Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tegyek feljelentést? Érdemes?

Tegyek feljelentést? Érdemes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sosem csináltam még ilyet, de elutaltam 12.000 forint előleget egy szekrényre pénteken. Úgy volt megbeszélve az eladóval, hogy vasárnap elmegyek érte és a fennmaradó összeget kifizetem neki.

Szombaton már ki volt kapcsolva a telefonja, a megadott címen pedig összefutottam még 3 emberrel, akik szintén elutalták az előleget. :D

Nyilván nem létezett semmilyen bútor, egy férfi volt, aki elment azonnal feljelentést tenni.

Én azóta gondolkozom azon, hogy érdemes-e órákat elszúrnom a délutánomból, hogy 30 nap múlva ismeretlen tettes ellen lezárják a nyomozást.

Ti mit javasoltok?

2021. okt. 26. 10:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
5%
Nem foglalkoznak!Én 20k-t majdnem így buktam el!Persze rendőrség nem csinált semmi, szóval oda mentünk többen a házhoz és szépen vissza vettem a pénzt!Azóta lezárták az ügyet, mert nem jutottak semmire!
2021. okt. 26. 11:17
 12/31 anonim ***** válasza:
79%
Menj be a bankba, ki kell tölteni egy papírt, megmondod, hogy “véletlenül” rossz helyre utaltál!
2021. okt. 26. 11:21
 13/31 A kérdező kommentje:

1! Ember, én értelmes véleményeket vártam, bár elfelejtettem odaírni, hogy csak az válaszoljon, akinek 80 felett van legalább az IQ-ja.

Bár a 25L eléggé beszédes. :D

2021. okt. 26. 11:22
 14/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Egyébként nem is az összeg bosszant, mert szórtam már el ennél többet is hülyeségekre, hanem maga az átverés. És meg volt adva egy 6 órás intervallum, ami alatt lehetett menni a bútorért. Szóval nem tudom ezalatt még hány ember mehetett oda potyára.

Házhoz én is odamennék, de sajna a címen amit megadott nincs semmi.

2021. okt. 26. 11:24
 15/31 A kérdező kommentje:
12! Ilyen tényleg van? Ez 2-3 nap elteltével is működhet?
2021. okt. 26. 11:25
 16/31 anonim ***** válasza:
89%
#15 olyan nincs, hogy "kártyáról utaltam". Kártyával fizetni tudsz, utalni meg a bankszámládról, amihez a kártya csatolva van.
2021. okt. 26. 11:29
 17/31 A kérdező kommentje:
Bankszámláról utaltam természetesen. A számlaszám megvan, szóval lehet felhívom a bankot és teszek egy próbát. Holnap reggel meg akkor lemegyek a rendőrségre. Egész jó ötleteket adtatok. :)
2021. okt. 26. 11:36
 18/31 anonim ***** válasza:
69%

"Van egy bankszámlaszám, ahová utaltál. A tulajdonosa kb 2 percig marad ismeretlen."

Igen, én is ezt hittem. Egyszer vettek a nevemben egy telefont online (450.000-ért) a mobilszolgáltatótól. A kezdő részletet valaki befizette, telefont címre kiküldték, valaki átvette a futártól, a rendőrség mégis lezárta a nyomozást, azzal, hogy tettes ismeretlen.

2021. okt. 26. 11:59
 19/31 anonim ***** válasza:
78%
Cat Mirror, nem kértem privátot, és nem tudom miről beszélsz, te meg próbálj meg nem beszívni.😉
2021. okt. 26. 12:13
 20/31 A kérdező kommentje:
18-as, ne erőlködj már kérlek! Ha éhezel, akkor tovább kellett volna tanulnod és akkor talán nem lennél ennyire frusztrált sem és téged sem verne a földhöz 10.000 forint. Most állj szépen vissza a gyártósor mellé és hagyd a felnőtteket kommunikálni!
2021. okt. 26. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!