Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem adtam borravalót több...

Nem adtam borravalót több kanyar után és csúnyán nézett rám vagy csak rossz kedve volt?

Figyelt kérdés

4x jött ki ugyanaz a futár.

Én ugyan nem adok borravalót, ez a munkája.

A negyedik alkalommal ki se szállt az autóból és olyan semmilyen nem volt a hangulata. Amikor előszőr jött akkor vidám, kommunikatív volt.

2021. nov. 19. 11:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%
Mostanában sokat rendeltem ilyen-olyan kajaoldalakról. Sok hely felszámol akár 4-500 Ft kiszállítási díjat is, akkor mit adjak jattot még a futárnak?
2021. nov. 19. 12:50
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Én a pandémia alatt raszoktam a rendelésre. Mindent is rendelek; ebédet, macskakaját, sparos cuccok, ruha, cipő, stb.

Nem sajnálok senkitől egy százast, az max. havi 1000 ft, nem vag meg, q futinak meg, ha mindenki csak ennyit ad sokat jelent.

De nem vetem meg azt se, aki nem ad.

Eleve fizessék meg szerencsétleneket, nehogy már nekünk kelljen még a csomagszállításon felül kiegészítenünk a futár órabérét.

2021. nov. 19. 12:53
 13/31 anonim ***** válasza:
97%

Netpincéren keresztül rendeltem, a jattot beszámíttattam rögtön - Szép kártyával fizettem -, átvételnél ezt jeleztem is a futárnak.

Azt a pofavágást..

2021. nov. 19. 12:54
 14/31 anonim ***** válasza:
51%
Én amikor pizzafutárkodtam, nem vágtam pofat, ha nem adtak borravalót, de nnagyon jól esett pár forint is, ugyanis nekünk ez volt a fizetésünk, 11 órában robotoltak sárba, fagyba nettó 7 ezer forintért (nem csak vezettem, takaritottam, csomagoltam, kocsit mostam stb.) ha nincs borravaló nem éri meg csinálni. (így is folyamatosan cserélődnek az emberek ilyen helyeken, mert kevés a bér borravalóval is), a munkáltató nem fog többet fizetni, szóval ha mindenki így áll hozzá, nem lesz majd aki kihozza, elkell ballagni az étterembe.
2021. nov. 19. 13:01
 15/31 anonim ***** válasza:
97%

#14, szóval ha mindenki így áll hozzá, nem lesz majd aki kihozza, elkell ballagni az étterembe.

Nem. Akkor a munkáltató lesz kénytelen bért emelni, ha szeretné a piacot megtartani.

2021. nov. 19. 13:08
 16/31 anonim ***** válasza:
98%

Hát, akkor majd elballagunk. Vagy a kajáldák és az ételkiszállító cégek mennek csődbe, és akkor talán észbe kapnak, hogy fizetni is kéne a dolgozóknak, nem zsebre tenni a profit 90%-át. A tanárok is rosszul keresnek, meg az ápolók is, meg még vannak egy páran a magánszektorban is, ők sem kapnak pluszt.

Ne haragudj, de ha a vendéglátósok, meg azok akikkel szerződésben állnak elkérik az árát a szállításnak, akkor tényleg ne nekünk fájjon még az miatt is a fejünk, hogy mennyit keres a futár.

2021. nov. 19. 13:11
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
15-össel egyetértek. A versenyszférában így működik az élet. Amíg talál ennyi pénzért embert rá, addig nem fog emelni. Amikor nem talál, majd emel. És ezt természetesen érvényesíti az áraiban is.
2021. nov. 19. 13:12
 18/31 anonim ***** válasza:
19%
És amíg a nagyságos főnökúr odajutt, hogy netán bért emel, addig én haljak éhen? Az emberek napról napra élnek, főleg egy ételfutár, mondom én nem vágtam pofát, de a legtöbbjük nyilván fog, rohadtul nem mindegy nekik ugyanis. Nálunk egyébként imgyenes volt a szállítás, 20 km-re is egy nyamvadt 1500 ft- ft-os pizzát kivittünk, 200-300 ft borravaló nem a vilagvege szerintem így...
2021. nov. 19. 13:14
 19/31 anonim ***** válasza:
31%
Ja és számoljatok ki mennyi 7000 ft 11 órában szerintem minimalber alatt és az egész vendéglátós ipart ez jellemzi, annyi különbség hogy a konyhán, irodán megkapják feketén a többit, a futárnak meg csak annyit mondanak majd a borravalóból úgyis összeszeded, na ha ezt nem fogja akkor nem is fogja csinálni.
2021. nov. 19. 13:17
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem, addig keress másik munkát. Én sem várom el, hogy az anyagi jólétem vadidegen emberek 100 Ft-os könyöradományán múljon.
2021. nov. 19. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!