Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rossz gyerekkoron hogy tudtáto...

Rossz gyerekkoron hogy tudtátok túltenni magatokat?

Figyelt kérdés

Nálunk mind 2 szülő letojt minket. Soha semmit sem lehetett megbeszélni. Annyira nem érdekeltük őket, hogy azt se tudják, hogy nem jártunk suliba. Félévkor buktam is de ez apám a mai mapig nem tudja, pedig 33 vagyok.

Fizikailag is kaptunk néha, inkább leleki bántalmazás történt.

Az sokat elmond ha egy felső tagozatos gyereknek gondjai vannak az esti bepisiléssel.

Apám kedvenc mondata: ha már szép nem vagy hülye ne legyél. Anyám szerint meg csak egyel többen vagyunk de hasznunk nincs. De voltam k@rvának és g@cinek is nevezve általuk. A hugom hülye p@csa volt.

Fater ivott is, akkor a fél házat szétverte. Volt, hogy a saját fejét addig verte a szekrénybe ameddig el nem ájult!

Anyám hapsizott és nem titkolta előttünk se, sőt!

Ő hitelt hitelre vett fel hazugságot hazugságra épített és még rá tett egy kis hazugságot is.

Apám rendszeresen meztelen játkált a kamasz lányai előtt....

Önbizalmam kb nulla volt.

Ezt a k@rvázást 16 évesen kaptam, fiúk(se lányok) közelében nem voltam olyan jelleggel.

Mindig azt mondták: hagyjuk úgyse fog sikerülni!

Tovább tanulás szóba sem jöhetett.

Szakmát tanultunk majd utána estin érettségi. Itt is a cirkusz ment, hogy akkor nem fogjuk a pénzt haza adni?

Adtunk haza!!!

Sőt olyan mocsokban éltünk, hogy gyakorlatilag 15 évesen Én vittem a háztartást!

Itt megjegyzem a gyerek is a korának megfelelő módon segítsen! De 15 évesen Én csináltam, anyám meg a diszkóban volt.

20 évesen költöztem el, anyám:Nem azért járatott iskolába, hogy másnak keressem a pénzt!

Ez pár dolog a rengetegből.

Se azt nem tudom mondani, hogy anya, se azt, hogy apa. Bármennyire tiszteletlen: anyám meg apám van.

Anyám beismeri, hogy rossz anya vokt.

Apám úgy gondolja kiváló apa volt, akit apucinak kéne hívni...

A körülmények sem voltak adottak.

Volt hogy hetekig csak vajas kenyér volt, és a suliba se tudtunk semmit vinni.

Anyám rengeteg munkahelyét elb@szta, lopott meg hazudott!

Legyen ez egy kibeszélő poszt!

Írjátok ki a fájdalmatokat!

2021. nov. 18. 10:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés: miért tartod egyáltalán a kapcsolatot velük?
2021. nov. 18. 11:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én már úgy vagyok vele így 32 évesen, megvan már a magam élete, próbálok józanul gondolkodni. A férjemmel mindketten nagyon megszívtuk a gyerek és fiatalkorunkat, nála piás szülők, elhanyagolás, nálam pedig beteges zsarnokok, szexuális molesztálás, verés.

Igyekszünk a lányunkat nagy szeretetben, békében nevelni, közben néha egymás pszichológusai vagyunk. Sokat beszélgetünk a múltunkról, megfogadva, mit fogunk másképp tenni, mint a szüleink.

Most már egészen más életem van, és ezt magamnak köszönhetem.

18 évesen egy zsák ruhával jöttem el a szülői házból, mindent megtettem, hogy feltornázzam magam. 3 műszak mellett másodállásban wc-t pucoltam, hogy enni tudjak és albérletet fizetni.

Közben elvégeztem egy szakmát, rendbetettem az életemet.

Nem ragadhatok bele a múltba, mert a gyerekemnek egy erős anyára van szüksége, aki nem omlik össze.

Még visszatérő rossz álmaim vannak, megmaradt evészavar, amikkel több, mint valószínű, hogy pszichológusnál végzem előbb utóbb.

2021. nov. 18. 11:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Durva volt a gyerekkorod. Nagyon sajnállak. Borzasztó lehetett így élni.

Nekem pár fokkal jobb volt.

Az apámat elhagyta az anyám amikor 3 éves voltam mert ütötte verte. Idegesítettem állítólag. Megmutatta milyen ember is valójában.

Azóta nem láttam de nem is hiányzik. Nem tekintem apának.

Párszor felakarta velem venni a kapcsolatot de elküldtem és letiltottam mindenhol.

Az apai nagyszüleimet sem ismerem. Annyit tudok, hogy hol laknak. Még nagyon régen anyám megmutatta. Egy másik városban mellettünkm napi szinten a házuk mellett megyek el autóval de egyszer sem éreztem azt, hogy hiányoznának.

Szinte a dédmamám nevelt fel.

Ott éltünk.

Anyám reggeltől estig dolgozott.

Éhezni nem éheztünk de sokmindent nem kaphattam meg amit egy normális egész családban a gyerekek. Szobám sem volt.

Amikor megismerkedett a jelenlegi nevelőapámmal hét éves voltam. Amikor betöltöttem a tizenhármat elköltöztek igaz pár házzal arébb de én maradtam a mamámnál.

Nem mintha nem szerettem volna őket de valahogy nem akartam menni. Annyi zavart anyámmal kapcsolatban, hogy amikor helyre jöttünk anyagilag a nevelőapám révén akkor sem kaptam meg semmit amit szerettem volna. Hozzá volt szokva a spóroláshoz utána is.

Így a mamámtól kaptam meg azt amire vágytam. Ezt a mai napig nem tudom hova rakni.

A három féltestvéremmel is pont ezt csinálta szóval nem én vagyok a feketebárány pedig egy darabig azt hittem.

Most egy pár éve kitett magáért mert kifizette a jogsinkat és és kocsit is kaptunk. Lehet ezért spórolgatott.

Annyira nem volt rossz gyerekkorom. Néha bevallom hiányzott az apafigura az életemből de amikor belegondoltam mit élt át anyám mellette inkább meggyűlőltem.

Mára már rülök, hogy így alakult. Nem szivesen engedtem volna a gyerekeim közelébe egy agresszív embert. Az anyámmal mondhatni teljesen jó a viszonyunk.

2021. nov. 18. 11:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Első!

Ez nagyon jó kérdés!

Csak a szüleim.... Én sem értem magamat!

Igazából apám a mai napig kritizál.

Gyerekeim vannak! Mindent meg tudunk adni, mind érzelmileg, mind anyagilag 🙏 Már az első lányomnál megkaptam, hogy Ő mennyire csalódott, hogy császárral szültem.... No mindegy.

2021. nov. 18. 11:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Te nem olyan ember, mint ők szerintem ezért tartod velük a kapcsolatot. A lelked mélyén sajnálod őket.
2021. nov. 18. 12:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként voltam már pszichológusnál, Ő azt mondta nekem van bűntudatom miattuk...
2021. nov. 18. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!