyet kell váltanod.

Vagy tökösködjél a főnöködnél béremelés ügyében.

2021. nov. 19. 13:23
 22/31 anonim ***** válasza:
88%

Akinek a pizzafutárság a karrier, az sajnos így járt.

Ez a munka átmeneti megoldásnak jó, amíg nem találsz jobbat. Vagy diákoknak nyári melóra.

Egyszer beszéltem egy fickóval, aki a dpd-nek dolgozott. 4 gyereket neveltek a feleségével, 2 autót tartottak fönn, kisvárosban egy családi házban laktak. A 2 autóból az egyik egy Honda Accord volt.

Ha 1-2 évig pizzafutárkodik valaki, és alkalmas pillanatban átlép egy ilyen céghez dolgozni, akkor - mint a példa mutatja - tud anyagilag előrébb lépni, gyakorlatilag "szakmán belül" maradva. Mert ott viszont nyilván előny lenne, hogy futármunkát végzett eddig, van ebben tapasztalata.

2021. nov. 19. 13:25
 23/31 anonim ***** válasza:
34%

Én se vártam el mondom 20-as, csak a másik oldalt is megakartam mutatni, igen a 100 forintos könyöradományodból él a futár, ez a nagy büdös helyzet, az orvosoknál szerinted hogy törölték el a hálapénzt? Bűncselekménnyé nyilvánítással, fizetésemeléssel.

Amíg a kormány nem lép közbe, addig ez a rendszer marad, ha nem tetszik hogy csúnyán néz a futár, elballagsz az étterembe.

2021. nov. 19. 13:25
 24/31 anonim ***** válasza:
78%
Bár az étteremben ugyanazt a bánásmódot kaphatod majd a pultostól/pincértől borravaló híján, sajnos ilyen ez a popszakma, ez egy ilyen szar, gané ország, hogy könyöradományból él egy egész gazdasági szektor.
2021. nov. 19. 13:32
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Mint mondtam, engem nem hat meg, hogy csúnyán néz. (Sőt, többnyire nem is ételt rendelek a neten, hanem olyan dolgokat, amiért sokat kellene utaznom, hogy személyesen átvegyem, így inkább kifizetek 1500 Ft-ot azért, hogy feldobják 200 másik csomag közé egy autóra. Ételrendelésnél az esetek 99%-ban úgy vagyok, hogy inkább elsétálok érte mint hogy kifizessek 6-800 Ft-ot, úgy hogy még 2x annyi összegért is kellene rendeljek, mint amennyire szükségem lenne.)

Az orvosokat az állam fizeti, a pizzafutárokat meg nem. (Megjegyzem az ő megélhetésüket sosem fenyegette azért túl nagy veszély. Azon a területen is csak a munkájukat rendesen végző ápolókat sajnálom.) Ezzel a kormány nem fog tudni mit kezdeni, amíg ti megcsináljátok a munkát aprópénzért. Magánszektor, nem állami. Az ilyenek, mint a te munkáltatód, akkor sem fog az alkalmazottjának a kötelező minimumnál többet fizetni, ha 0-ra csökkentik a befizetendő járulékokat. A legtöbb nem azért nem fizet többet vagy nem jelent be normálisan mert nem engedheti meg magának, hanem mert annyival is többet tud zsebre vágni. Fel kell-e jelenteni? Igen, nem ártana. Akkor megbüntetik és lehet, hogy bezár, annyid sem lesz mint addig? Igen, lehet. De ha nem teszel semmit, akkor milyen csodát vársz?

2021. nov. 19. 13:40
 26/31 anonim ***** válasza:
58%

24-es, válasszuk ketté a dolgot.

Amikor egy pizzát rendel az ember, akkor legtöbbször dolgozik otthon és nincs ideje főzni (ha meg a munkahelyére rendeli, akkor meg egyértelmű). Amikor étterembe megy az ember, akkor az kvázi ünnepnap, alkalom. Amikor munkanap a közeli étteremben menüt eszik az ember, akkor meg nem is ad borravalót, sokszor nem is pénzzel fizet, hanem az előre megvett ebédjeggyel.

Csak hogy az almát a másik almával hasonlítsuk össze, ne a körtével.

2021. nov. 19. 13:45
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

Aki ezt vallalja az igy jart.

El kell fogadni, hogy van aki nem ad borravalot, es el kell fogadni, hogy az a munkaja hogy szallitson.

Lehet azt hitte hogy mindenki adni fog borravalót, es jo fizeto allas lesz...

2021. nov. 19. 15:04
 28/31 anonim ***** válasza:
25%
Én csak akkor szoktam adni, ha fizetni kell a futárn és kedvesen viselkedik.
2021. nov. 19. 15:05
 29/31 anonim ***** válasza:
83%

Én egyedül a GLS futárnak szoktam adni. Mert kedves, udvarias, rugalmas és szimpatikus.

A postásnak nem szoktam, mert siralmas a "szolgáltatás" amit nyújtanak, igénybe sem veszem ha nem ragaszkodik hozzá nagyon a másik fél.

Étteremben is benne van a végösszegben a borravaló is, szóval ott sem szoktam adni, pláne ha el sem dönthetem magamtól, hogy adok-e vagy sem.

Egyébként ha nagyritkán pizzát rendelünk, akkor az is bőven 4.000 forint felett van. Erre még rájön a kilométerdíj ugye, mert egyszer kiszállítanak hozzánk, egyszer nem. Gondolom hangulatfüggő. Tehát majd' 5000 forintot kifizetek, aztán még adjak jattot is. Na persze...

Felőlem húzhatja a pofáját, max nem rendelek onnan máskor.

2021. nov. 19. 15:08
 30/31 anonim ***** válasza:
78%

#28 ügyfélszolgálatosként akkor majd én is elvárom mindenkitől hogy utaljanak párszáz forintot mert kedvesen beszéltem velük..

Alap dolog lenne a kedvesség, nehogymár azért viselkedjen valaki ember modjára, mert kap jattot. Eszem megáll komolyan.

2021. nov. 19. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!