Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Helyes dolog-e vegánnak lenni...

Helyes dolog-e vegánnak lenni , ha a növények is szenvednek?

Figyelt kérdés

Kiskoromtól vega vagyok ,sose értettem miért vagyok túlérzékeny.

Egyszerűen sajnálom a csóri állatokat.

2021. okt. 17. 11:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

Az állatok akkor is szenvednek, ha nem eszed meg őket. Csak akkor hosszabb ideig.

Ha valami ragadozó megeszi őket akkor főleg. Időbe tart míg elkapja, legyengíti és megőli. Vagy a hiénák pl hajlamosak arra, hogy még élve eszik meg a zsákmányt...

2021. okt. 17. 11:58
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mivel még nem sikerült 100% bizonyítani, hogy a növények is tudatos, érző lények, addig a veganizmus etikus.

De nagyon kíváncsi leszek a válaszreakciójukra mikor kiderül, hogy a növényeg is szenvednek. Nos, akkor vagy megtanulnak fotoszintetizálni vagy vízcspeppen élni, vagy ráfanyalodnak az igazi ételre.

2021. okt. 17. 12:01
 3/16 A kérdező kommentje:

Nekem az a teóriám, hogy,

Minnél közelebb áll hozzád valami annál inkább irtózkodunk attól , hogy megegyük.

Embert pl tudtommal manapság nagyon kevesen esznek állatot annál többen. Növényet mégtöbben.

Amúgy baktériummokkal elő lehet állítani ehető élelt.

De ha elterjedt lesz az , hogy a bacik is érző lények akiket ugyanúgy kihasználunk akkor pusztán a kémiai elemeket kell átalakítani hasznos molekulákra, aztán rájönnek az emberek , hogy a kémiai elemek is létező dolgok.

A szenvedés elkerülhetetlen.

De ha nem eszünk akkor is.

2021. okt. 17. 12:10
 4/16 anonim ***** válasza:
Tudtommal a veganizmusban nem (csak) a fájdalom érzetről van szó, hanem - ismételném magam - tudatosságról. Az állatoknak tudata van, a növények és baktériumok - eddigi tényállás szerint - pedig inkább csakösztönlények, reflexek alapján működnek.
2021. okt. 17. 12:32
 5/16 anonim ***** válasza:

Ha ezen múlna a dolog, akkor a vegetáriánusok megennék a tenyésztett húst.

De 95% nem eszi meg, szóval nem ezen múlik.

2021. okt. 17. 12:37
 6/16 anonim ***** válasza:
66%

1

A ragadozó általában a beteg vagy gyengébb vadat ejti el.Ezáltal a "szelektálás"lényegében javít az vadállományon.

2021. okt. 17. 13:02
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

6

Ja, kivéve mikor a patkány kiráncigálja a fészekből az alig 2 hetes, védekezésre még képtelen, egészséges nyúlfiat, majd lerágja a fejét az etető alatt...

2021. okt. 17. 13:10
 8/16 anonim ***** válasza:
Valaki mutassa már meg nekem egy növénynek az idegrendszerét, amitől szenvedni tudna.
2021. okt. 17. 13:41
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem kell idegrendszer a szenvedéshez a dolgoknak van lelke is ,az is tud szenvedni
2021. okt. 17. 18:07
 10/16 anonim ***** válasza:

9

Oké.De,akkor mit egyen az ember,fényt?

Ez a rendszer ez a világ úgy van megalkotva,hogy áldozat nélkül nincs élet.És a végén a mi testünk is táptalaja lesz rengeteg különféle életformáknak.Sőt valójában már életünkben is sokan lakoznak benne.

2021. okt. 17. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!