Nem feltétlenül azért írtam amit írtam, hogy most mindenki fusson sz@rrá oltatni magát 30 évnyi elmaradt oltásokkal, megmondom öszintén, én sem vagyok úgy átoltva, ahogyan az ajánlott. Csak arra akartam rámutatni, hogy semmi ördöngösség nincs 3., 4., x. COVID elleni emlékeztetö oltásban, nincs semmiféle összeesküvés, söt, az oltóanyag sem sz@r, mert Uram bocsá, kell belöle több, hogy teljesen kifejtse a hatását. Millió hasonló oltás van. Most éppen a COVID az ami aktuális, nyilván ez van tolva, és nem a kanyaró.
Ettöl függetlenül, azon érdemes elgondolkodni, hogy már rég megérkeztünk egy új realitásban, ahol egyre kevésbé lesz igaz az, hogy senkinek nem árt, ha elmaradnak az emlékeztetö oltások. Ezrével érkeznek Európába olyan helyekröl, ahol rég elfeledett komoly betegségek, mint pl a polio, még nagyon is terítéken vannak. De a bevándorlástól függetlenül is, egyre több embernek nyílik lehetösége bejárni a világot. 20 éve kinek volt lehetösége Afrikába, Ázsiába utazni? Ma már a középréteg is simán megengedheti magának egyszer egyszer, és ahogy emelkedik az életszínvonal, ez csak egyre több lesz.
Ami a tetanusz/diftéria oltás körül kialakult gyakorlatot illeti, szerintem spec pont úgy sz@r, ahogy van. Én közel 40 év alatt szerencsére csak egyszer kerültem olyan helyzetbe, hogy balesetböl kifolyólag nyomtak belém egy dózist. Pedig hogy mennyire fontos a folyamatos védettség, arra pont egy néhai rokonom a példa. Megvágta magát, de mivel nem tünt mélynek a seb, nem ment vele orvoshoz, csak ö maga tisztította ki, és kötötte be. 2 napra rá halott volt, hármat találhatsz, hogy miért.
Ugyanakkor az sem szerencsés, hogy aki kétbalkezes, és rendszeres vendég a sebészeten, abba ha kell ha nem, ha lejárt a 10 év, ha nem, beletolják ezredszerre is az oltást. Ilyen rokonom is van, hiába viszi magával az igazolásokat, hogy 2 éve kapta az utolsó dózist, akkor is beadják.
"semmi ördöngösség nincs 3., 4., x. COVID elleni emlékeztetö oltásban"
De nem erről volt szó amikor belengették a kész vakcinákat (az oké ha 10-15 évente kéne emlékeztető oltás mint sok más betegség ellen, de 6-8 havonta?? TALÁN ilyenkor a vakcina az ami még nem elég jó!). És nem is arról hogy ha oltatlan vagy (vagy nincs meg a legújabb emlékeztető) nem teheted majd be a lábad egy rakás helyre, weimar-stílusban. Ki jár jól mindezzel? A gyógyszergyártók akik az emlékeztetőoltásokkal visszatérő kuncsaftokat szereztek, és a kormányok amelyek több hatalmat vehetnek magukhoz vészhelyzetre hivatkozva mint 2 éve.
Mind a gyógyszergyárak mind a politikusok átvágtak minket, ráadásul sokan még helyeslik is ezt. És ez igencsak gyalázatos képet fest a mai emberről.
"De nem erről volt szó amikor belengették a kész vakcinákat (az oké ha 10-15 évente kéne emlékeztető oltás mint sok más betegség ellen, de 6-8 havonta?? TALÁN ilyenkor a vakcina az ami még nem elég jó!)."
Nem kell. Az összes kutatás azt bizonyítja, hogy 6-8-10 hónap után is hatásos a vakcina a súlyos betegség elkerülése és a halálozás megelőzésében. Az egyetlen dolog ami csökken, az a tünetmentes lefolyás elleni hatékonyság illetve a megfertőződés elleni védelem.
Semelyik gyártó nem garantálta, hogy életed végéig tartó 100%-os védettséget szerzel. Ez intramuszkuláris injekcióval kb. az elérhetetlen kategória amúgy is.
" És nem is arról hogy ha oltatlan vagy (vagy nincs meg a legújabb emlékeztető) nem teheted majd be a lábad egy rakás helyre, weimar-stílusban. Ki jár jól mindezzel? A gyógyszergyártók akik az emlékeztetőoltásokkal visszatérő kuncsaftokat szereztek, és a kormányok amelyek több hatalmat vehetnek magukhoz vészhelyzetre hivatkozva mint 2 éve.""
Magyarországon hol korlátoznak oltatlanként a szórakozóhelyeken kívül? Sehol.
"Nyugi, ahogy jönnek az újabb és újabb emlékeztetőoltások lassan már csak a 3-szor 4-szer stb. oltottak fognak hivatalosan oltottnak számítani és egyre nyilvánvalóbbá fog válni mennyire nonszensz az egész."
Olyan vicces ilyeneket olvasni amikor aki legalább gimis biosz tudással rendelkezik az már jóval az oltások előtt is tudta hogy kelleni fognak később "emlékeztető oltások".
