Mivel kellene foglalkozom a későbbiekben?
Jelenleg esti iskolában tanulom a villanyszerelést (3 éves képzés) idén van az utolsó évem. Áprilisban végzem.
Jelenleg augusztus eleje óta villanyszerelőként dolgozok egy csapatban mint segédmunkás. Szóval hiába értek hozzá marad a falvésés, és egész nap a mennyezetfurkálás.
Én ezt rövidesen szeretném abba hagyni. Jövőre egy vállalkozást szeretnék indítani. Úgy gondolom addig meglesz a kellő rutinom (különböző trükkök a szívás elkerülése érdekében) szakmailag úgy gondolom teljesen oké vagyok.
Szerintetek milyen más szakmát lenne érdemes mellé tanulni?
Gondoltam a klíma szerelésre, mielőtt felmondtam nyári munkán, és előtte 1 teljes évig ezzel foglalkoztam magánvállalkozó mellett. Igazából hiba feltárás, javítás, igényes munka 100%-osan megy. Viszont a klímaszerelőkből Dunát lehet rekeszteni. Viszont szeretem, és értek hozzá.
Gondoltam a vagyonvédelemre viszont nem szeretem csinálni. Nagyon messze áll tőlem a riasztózás, kamerázás.
Mi mást lenne szerintetek érdemes tanulni manapság?
Víz gáz fűtés? A hegesztés sajnos viszont nem megy. Taknyolni tudok, de nincs rá kézügyességem emiatt ez kizáró ok úgy gondolom.
Valakinek ötlet ?
A villanyszerelésből ne ártana még 1-2 év rutin.
Klíma telepítés az passzol hozzá, sztem ok.
A vállalkozáshoz kezd el azonnal az ügyfélkör kiépítését.
Kőműves, burkolás és a festés-mázolást érdemes elsajátítani,
legalább rendet hagysz magad után komplexen! :)Ráadásul a "helyreállításra" is árat tudsz adni...
Egy egyszerű de tartalmas weboldal, és mehet is a meló!
Azért falfúrástól meg véséstől nem lesz rutinod a villanyszerelésben.
Valami kívülállónak kellene megmondani, hogy a segédmunkán túl is valós-e a tudásod, hogy érdemes-e önállósodni. Én inkább várnék egy kicsit, hogy szakmunkában is legyen valós szakmai tapasztalat és utána vállalkoznék.
"A hegesztés sajnos viszont nem megy. Taknyolni tudok, de nincs rá kézügyességem emiatt ez kizáró ok úgy gondolom."
Gyakorolni kell, hogy jobban menjen, esetleg más egyéb tevékenységekkel fejleszteni a kézügyességet, pl. rajzolás, akár kalligráfia, vagy keresni egyéb mozgás, kézügyesség fejlesztő tevékenységet, ami közelebb áll hozzád.
Szerintem is jó ötlet tovább csinálni alkalmazottként a munkát és vele párhuzamosan, mellette felépíteni a saját vállalkozást, meg hozzá az ügyfélkört.
A napelem telepítés nagyon népszerű mostanában, egy pár évig még lesz szükség ilyen szakemberekre. Ha már minden régebbi házon lesz napelem, esélyes, hogy vissza esik majd a kereslet, bár ahogy fejlődnek a napelemek is, addigra szerintem cserélni fogják majd a régebbieket hatékonyabbra, úgyhogy egy jó darabig biztos szakma lesz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!