Helyes dolog-e vegánnak lenni , ha a növények is szenvednek?
Kiskoromtól vega vagyok ,sose értettem miért vagyok túlérzékeny.
Egyszerűen sajnálom a csóri állatokat.
Az állatok akkor is szenvednek, ha nem eszed meg őket. Csak akkor hosszabb ideig.
Ha valami ragadozó megeszi őket akkor főleg. Időbe tart míg elkapja, legyengíti és megőli. Vagy a hiénák pl hajlamosak arra, hogy még élve eszik meg a zsákmányt...
Mivel még nem sikerült 100% bizonyítani, hogy a növények is tudatos, érző lények, addig a veganizmus etikus.
De nagyon kíváncsi leszek a válaszreakciójukra mikor kiderül, hogy a növényeg is szenvednek. Nos, akkor vagy megtanulnak fotoszintetizálni vagy vízcspeppen élni, vagy ráfanyalodnak az igazi ételre.
Nekem az a teóriám, hogy,
Minnél közelebb áll hozzád valami annál inkább irtózkodunk attól , hogy megegyük.
Embert pl tudtommal manapság nagyon kevesen esznek állatot annál többen. Növényet mégtöbben.
Amúgy baktériummokkal elő lehet állítani ehető élelt.
De ha elterjedt lesz az , hogy a bacik is érző lények akiket ugyanúgy kihasználunk akkor pusztán a kémiai elemeket kell átalakítani hasznos molekulákra, aztán rájönnek az emberek , hogy a kémiai elemek is létező dolgok.
A szenvedés elkerülhetetlen.
De ha nem eszünk akkor is.
Ha ezen múlna a dolog, akkor a vegetáriánusok megennék a tenyésztett húst.
De 95% nem eszi meg, szóval nem ezen múlik.
1
A ragadozó általában a beteg vagy gyengébb vadat ejti el.Ezáltal a "szelektálás"lényegében javít az vadállományon.
6
Ja, kivéve mikor a patkány kiráncigálja a fészekből az alig 2 hetes, védekezésre még képtelen, egészséges nyúlfiat, majd lerágja a fejét az etető alatt...
9
Oké.De,akkor mit egyen az ember,fényt?
Ez a rendszer ez a világ úgy van megalkotva,hogy áldozat nélkül nincs élet.És a végén a mi testünk is táptalaja lesz rengeteg különféle életformáknak.Sőt valójában már életünkben is sokan lakoznak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!