Az életed jelenlegi pontján mit vállalnál be inkább, egy gyereket vagy egy kutyát?
Ha már esetleg van gyereked vagy kutyád, akkor a kérdést vedd úgy, hogy mit vállalnál be inkább, mégegy gyereket vagy mégegy kutyát.
Kérlek írd le azt is, hogy hány éves vagy, nő vagy férfi, illetve, ha van kedved, indoklást is írj légyszi :)
Gyerekünk van, kutyánk nincs. (Cicánk viszont van)
Nem vagyok oda a kutyákért. Gyerekkoromban volt, elvoltam vele, de felnőttként nem kellene. Munka és család mellett is foglalkozni vele, tanítani, sétáltatni stb, nekem erre nem is lenne időm és szegény állat csak szenvedne miattam. A cicánk egész nap elvan, senkit se zavar, tiszta, csendes állat.
Én a kutyákat kifejezetten utálom. Nyalizós, hiperaktív dögök.
Viszont elsőéves egyetemistaként nagyon nem kéne egy gyerek...
Három gyerek van, kutya nincs. Szóval még egy gyereket! 🤷♀️
Más kutyájával nincs bajom, de otthonra nem kéne. Gyerek meg nem véletlenül van ennyi. Cica jöhet még egy.
Ha reálisan nézem az életemet akkor se kutya, se gyerek.
Egyrészt párom nincs, innentől tárgytalan a gyerek.
Másrészt most vettem saját lakást, ami csak egy szaros Kőbányai panellakás. Minden energiámat, pénzemet elviszi most. És ha felújítom se lesz jobb helyen, kicsi is, úgyhogy ide reálisan nem vállalnék gyereket.
Most lassan 33 vagyok, talán majd 40 éves korom környékén eljutok oda (ha lesz hozzá párom), hogy tovább lépjek és megteremtsem a gyereknek való életet.
Kutyát és egyéb állatot pedig szintén nem szívesen vállalnék.
Szeretem az állatokat, de nem vonz, hogy nekem legyen. Leginkább azért, mert tudom mekkora felelősséggel jár. Ha veszek egy kutyát/macskát akkor az 10-15 évig mellettem lesz, nem mondhatom, hogy bocs meguntalak, mehetsz innen.
Másrészt jobban szeretek jönni-menni, túrázni, utazni. Keveset vagyok otthon. Főleg, hogy mit üljek egy szaros panelban. Ezért sem tartanék állatot, hogy otthon nyűglődjön nélkülem.
Plusz nem is akarok máshoz alkalkazkodni, egy állattal meg előre kell tervezni, nem tudom azt mondani, hogy most lelépek napokra, hetekre.
Gyerekkorunkban mondjuk volt minden szar, kutya, macska szinte fogyó eszközök voltak, papagáj, halak, meg mindenféle állatok. De egyáltalán nem mondanám, hogy bármennyire is felelős állattartók voltunk. Más világ volt.
Macskát.
Alig várom hogy én legyen a környék macskás nénije.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!