De ti meg arrogáns módon mit csináltok? "Oh számomra unszimpatikus XYZ emberek azt mondták kelleni fog harmadik oltás? Ah mekkora hülyeség. Szerintem 1 oltás se kellene amúgy se"
“Olyan vicces ilyeneket olvasni amikor aki legalább gimis biosz tudással rendelkezik az már jóval az oltások előtt is tudta hogy kelleni fognak később "emlékeztető oltások".
Ha most neked egyetemet végzett villamosmérnökként az mondom, hogy dughatsz szöget a 230-ba, nem fog történni semmi, elhiszed?
Csak mert tegyük fel van egy magasabb szintű klotyópapírom egy szakmáról?
Vagy csak akkor hinnéd el, ha le is doktorálnék belőle?
Remélhetőleg akkor sem, de ha mégis, akkor menthetetlen vagy.
#16 Ennek a válasznak kb semmi értelme...
Ez most arra akart valami gyenge utalás lenni hogy a szakemberek is hazudhatnak?
Ha szöget dugsz a 230 ba akkor szinte garantált hogy megráz az áram ez tény.
Az is tény hogy idővel csökken az oltások hatékonysága. Ennek a tudásához nem kell se Phd se diploma :D
Vagy te ezzel is vitatkoznál?
17 mindegy hogy ki mit tud akár általános iskolai biológiatudással.
Szerintem kérdezz körbe, hányan gondolták, hogy jó beoltják magukat 2-szer, hogy vége legyen, aztán majd békén hagyják őket.
Meg azt válaszold meg, miért kellett az első fázisban a kommunikációban ezt a témát kerülni, és miért van szükség erre a szalámi-taktikára?
És hány oltás van, amit fél évente, évente kötelező ismételni, hogy ne lehetetlenítsenek el? (Ok, veszettség elleni van az állatoknak)
Ugye egy sem. Amik itt korábban említésre kerültek, egyszer, max kétszer történnek az életben, amiből a másodikat a qtya nem ellenőrzi.
Pedig azok durvább betegségek.
Tisztességes céloknál nincs szükség ilyen sunyi taktikákra egy kormány részéről sem.
Vajon miért ez az ellenszenv, és miért nem vonja kétségbe senki pl. a BCG oltást vagy a tetanuszt.
"És hány oltás van, amit fél évente, évente kötelező ismételni, hogy ne lehetetlenítsenek el? (Ok, veszettség elleni van az állatoknak)"
Most se lehetetlenítenek el, Magyarország ilyen szempontból az EU legliberálisabbja, csak az éjszakai szórakozóhelyekről, meg a stadionokból vagy úgymond "kitiltva", valamint ha halasztható műtétet akarsz végeztetni, oda kell egy párezer forintos antigén teszt.
Az meg, hogy 2 oltás nem ad életreszóló 100%-os védelmet, mint ahogy elképzelitek, az teljesen rendben van. Az lenne a csoda, ha így lenne. A gyerekkori védőoltások közül is vannak olyanok, amit 5-6x ismételni kell, hogy kialakuljon a megfelelő védelem.
A 3. oltás sem kötelező az eü dolgozóknak, pedig lassan 1 éve kapták meg az 1. adagokat belőle.
“ Az meg, hogy 2 oltás nem ad életreszóló 100%-os védelmet, mint ahogy elképzelitek,”
Nem tudom ki az a ti, és hol olvastál ilyet tőlem. De itt nem is mennék tovább, mert olyan emberrel nem lehet érdekben beszélgetni, aki szerint van a felvilágosult “mi”, meg buta iskolázatlan rosszakaró “ti”, mint ellenségkép.
“ A 3. oltás sem kötelező az eü dolgozóknak, pedig lassan 1 éve kapták meg az 1. adagokat belőle.”
Még!, ezt tedd hozzá. Pont ez a bicskanyitogató az egész kommunikációban, az eleje óta.
Az egész csak egy irányba halad. Egy fejlesztés, vagy kísérlet mindig sikerekkel és kudarcokkal jár. Itt csak egy irány van.
“ Magyarország ilyen szempontból az EU legliberálisabbja”
Ahol hónapokra kijárási tilalom van, es alig várja a rendőr hogy megbüntethessen, ha csak kilépsz az utcára a postai csomagodért maszk nélkül, már büntet is, az minden, csak nem liberálisabb.
Pl. németeknél bizonyos körzetben volt talán 2 hét este 22 után(aktuális számoktól függött, nem pedig a politikai önkénytől). Ha valamit megszegtek, általában a belátó emberek megúszták ejnye-beknyével, visszaesőket meg a nagyszájúakat büntették.
“ szórakozóhelyekről, meg a stadionokból vagy úgymond "kitiltva",”
Meg a fesztiválokról, bornapokról stb. De ez mindegy is, ezek nélkül lehet élni.
Mi a helyzet az olaszoknál meg az osztrákoknál? Jönnek a munkahelyek. Az már annyira nem vicces. Nekem nincsenek kétségeim, hogy ott kipróbálták, aztán majd szépen bevezetgetik mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!