Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik óraszámítás rögzítéséne...

Melyik óraszámítás rögzítésének örülnétek legjobban?

Figyelt kérdés

Melyik lenne a legjobb?

Mit gondoltok a kettő közötti időszámításról? (Holnap hajnalban háromról kettő helyett fél háromra kéne állítani)

Ha nem jó kategória, kérlek jelentsetek 🙂

2021. okt. 30. 18:32
A kérdező szavazást indított:
Nyári (ami most van)
Téli (ami holnaptól lesz)
A kettő között (holnap hajnalban háromról fél háromra állítanánk kettő helyett)
Ne töröljék el az óraátállítást
Egyéb
74 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
A téli. De akkor szüntetik meg az óraátalitást mikor én ortodox leszek.
2021. okt. 30. 19:21
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Téli, mivel az a természetes.
2021. okt. 30. 22:44
 3/11 anonim ***** válasza:
61%

A nap így is úgy is ugyanakkor kel fel, megy le. Hogy az ember mit talál, ki hogy olyankor hány óra van, annak semmi köze a természethez. Ha azt mondom, akkor 6, ha azt mondom, 5, ha azt mondom, 12.

Magyarország és Románia között időzóna-határ húzódik. Gyulán most 10 óra múlt. 8 kilométerrel arrébb, Gyulavarsándon, ahol pont ugyanolyan szögben süt a nap, 11 múlt. Egyik sem természetesebb a másiknál.

Én a nyári időszámításra szavaztam. Mert mindegy, hogy reggel félálomban sötétben vánszorgok-e be dolgozni, de mikor hazamegyek, és tölthetnék kint egy kis szabadidőt, akkor szeretném még látni a napot. Nyáron szintén nem lennék kisegítve vele, ha a téli időszámítás miatt hajnal 3-kor felkelne a nap. Minek? Még mindenki alszik, kivéve azok a szerencsétlenek, akik ilyenkor dolgoznak, de ők sem érnek rá élvezni a napfényt. Bőven ráér a nap később kelni, de este, mikor jó kint lenni, legyen tovább világos.

2021. okt. 31. 10:14
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
2-es én úgy értettem a "természetest", mint "eredetit". Ergó délben deleljen a nap, ne 11-kor... (vagy 13?)
2021. okt. 31. 11:37
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Az ország két végében sem ugyanakkor delel a nap, pedig ugyanakkor van dél. Megint csak a magyar-román határt tudom felhozni, ahol az egymástól köpésnyire lévő településeken (ahol ugyanakkor delel a nap) egy óra eltéréssel van dél. Szerintem tök mindegy. Nem sokban befolyásolja az életünket, hogy pontban délben mekkora az árnyékunk.
2021. okt. 31. 11:57
 6/11 hakapeszimaki ***** válasza:
50%
A nyárihoz képest még előrébb kellene! Akkor nyáron,még este 10-kor is világos lenne!
2021. nov. 1. 16:05
 7/11 A kérdező kommentje:
#6, éjfélkor nem akarsz világost?...
2021. nov. 1. 16:19
 8/11 anonim ***** válasza:
86%

Téli óraszámítással a Nap Debrecenben decemberben 11.16-kor delel. Nem inkább 12.16 lenne közelebb a délhez?

Az időzóna keleti felén vagyunk, hozzá kellene csapódni a GMT+2-höz, és probléma megolva. Lehetne téli időszámításnak nevezni, és akkor mindenki lenyugodna.

Az emberek többsége 5-7 között kel és indul munkába, tehát a nagy részük vég sötétben. Aki világosban indul, az is csak annyit nyer, hogy világosban sétál, buszozik, vonatozik vagy vezet be.

Az emberek többsége 4-6 között indul haza munkából. Nem lenne jobb, ha télen is max. fél 5-5 körül menne le a nap, és aki korán végez, az még egy kis időt napfényben töltene?

Annak meg pláne semmi értelme nincs, hogy nyáron már hajnal 3-kor pirkadjon, mikor a fiatalok buliból mennek haza, de mindenki más még alszik; viszont este nyolckor már sötétedjen.

2021. nov. 3. 04:29
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Talán nem ilyen haszonállathoz sem méltó társadalmi rendszert kellett volna kialakítania az embernek, hogy a munka miatt még a napot is max. Szabadnapon látja és akkor nem kéne azon veszekeni, mikor mutasson az óra 5-öt.

Teljesen mindegy. A nyár mindenképpen jobb. A hűvösebb időkben meg úgyis sötétben megyünk vagy jövünk. Az ember már ott tart, hogy mesterséges életet él bezárva nap mint nap a négy fal között. Ha nem járnék gyalog mindenhová, gyakorlatilag sosem lennék napon és levegőn. Aztán csodálkoznak, hogy depressziosak, meg betegek.

Szóval mindegy, melyik időszámítás, ígyis úgyis szar. De legalább állapodjunk meg végre egynél, mert ez az óraállítgatás idegtépő és szintén semmi értelme nincs!

2021. nov. 3. 08:27
 10/11 anonim ***** válasza:
91%
Szörnyű, hogy télen ilyen korán elkezd sötétedni, mindenképp a nyári lenne jó.
2021. dec. 13. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!