Van rá mód, hogy egy problémás vevőt az üzletvezető
kitiltson az üzletéből?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Érdekelne hogy valaki volt-e már hasonló helyzetben, és hogy ha igen akkor hogy sikerült orvosolni a problémát. Dohányboltban dolgozom, aminek a tulaja birtokolja a szomszéd abc-t is, szóval egyben van a kettő.. a lényeg, hogy van itt a városunkban egy alkoholista csávó, akivel állandóan gondok vannak..vagy minket eladókat zaklat, vagy a vevőket, sokan már azért nem vásárolnak itt, mert ő állandóan itt csövezik.. volt hogy már közszeméremsértést követett el, vagy fenyegetőzött. Kértük már szépen, csúnyán, minden formában, hogy hagyjon minket békén, és ne járjon ide, de hát jogában áll..viszont ez így nem mehet tovább. Én már két éve küzdök vele és meguntam, szeretnék ennek véget vetni. Nem egyszer hívtunk már rá rendőrt, de azt mondták amíg csak "idegesítően viselkedik" és nem követ el bűncselekményt addig nem tudnak vele sajnos mit kezdeni, hanem a tulajdonos tilthatja csak ki az üzletéből. Utána olvastam az interneten, érdekelt hogy van-e ennek bármi jogi akadálya vagy hasonló, de szinte semmit sem találtam, csak hasonló eseteket, ahol ugyan így tanácsért fordultak hogy mi a teendő, és végülis nem derült ki hogy sikerült-e megoldani. Ha valaki tudja mi ennek a módja, vagy van-e rá lehetőség azt nagyon megköszönném :)
"Uram, sajnos a vállalhatatlan viselkedése miatt többet nem fogjuk kiszolgálni ebben a boltban. Köszönöm a megértést,viszont látásra"
Aztán ha próbálkozik ,de sosem szolgálod ki pár hét alatt lekopik.
2021. okt. 28. 08:53
3/16 anonim válasza:
Ha jól tudom, minden üzletnek van szabályzata, mely egyértelműen kitér a problémás vásárlókra. Ha ki nem is lehet tiltani, szabálysértés (vagy akár törvénysértés) esetén ki lehet hívni a rendőrséget, akik a megfelelő büntetést alkalmazni fogják ilyen esetben. Egy idő után valószínűleg a hatszámjegyű büntetési tétel, vagy a halmozott rendőri intézkedésből adódó börtönbüntetés után nem nagyon fogja tudni ugyanezt bejátszani.
2021. okt. 28. 08:54
4/16 anonim válasza:
Nem nagyon van rá lehetőség.
Ha lenne, akkor a lopós ....-okat egyetlen boltba se engednék be. Meg azokat a védelmi pénzt szedő népségeket sem, akik beülnek egy étterembe, és ott szándékosan úgy viselkednek, hogy az összes többi vendég mihamarabb el akarjon menni, és többet vissza se jöjjön. Majd közlik a tulajjal, hogy ha nem akarja, hogy minden este ezt csinálják az éttermében, akkor havonta perkáljon nekik egy szép nagy összeget.
Mivel a fenti jelenségek léteznek és nem szűnnek meg, ezért kénytelen vagyok arra gondolni, hogy a tulajnak nincs legális lehetősége kitiltani sem konkrét személyeket, sem adott etnikumhoz tartozókat.
2021. okt. 28. 09:01
5/16 anonim válasza:
Párszor zsákba húzzátok megszokja hogy nem kell arra menni
2021. okt. 28. 09:07
6/16 A kérdező kommentje:
igen, tartottam tőle hogy formális módja nincs ennek, csak ha megtagadom a kiszolgálást :/ vele az a baj, hogy sokszor úgy jön be, hogy nem is vásárol. és nem tudom kitessékelni. tegnap is, a délelőttös műszak belőle állt. reggel fél 8-tól itt volt, nem vásárolt semmit, mert nem volt pénze, és zaklatott hogy adjak hitelbe cigarettát, amit természetesen megtagadtam, és megkértem nem egyszer, hogy hagyja el az üzletet. de pár perc múlva mindig visszajött, hiába küldtem el az anyjába jóformán, és vigyorogva mondta tovább az értelmetlennél értelmetlenebb agytrösztjeit, szerintem ha tegnap nem jött be 20x akkor egyszer sem. aztán amikor már a szóból sem értett megfogtam és ott hagytam..gondoltam ha egyedül van akkor kénytelen kimenni. de ez sem állapot, hogy egyedül kell hagynom az üzletben ahhoz hogy végre kimenjen, és reggel 6-tól este 10-ig állandóan visszajár.. :/
2021. okt. 28. 09:09
7/16 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy zaklatás miatt kihívod a rendőröket. Ha ebből nem ért, akkor tényleg hívd ki a rendőröket, igény esetén a kamerafelvétel visszanézhető amin látszik, milyen sűrűséggel jár a boltba és hogy valójában semmit nem vesz, csak zaklat téged. Ne anyázz, ne hagyd egyedül az üzletbe, hanem tedd azt, ami ilyenkor a hivatalos eljárási mód.
2021. okt. 28. 09:11
8/16 A kérdező kommentje:
volt már erre is példa, hogy mondtam hogy hívom a rendőröket, vagy tényleg ki is hívtuk, de annyit mondott rá hogy "megb*szhatod". A rendőrök haza küldték, másnap vissza jött. ez egy ilyen örök mókuskerék, és nem tudom mitévő legyek :/ a főnököm azt mondta hogy attól is fél, hogy ha esetleg kollektíven megtagadjuk a kiszolgálást, akkor hátha az utcán megtámad minket. mondjuk szerintem azért idáig nem fajulna..de lehet az lesz, hogy megpróbálom azt amit mondtál. és nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát :)
2021. okt. 28. 09:16
9/16 anonim válasza:
Nem baj, ha másnap visszajön, másnap is rendőrt hívsz. A zsaruk majdcsak megunják és találnak módot hogy nyomatékosítsák az üzenetet.
2021. okt. 28. 09:20
10/16 A kérdező kommentje:
hát, sajnos ezt sem mondanám.. volt hogy már ki sem jöttek. elég hanyagul mennek itt a dolgok.. szánalmas, hogy egy ember konkrétan tönkre tehet egy üzletet, és senki nem tesz ellene. (egy másik faluban egy hasonló fószer 3 kocsmát vitt így csődbe). de remélem valamelyik ötletetek csak használ :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!