Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ennyire felszínesek az emberek...

Ennyire felszínesek az emberek? A külső tényleg ennyire fontos?

Figyelt kérdés
A helyzet ami ezen elgondolkodott a következő: nem vagyok kifejezetten vonzó, ma is voltam a legjobb passzban és nem hoztam a legjobb formámat. Délután elmentem a mekibe ahol rendeltem egy tök alap menüt. A pultos egy fiatal srác volt, azt mondta nekem álljak félre, varjam meg a rendelésem. Az utánam következő lány szép arcú, jó testalkatú, csinosan felöltözött, mosolygós volt. Ő többet rendelt nálam, ráadásul kicsit extrább dolgokat is, mégis azonnal kiszolgálták. Tényleg ennyire előny ha valaki jól néz ki? A csúnyákat meg diszkriminálják?

2021. nov. 18. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán a kisugárzás. Alternatív stílusom van kiskamasz korom óta, nem túl nőies az öltözködésem, de ha ezeket félreteszem, átlagosnak tartom a külsőmet. Amíg nem nagyon találtam a helyem, kerültem az embereket, magammal sem voltam kibékülve, többször tapasztaltam, hogy mások negatívan állnak hozzám. Néhány éve, hogy rendeződtek a dolgok körülöttem, jobban érzem magam, másokkal is türelmesebb vagyok, sokkal több a pozitív visszajelzés. Biztos nem azért, mert ennyien vonzónak tartanának, vagy mert megfelelnék a társadalmi normáknak. Kedves, udvarias vagyok azokkal, akik kiszolgálnak, köszönök a buszsofőrnek, stb. 23/N
2021. nov. 18. 20:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Sehol sem a pultoson mulik h melyik kajat adja ki elobb... de ettol fuggetlenul altalaban igyvan. Aki jolnezki azzal kedvesebbek az emberek
2021. nov. 18. 22:07
 13/15 A kérdező kommentje:
Én sültkrumplit kértem üdítővel. Az mindig van. A csaj úgy kért extrát hogy nem kért bele dolgokat. Alapból nem gyártanak pl uborka élküli hambit, csak ha valaki kéri.
2021. nov. 18. 22:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az életem nagyobb részét nagyon kövéren éltem le, és mindig kedvesek voltak velem mindenhol. Igaz, én is az vagyok.
2021. nov. 18. 23:26
 15/15 anonim ***** válasza:
65%

A lassabb kiszolgálás nem hinném, hogy a külsődnek szólt (szerintem olyat rendeltél amit sok idő volt elkészíteni), de amúgy alapvetően igaz, hogy a külső alapján ítélnek az emberek.

A külsőd alapján ránézésre ők már eldöntik, hogy milyen vagy, mi vagy, ki vagy (nyilván tévesen, mert nem ismernek).

A külső alapján ismerkednek, barátkoznak.

Ha párt keresnek, akkor is a külsőségeket veszik alapul és ha külsőre nem jössz be a másiknak, akkor nem fog esélyt adni annak, hogy megismerje a személyiségedet.

Munka is múlhat a külsőn, hiába vagy penge a szakterületeden, ha már első blikkre nem vagy szimpatikus a HR-esnek.

2021. nov. 19. 05:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!