Szerinted a téli, vagy a nyári időszámításnak kellene maradnia végleg?
Nem volt a válaszlehetőségek között, de én leginkább a jelenlegi, évente kétszeri óraátállítással értek egyet, ugyanis akár a nyári, akár a téli megtartásával bizonyos szempontból rosszul járnánk.
Az állandó télivel nyár közepén már hajnali 3-kor virradni kezdene, este 8 után pedig sosem lenne világos, még júniusban sem. (Tudom, hogy régen csak ez volt, de azóta már átalakult az emberek életmódja.)
Az állandó nyárival meg decemberben, ill. januárban reggel 8-ig éjszakai sötét lenne, ami nálam nem ellensúlyozná azt, hogy 4 helyett csak 5-kor sötétedne cserében.
Én a télivel járnék jobban, télen semmi előnyöm nem származna a nyáriból, nyáron pedig nem zavarna a téli, ha kell, lehúzom a redőnyt, este meg nem zavar a sötét.
De az biztos, hogy ha leállnak az állítgatással, arról nem mi, egyénileg fogunk dönteni, hanem valami közös megállapodás lesz, mert ha mindenki másképp állít, abból csak káosz van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!