Illemből is megdicsértek valamit, vagy csak akkor, ha tetszik?
Figyelt kérdés
Például, ha egy barátotok vesz/kap egy autót, eljegyzési gyűrűt, stb és ő nagyon örül neki, akkor csak gratuláltok hozzá, vagy illemből azt is mondjátok, hogy szép?2021. nov. 8. 15:07
11/12 A kérdező kommentje:
10 Nyilván, kabáthoz fura lenne.
A kérdést direkt nagyobb dolgokra értettem.Az egyik barátnőm eljegyzési gyűrűje ihlette a kérdést.Gratuláltam ugye az eljegyzéshez, de nagyon mutatta a gyűrűt.Annyit mondtam jól áll neki, mert ugye nem akartam azt hazudni, hogy tetszik.Csak utólag gondoltam rá, hogy illett volna-e füllentenem.
2021. nov. 8. 18:46
12/12 anonim válasza:
Elég egyéni, hogy ki mit tart szépnek. Ha vmi nem tetszik neked, az nem feltétlenül ronda. Tapintatosan el lehet kerülni a dolgot, pl. örülhetsz az örömének, megpróbálhatod megérteni, hogy neki mi tetszik benne. Ha meg nyíltan rákérdez, hogy szerinted is szép-e a holmi, akkor megmondhatod, hogy a te ízlésed más, de tudod, hogy sok ember szereti az ilyesmit stb. Ha pedig végtelen ocsmány az adott dolog, akkor is mondhatod, hogy "rajtad minden megszépül". :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!