Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg mindenki ilyen jól él?

Tényleg mindenki ilyen jól él?

Figyelt kérdés
Szinte mindenkinél csak azt látom, hogy ilyen márkás ruha, meg olyan, ide utazok meg oda. Miből van ennyi pénze az embereknek? 7 éve folyamatosan dolgozom, mégsincs pénzem egy nyaralásra, drága holmikat sem veszünk. Van, hogy hónap végén màr megy a kuporgatás. Kinek van kedve így élni? Minden csak drágul, de a fizetés ugyanott megragad. Helyette még mindenféle fizetnivalót sujkolnak az emberre. Mi értelme az életnek? Dolgozol, hogy éhen ne halj és ennyi?

2021. okt. 22. 15:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én a szüleimmel élek,de fizetek rezsit,adok pénzt,mikor mennyit.Volt,hogy a fizetésem 80%oda ment.Most jobban állnak ők is,én is,több a fizetés.Falun lakunk,állatomat tartunk,növényeket termesztünk.Szoktunk bogyókat,gombát szedni,tartósitunk,hús,tojás mindig van,tésztát gyúrunk.Ezért általában leneznek minket,de mi szaladtunk kovid idején kifosztani a boltot,simán eléltünk volna évekig ebből.Ruhát mindig drágát vedzek,több évre,orvoshoz magánba járok,mindenki hobbijára jutott régebben is,kevesebb pénzből.Bulizni,nyaralni már nem járunk,hitelünk,megtakarítasunk van.Kocsit hitelre vettünk,de csak harom év,még a fele van.Villogni nem szoktunk,de sokaknak nem tetszik,de a mögötte lévő munkát nem nézik.Sokan mondják,hogy nem éri meg,de a kert és a jószág sokat lendít a dolgon.
2021. okt. 22. 17:15
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mennyi a nettó fizetésed, és mire mennyi megy el? Van Szép-kártyád vagy valami juttatásod?

Ha nem egyedül élsz, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.

2021. okt. 22. 18:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Tételesen írjad össze 2-3 hónapig hogy mire mennyit költesz.

De ne azt írd fel, hogy gáz számla, meg közösköltség. Nem ezek miatt fogy el, hanem minden más miatt.

Tételesen, filléra pontosan vezed a kiadásaidat, és 1-2 hónapon belül kirajzolódik, hogy hol úszol el

2021. okt. 22. 18:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Számomra mindig furcsa, amikor valaki a telefonszámlát meg az ilyen adó olyan adókat emeli ki, mintha ő maga valami kiemelt adófizető lenne és mindenki más nem fizetne adót.
2021. okt. 22. 18:48
 15/21 A kérdező kommentje:
Írok mindig mindent, már elég régóta. Nem tudok konkrétat megnevezni, hogy min úszunk el. Más országban élünk, ezért emeltem ki az adókat, teljesen más az adórendszer, az autóbiztosítás, minden.
2021. okt. 22. 19:40
 16/21 anonim ***** válasza:
76%
Mo. egy fura ország lett, az tuti, mert sokaknak van szakadt Mergájuk, 60 ezres mobiljuk, de ugyan van egy csomó kifizetetlen számlájuk is. Kész életművészek tárháza ez az ország.
2021. okt. 22. 20:56
 17/21 anonim ***** válasza:
94%

Minek írsz ki ilyen kérdést, ha nem is Magyarországon élsz? 😒🙄 Ennek úgy őszintén, mi értelme van?

Legalább kiemelted volna még a kérdés elején, hogy hol laksz.

Téged se az eszedért szeretnek.

Vállalj több munkát, add lejjebb az igényeidet. Nem sírni kell, hanem a megoldáson gondolkodni.

2021. okt. 22. 21:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezen gondolkodom néha néha, de ha jobban belegondolok látszat ami van

Egy lakóparkban lakom, ahol a mélygarázs tele (volt) nagyon drága milliós autókkal.

Sose mennek sehova.

Sehova. Soha.

Nagyon ritka, hogy egy-egy kiáll, és akkor is csak a hétvégén.

Szerintem a benzin árak miatt.

Felemelték a garázs közös költségét a duplájára. Azóta ezek a milliós autók eltűntek, és a faliújság tele van a "kiadó garázs" hirdetéssel.

Apró, de sokat mondó dolgok.

2021. okt. 22. 21:51
 19/21 anonim ***** válasza:
91%

2 irodai alkalmazott vagyunk a férjemmel, igaz én team leader vagyok.

Én keresek 480 nettót, a férjem 290-et, 12e családi pótlék, plusz van egy 25 ezres/hó mellékállásom itthonról. Ez 800e ft, nem elérhetetlen, tényleg egyikőnk se manager, válallkozó vagy bármi. Legtöbb ismim hasonlóan keres.

Lakáshitelünk 100e, rezsi kb 60e, bevásáelás kb 140e, kutyakaja 15e, gyerek dolgai kb 40e. 350 ezerből simán megvagyunk, marad másra. Ez már nem ritka szint Magyarországon, sőt, sokan jobban keresnek.

Autónk 1 van, azt is ritkán használjuk, én vonattal járok dolgozni, vásárolni meg ide oda bicajjal járok sokszor. Cigi, kávé egyikőnknél sem.

Van olyan ismerősöm ahol anya apa kamasz fiú napi 1-1-1 doboz cigit szív el (az kb havi 100-150e ft nem??) és rám tesz megjegyzéseket, hogy nekünk jól megy. Na hát én inkább elnyaralom, elruházkodom azt a pénzt.

2021. okt. 22. 22:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ez a drága autó dolog szerintem olyan, hogy ahol laktam albérletben (11. kerület) ott még a panellakások ára is 30-35 milliótól indul. Aki új építésűt akarna, esetleg egy nagyobbat annak 50-80 milliót kell összekaparni.

És maga a környék elég jól felfejlődött az elmúlt években.

Plusz az sem opció, hogy agglomerációban vesz az ember egy normális családi házat, mert az is szinte elérhetetlen összeg.

Így mivel az emberek nem tudnak ingatlan szempontból előre lépni, marad az, hogy elköltik máshova a pénzüket. Például 5-10 milliós autóra, ami még mindig elérhetőbb, mint egy ingatlan, vagy eljárnak szórakozni, nyaralni.

2021. okt. 23. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!