A koporsóban mikor bomlanak le a ruhaneműk ? 7-8 hónap után még megvannak ? És a csontok ?
A csontok évszázadok, sőt évezredek alatt SEM bomlanak el. Különben a régészek hogyan találnának őskori sírokban csontokat?
7-8 hónap után szerintem még a ruha is nagyjából megvan, legföljebb kezd tönkre menni. Viszont maga az ember, a "hús", az 7-8 hónap után borzalmas lesz! Erre készülj fel, ha azért kérdeznéd, mert fel akarod nyittatni egy hozzátartozód sírját.
Talaj, klíma, sír és anyagfüggő, nincs erre általános válasz. 7-8 hónap nem elég erre, van ami évszázadokig is megmarad (speciális körülmények nélkül is). A bomlás és az állapotromlás egy fokozatos folyamat, nincs benne éles határ.
A csontokra ugyanez igaz. Valahol évek alatt eltűnnek a helyi körülmények miatt, máshol meg évezredekig megmaradnak tök jó állapotban. Ismerünk neandervölgyi sírokat is, értelemszerűen itt a csontok már rossz állapotban vannak.
Néhány neolit sír:
Memento mori!
Ismered a váci múmiákat?
A mostani öltönyök akár 40-50%-ban is tartalmazhatnak műanyag összetevőket (poliészter, elasztán, stb.), szóval kétlem, hogy az gyorsan lebomlana.
Pontosan nem tudom, hogy mi a folyamat, annyit hallottam, hogy 10 vagy 11 évig nem lehet egy sírt újra felnyitni, illetve, ha sokan vannak a sírban, akkor vagy nem lehet már rátemetkezni, vagy a csontokat lentebb temetik, esetleg hamvasztják őket.
Hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, majd valaki kiigazítja, ha tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!