Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én érzem azt, hogy az...

Csak én érzem azt, hogy az emberek többsége nem szeretne barátkozni, ismerkedni és tartós kapcsolatokat fenntartani?

Figyelt kérdés
Elég sok emberrel találkozom nap mint nap, viszont csak kevés barátom van és őket sem ezekben a közösségekben ismertem meg, hanem még a gyerekkorunkra nyúlik vissza a barátságunk. Egyetemre járok, rendszeresen sportolok, önkénteskedek és, ha lehetőségem adódik rá a hobbimmal kapcsolatban is eljárok egy-egy programra. Viszont a gyerekkorom óta egy tartós barátságot sem sikerült kialakítanom hiába próbálkozom és azt érzem, hogy mindig valahol ott bukik el a dolog, hogy a legtöbbeknek egyáltalán nincs is erre igénye. Ebben a korosztályban sokaknak már kialakultak a baráti társaságai, sokaknak van párkapcsolata is stb. és mintha nem vágynának ennél többre. Valamint mintha mindenki nagyon zárkózott lenne és nem vágynának arra, hogy beszélgessenek, találkozzanak, programozzanak másokkal. Új közösségbe kerülve általában mindenkivel jól ki szoktam jönni, el szoktunk beszélgetni stb., viszont ennyiben meg is szokott állni a dolog és nem lesz belőle közös kávézás, beszélgetés vagy bármilyen közösségen kívüli program. Hogy konkrét példát írjak: jól kijövök az egyetemi csoporttársaimmal, szoktunk beszélgetni a szünetekben, segítünk egymásnak az órákkal kapcsolatban stb., de mikor elhívom őket valahova vagy valami "szabadabb" beszélgetést kezdeményezek akkor arra már senki sem nyitott, senki nem ér rá, rohan haza, dolga van, el kell menni bevásárolni, tanulni kell, most nincsen ideje stb. Illetve ezek a kapcsolatok fel is szívódnak mikor már megszűnik az a közös közeg, ami összeköt pl. a középiskolás barátaim is eltűntek miután leérettségiztünk, azok is eltűntek akik időközben abbahagyták az egyetemet és így tovább, mintha másképp nem is lehetne tartani a kapcsolatot.
2021. okt. 15. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem maradsz így örökre :) Ha szeretnél, akkor lesznek is. Ha próbálkozol, úgyis látni fogod a "kiszemeltjeiden" hogy ők nyitottak-e rá. Ha találsz olyat aki nyitott a közeledésedre, az azt jelenti hogy neki is van rá igénye, ő is szeretne egy baráti kapcsolatot. Aztán majd alakul.
2021. okt. 15. 14:24
 12/13 anonim ***** válasza:
72%

Nekem nincsenek barátaim, és szeretnék természetesen, még sem fér bele az életembe.

Párommal élek, dolgozok, sportolok, tanulgatok... Van mikor jól esik végre csak magamba lenni és lazulni is, lustálkodni. Egyszerűen sem idő, sem energia nincs erre.

Hiába lenne igényem barátkozni, ha tudom, hogy nem jutna rá elég idő és energia.

2021. okt. 15. 18:17
 13/13 anonim ***** válasza:
5%
Csak a fő címet olvastam, és szerintem van benne valami. SOkan csak ilyen small talk-os csacsogásra képes a másikkal szemben, ami tök értelmetlen, vagy csak arra jó, hogy valamire kihasználja a másikat, de együttműködésre nagyon kevesek képesek. Van, akinek a másik csak lelki szemetesládának jó. Viszont valószínűleg ez az egész azért van, mert az emberek nem tudnak/akarnak együttélni a másikkal, űgyis "nekem' kell szembenéznem a problémámmal, akkor minek kialakítani egy barátságot is?
2021. okt. 16. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!