Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan kehet legyőzni a...

Hogyan kehet legyőzni a késztetést?

Figyelt kérdés

Pár hónapja nagyon erős késztetést érzek az iránt, hogy gyermekem legyen. Ez a dolog rám abszolút nem jellemző. Eddig azt vallottam nem kell gyerek. Nem is szerepelt sohasem a terveim között. Illetve soha nem is rajongtam a gyerekekért.

Fiatal nő vagyok, bár mind a párkapcsolatom és az anyagi helyzetem is stabil, mégsem érzem azt, hogy itt lenne az ideje. Sok tervem van még, amihez pénz és idő is kell, ha egyszer tényleg "elkezdeném", az előtt rengetev mindent el kellene még érnem (nem karrier).

Mégis valahányszor látok egy gyerekes családot, ovisokat, sulisokat, szinte rögtön rámtör a fantázia és a szebbnél szebb elképzelések mi lenne, ha nekem is lenne. Ezt a párom is látja rajtam egyébként.

Pedig mind a szülés, mind a gyermekekkel járó negativumokkal is tisztában vagyok és mindig próbálom ezeket előtérbe helyezni. Mert az eszem tudja, hogy NEM, a biológia megis erős.

2021. okt. 12. 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
Inkább az önzésedet kéne legyőznöd. Mondanám hogy szülj inkább, de nem lennél jó anya.
2021. okt. 12. 13:52
 2/9 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
64%

Ezt a fajtát sehogy, ez biológiai alapösztön, ha jön, jön, és eleget "kell" neki tenni.

Persze, ki lehet bírni, mert nem teherbe esni nem nehéz már a mai világban, de mondjuk tényleg jólétben fel tudnátok nevelni, minek várni úgy istenigazán, de tényleg, végsősoron az a kérdés, melyik dologtól lennél boldogabb? Amúgy gyerek után is van élet, azt mondják...

Nem vagyok annak a híve, hogy 30 évesen már túl kell lenni a gyerekszülésen, de azért annak sem, hogy totál rendben van, hogy orrba szájba 40 felett szüljön egy nő. Az még hagyján, hogy az egészség, de így legalább 58 éves öregedő ember lesz az anyja, mire épp csak nagykorú lesz a gyerek. Hát remek.

Ezt modnom úgy, hogy javában közelebb vagyok a 30-hoz mint a 20-hoz, és utálom a gyerekeket.

2021. okt. 12. 13:53
 3/9 A kérdező kommentje:

Még a huszonevesség elejen járok. Nem tartom magam önzőnek, mert nem akarok gyereket, bár számítottam ilyen kommentekre 😂😂

Ami pedig a boldogságomat illeti, boldog akkor keszek, ha a terveim végeztével jön a pici, akinek majd elmesélhetem mit tett anyu és akkor majd ő is, én is büszkék lehetünk 🙃

2021. okt. 12. 14:03
 4/9 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
60%

Én abszolút támogatom, azt, hogy a lehető legjobbkor kell tervezni és várni a gyermekáldást, meg az ember érje el, amit eltervezett, és akkor nyugodt szívvel vág bele, sőt, azt is hogy élje ki magát, de tudod, ember tervez, isten végez.

Nem tudom neked elmondani, hány olyan nőbetegem van, aki a 30-as évei elején jár, és most kezdenek bele a gyerektémába, és ez-vagy az, mint kinövés, rendellenesség, korai petefészek kimerülés, stbstb derül ki, és kb 6-8 évükbe, meg olyan plusz 6-8 millió forintjukba kerül az az egy szem gyerek. Arról nem beszélve, rámegy az életük meg a párkapcsolatuk, a hétköznappjaikkal egyben. Szörnyű látni, de komolyan.

De ezt persze lehet arroganciával meg humorkával leplezni, nekünk teljesen mindegy, én kívánom alakuljon jól meg mindenek.

2021. okt. 12. 14:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókivánságot. Csak azért viszont nem szeretnék belevágni, hogy "mert mi van ha később nem lehet?!" Igen, ez egy létező és biztos sokakat érintő dolog, lehet engem is fog. De pusztán félelemből, mert "mi van, ha" nem lenne gusztusom ehhez. Az még rosszabb volna, mint ez maga ez az ösztön. De köszönöm, hogy egy orvos is kommentálta, meglepő 🙂
2021. okt. 12. 14:14
 6/9 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
60%
Persze, ahogy neked jó, de "nagyon erős késztetést érzek az iránt". Ezt a hormonháztartásod üzeni neked, azaz a tested, és ő pedig tudja, mikor a legjobb. Én csak emiatt írtam mindent.
2021. okt. 12. 14:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, ezt meg is köszöntem és tényleg hálás is vagyok, de a kérdés a késztetés legyőzésére, elhessegetésére irányult, és arra még nem kaptam választ. 🙂
2021. okt. 12. 14:32
 8/9 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
62%

Kibíród, másra figyelsz, kb ennyit tudsz csinálni.

Ha mondjuk a hormonháztartásod szétcseszed, akkor talán tudod enyhíteni, de nincs az az isten, aki felírná neked.

2021. okt. 12. 14:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen. A munkahelyemen konkrétan bébiboom volt, mindenki ment szülni. Mindenkiért izgultunk, aztán elsők között kaptuk meg az újszülött képeket. Akkoriban ismertem meg a párom, aki minden szempontból tökéletes volt /most is az/ és egyszer elkezdett beszélni a jövőnkről. Nah ez betette a kiskaput, utána teljesen gyerek lázban égtem, de még nem akartam, mert nyílván még élni kell, meg minden. Közben zokogtam mások babás képein és nem is értettem magam, mi ez, nem akartam gyereket ennyire soha. Egy hónapra rá besikerült a lányom xD Nem volt tervezett, de a testem eldöntötte.

Nem bántam meg, hogy korán szültem, a terhesség is minden óramű szerinti volt, a gyerek is szuperegészséges. Persze változott az életünk, de olyan rengeteget nem, mindent lehet gyerekkel is csinálni, vagy néha nagymamát megkérni, szittert hívni.

Nem hinném, hogy el lehet nyomni ezt az érzést, max valamibe beletemetkezel, ami leköti a figyelmedet. Munka, sport, művészkedés, hobbi, játék stb.

2021. okt. 12. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!