Hogyan válasszak nevet?
fel szeretnék venni még egy keresztnevet, mert sosem éreztem úgy, hogy a mostani passzolna hozzám, mindig is utáltam.
de nem tudom, hogy hogyan találjam meg azt a nevet, ami illik hozzám
Jól írták előttem. Ha sosem volt olyan érzésed, hogy márpedig te a szíved mélyén leginkább Lili (vagy épp Iván) szeretnél lenni, akkor vedd elő az utónévlistát, és kezdd el olvasni. Lassan, alaposan, megfontolva, hogy mi az, ami egyáltalán szóba jöhet. Kiírod egy listára őket - sokkal kevesebb lesz, mint amennyit kiszórtál, ez tuti. :) Utána elkezded végiggondolni, hogy melyik hogyan hangzik a vezetékneveddel (idegen nyelven bemutatkozás esetén megfordítva is!); van-e olyan becézése, ami gyakori, de utálnád; van-e esetleg a rokonságodban, közvetlen környezetedben ilyen nevű ember. Érdemes utánanézni a név eredetének, az esetleges mitológiai háttérnek, olyan nevű szentek élettörténetének. Híres embereknek, akik ezt a nevet viselik.
Olyat szeretnél egyébként, amire az emberek felkapják a fejüket, mert még sosem hallották? Vagy olyat, amivel bele lehet simulni a tömegbe, és senkinek nem lesz gondja a helyesírásával, kiejtésével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!